Ny på konsert med symfoniorkesteret?

Programinformasjon

I forkant av de aller fleste konserter tilbyr vi en gratis Førsnakk kl 18.40 -19.00 i Konsertbaren der gjestende solister, dirigenter eller musikere medvirker. På kilden.com finner du informasjon om musikken og de medvirkende, samt diverse linker som har tilknytning til konserten, bl. a. mulighet til å høre musikken på Spotify. Til hver konsert trykkes et gratis program som også blir publisert på våre hjemmesider ca. en uke før hver konsert.

Servering i Kilden

I foajéen ligger Kast Loss hvor man kan spise lunsj, middag eller bare ta en kopp kaffe eller et glass vin. I barene serveres kaffe, mineralvann, øl, vin og diverse snacks. Her kan du også bestille drikke til pausen slik at du unngår kø.

Bordbestilling: tlf 902 29 412, e-mail: kast.loss@kilden.com. Det er lov å ta med drikke fra barene eller Kast Loss inn i konsertsalen med mindre det gis varsel om annet.

Konsertritualer mm.

Konsertsalen har 1.100 publikumsplasser. Akustikken er svært god – uansett hvor du sitter i salen. Det finnes også hørselsslynge og plasser for rullestoler. Hvis du er usikker på hvor din plass er så spør noen av våre konsertverter. Dørene til konsertsalen åpnes 15 minutt før konsertstart. Orkesterets musikere varmer opp individuelt på podiet. Før konserten begynner, reiser konsertmesteren seg (gruppeleder for 1. fiolin) og gir beskjed til 1. oboisten om å gi stemmetone. De ulike seksjonene kontrollerer at stemming er ok. Dirigenten gjør entré og orkesteret hilser velkommen ved å reise seg. Dirigenten hilser symbolsk på orkesteret ved å ta konsertmesteren i hånden. Konsertene varer normalt ca. 2 timer inkl. pause. Mobiltelefoner skal være satt på lydløs eller helst være slått av. Det er ikke tillatt å fotografere eller filme under konserten. Det er ingen kleskode til klassiske konserter. – Kom som du er!

Applaus

Det vanligste spørsmålet når det gjelder klassisk musikk gjelder applausen;

– Når skal man klappe og hvorfor er det slik?

Mange av verkene som spilles inneholder flere deler, eller “satser” som det heter. Gjennom mange hundre år har det utviklet seg en tradisjon for at det er stille mellom satsene og applaus først når hele verket er ferdigspilt. Dette handler ikke om etikette eller snobberi, men rett og slett om å bevare en stemning slik at opplevelsen av musikken blir sterkere. Stillheten mellom satsene forsterker atmosfæren, bygger opp en behagelig helhetsfølelse og gjør det lettere å flyte inn i musikken.