Dette er Kilden Teater og Konserthus

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er Norges nest største scenekunstinstitusjon og et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av den sosiale siden av samfunnsoppdraget gjennom Kilden Dialog. I samspill med hverandre representerer de et kulturelt tilbud uten sidestykke. I 2019 opplevde 176.000 publikummere 848 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerte 252 årsverk og 23 nasjonaliteter.

Ingen skal forlate dette huset uberørt

Programmet til Kilden teater og konserthus er rikholdig og favner bredt. Kristiansand symfoniorkester, Kilden teater og Kilden opera fyller huset med musikkopplevelser, scenekunst og dramatikk. Kilden kultur koordinerer produksjoner med eksterne aktører og legger til rette for samspill mellom de tre andre institusjonene. Kilden dialog er en arena for å bygge bro mellom publikum og kunsthuset – og flytter opplevelsene ut til de som ikke kan komme til Kilden.

Prisbelønnet og spektakulært bygg

Kilden teater og konserthus sto ferdig i 2012, og har siden blitt belønnet for innovative, vakre og spennende løsninger. Byggteknisk og akustisk er konsertsalen en av Europas mest avanserte rom for levende musikk. Teatersalen muliggjør fullskalaoppsetninger av musikaler og storslåtte operaer. I kulissene skjuler det seg eksepsjonelle, høyteknologiske løsninger som gir regissører, scenografer og lyskunstnere et unikt spillerom.

Kilden har siden begynnelsen produsert og levert kunstopplevelser til et stort og begeistret publikum. Mange besøker hvert år bygget som rommer fire saler, med plass til 2270 publikummere – i tillegg til et stort utendørs amfi i Fjæreheia i Grimstad.

Smaksrike opplevelser i foajéen

Frihavn er Kildens restaurant for deg som skal på en konsert eller forestilling, eller vil nyte et måltid med utsikt mot byfjorden. Lyset og det skiftende været skaper en perfekt ramme rundt besøket, og gir publikum rom for å henge hverdagen fra seg og fordøye opplevelsene. Vi har også flere foajebarer der det serveres drikke og lett mat.

Se meny

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt