Barn og unge

Kilden Teater og Konserthus skal by på opplevelser for mennesker i alle aldre. Tar du med barna i Kilden, er det vår oppgave å levere profesjonell musikk og scenekunst som berører også de minste. Året rundt tilbyr vi egne konsepter og et eget program for barn og barnefamilier. Både store og små har mye å glede seg til!

 

LørdagsKilden

Velkommen til familiens dag i Kilden! Hver lørdag formiddag gjennom våren og høsten inviterer vi til lekne og humoristiske forestillinger og konserter som får både store og små til å le, tenke og bli nysgjerrige. På LørdagsKilden får barna oppleve scenen på nært hold. Gjennom ulike former for sang, dans, drama og lek tar vi publikum med på spennende reiser.

Velkommen til Babysang i Kilden

Barn lærer å synge før de lærer og gå, og det med god grunn! Gjennom sang og musikk kan barn vise følelser, oppleve fellesskap, lære og utfolde seg på en unik måte. Kilden har som mål å være en møteplass for alle –  i alle aldre. Derfor har vi gratis babysang hver onsdag, under ledelse av sangpedagog Silje Hansen Flemmen.

Her kan du møte andre med barn til en uformell sangstund – og synge med den stemmen du har. Vi synger både nye sanger og kjente barneviser, og lar barna utfolde seg med morsomme rytmeinstrumenter. Målet vårt er at dette skal være en god, sosial opplevelse for både store og små. Påmelding er ikke nødvendig, det er bare å møte opp. Velkommen!

Når: Hver onsdag. Følger skoleruten.

Klokken 11.30 – 12.00 for barn opp til 6 mnd.

Klokken 12:15 – 12.45 for barn over 6 mnd.

Hvor: I Konsertbaren, som ligger i andre etasje når du går opp trappen fra Kildens foaje. Vi har også heis, og dere er velkomne til å ta med barnevogner inn i babysanglokalet.
Foajebaren er åpen med lunsjtilbud og barnevennlig mat etterpå for de som ønsker det, og vi legger til rette for at babyen kan leke mens du spiser.

Meld deg inn i Facebookgruppa «Babysang i Kilden Teater og Konserthus» for å få oppdatert informasjon fra sangpedagog.

Barnas Kildendag

Drømmer barnet ditt  om å dirigere et strykeorkester? Kanskje prøvespille et instrument? Male kulisser, kle seg ut i teaterkostymer eller spille figurteater? På Barnas Kildendag blir drømmen til virkelighet. Dette er dagen der vi åpner alle saler og inviterer barna inn på innsiden – for å se, oppleve og prøve det vi driver med i Kilden.  Barnas Kildendag arrangeres i januar hvert år.

 

Den kulturelle skolesekken

Gjennom et omfattende samarbeid med Den kulturelle skolesekken, tilbyr vi scenekunst og musikk til skolene i landsdelen. Alle barneskoler får hvert år besøk av profesjonelle skuespillere fra Kilden. I tillegg får ungdomskoler og videregående skoler tilbud om å komme til oss for å oppleve profesjonelle teateroppsetninger tilpasset aldersgruppen.

Rabatter for barn

 

UngdomsKilden

UngdomsKilden er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år. Gjennom målrettet og profesjonell opplæring, får fremtidens kunstnere på Sørlandet mulighet til å utfolde og utvikle seg innen kunstneriske fag. Les mer

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt