Dette er Kilden Teater og Konserthus

Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera og Kilden Kultur. I samklang med hverandre representerer de et kulturelt driftskonsept uten sidestykke, der tre kunstproduserende institusjoner er fusjonert i én samlet organisasjon og samlokalisert i et av landets største scenehus. Et slikt driftskonsept gir oss en unik mulighet for samarbeid og samspill på tvers av kunstartene, og sammen med Kilden Kultur og Kilden Dialog gir det publikum tilgang på et bredt spekter av opplevelser.

Ingen skal forlate dette huset uberørt

Mangfoldig og spennende program

Programmet til Kilden Teater og Konserthus er rikholdig og favner bredt. Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater og Kilden Opera fyller huset med musikkopplevelser, scenekunst og dramatikk. Kilden Kultur koordinerer produksjoner med eksterne aktører og legger til rette for samspill mellom de tre andre institusjonene. Kilden Dialog er en arena for å bygge bro mellom publikum og kunsthuset – og flytter opplevelsene ut til de som ikke kan komme til Kilden.

Scenen i Kilden gjestes av verdenskjente musikere, dirigenter og artister, så vel som talenter fra regionen. Programmet vårt er variert og gir publikum stor valgfrihet – enten det er symfoniorkesterets torsdagskonserter, store musikaler og operetter, rockekonserter eller barneteater. Gjennom Kildens abonnementer får du oppleve et bredt spekter av konserter til rabatterte priser.

Prisbelønnet og spektakulært bygg

Kilden Teater og Konserthus sto ferdig i 2012, og har siden blitt belønnet for innovative, vakre og spennende løsninger. Byggteknisk og akustisk er konsertsalen en av Europas mest avanserte rom for levende musikk. Teatersalen muliggjør fullskalaoppsetninger av musikaler og storslåtte operaer. I kulissene skjuler det seg eksepsjonelle, høyteknologiske løsninger som gir regissører, scenografer og lyskunstnere et unikt spillerom.

Kilden har siden begynnelsen produsert og levert kunstopplevelser til et stort og begeistret publikum. Omkring 200 000 mennesker besøker hvert år bygget som rommer fire saler, med plass til 2270 publikummere – i tillegg til et stort utendørs amfi i Fjæreheia i Grimstad.

Smaksrike opplevelser i foajéen

Kast Loss er Kildens restaurant for deg som skal på en konsert eller forestilling, eller vil nyte et måltid med utsikt mot byfjorden. Lyset og det skiftende været skaper en perfekt ramme rundt besøket, og gir publikum rom for å henge hverdagen fra seg og fordøye opplevelsene. Vi har også flere foajébarer der det serveres drikke og lett mat.

Se meny

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt