loader
30. apr 2020
Teater- og Operasalen
Dans

9 – Cas Public

Kilden Kultur presenterer: Cas Public/Kopergietery med forestillingen «9»

Cas Public er kjent for sine fantastiske danseforestillinger, og de huser nå den atypiske utøveren Cai Glover, som til tross for hørselshemming er profesjonell danser.
Koreografen Hélène Blackburn har tatt det uvanlige skrittet med å bruke Glovers funksjonshemming som utgangspunkt for forestillingen 9. Den blir knyttet opp mot Beethovens egen hørselshemming da han skrev den 9. symfoni. Derav navnet 9 på forestillingen.
I åpningsscenen trekker Cai Glover oss inn i sin verden ved å fjerne høreapparatet sitt. Gjennom denne handlingen blir vi trukket inn i en kaotisk og desorientert alternativ virkelighet, der hele sansespekteret vårt blir utfordret. Oppfatte, oppleve, forstå.
Våre sanser tillater oss å forstå verden rundt oss. Sansene fungerer som en vindu mot alt som ligger utenfor oss, og uten dem blir ting lett forvridd.
Hvordan er det mulig å fange den monumentale storheten til Beethovens 9. symfoni – en av mesterverkene i det klassiske repertoaret – hvis vi, som komponisten, har svekket hørsel?
Forestillingen 9 inkarnerer denne utfordringen gjennom en dristig og sanselig reise. I samproduksjon med Kopergietery appellerer forestillingen til alle generasjoner, og bryter stillhetens grenser, hever seg over forskjeller og forvandler kropper til språk.
Gled deg til en danseforestilling utenom det vanlige!

Medvirkende
Produksjon: Cas Public & Kopergietery
Koreografi: Hélène Blackburn
Manus: Johan De Smet
Musikk: Martin Tétreault
Film: Kenneth Michiels
Lysdesign: Emilie B-Beaulieu
Kostymer: Michael Slack og Hélène Blackburn

Passer for barn fra 9 år og oppover.
Varighet: ca. 50 minutter uten pause.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt