loader
18. jan 2020
Intimsalen
Dukketeater, Familie/Barn, LørdagsKilden
50 NOK

Corpus – Figurteater

LørdagsKilden presenterer: Corpus – Figurteater

«Scenen er en operasjonsstue. Et barn, Edda, skal opereres, det er et relativt enkelt inngrep – en rutineoperasjon for legene. Hun blir forberedt på situasjonen av sykepleierne før hun får narkose. Når Edda sovner, ”drømmer” hun og opplever en slags ut av kroppen-opplevelse; hun ser sin egen kropp ligge på sengen samtidig som hun kommer til et ”sted”, et naturland-skap med dyr, planter og trær. Hun snakker med dyrene og forstår hva trærne sier. Så må hun plutselig ”reise” tilbake, til livet, til operasjonsrommet og moren som sitter på venterommet – tilbake til seg selv. Hun våkner opp, ingen ser hva hun har opplevd. Operasjonen har gått bra, legene er der, sykepleierne og moren. Hva var det som skjedde mens hun sov, var det bare en drøm?

Ide, regi, scenografi, kostymer, video, lys og figurdesign: Tormod Lindgren
Ide og tekst: Aina Villanger
Komponist: Peter Baden
Produsent: Camilla Svingen
Skuespillere: Cecilie Solberg Knudsrød – Christina Ørbekk Nikolaisen
Forestillingen er støttet av Kulturrådet, Dramatikkens Hus, Scenekunst Sør, Fond for lyd og bilde
Arrangementet passer best for barn fra 7 år.

Forestillingen er regissert av Tormod Lindgren som har markert seg som en av landets fremste scenografer og dukkedesignere, med tekst av den kritikerroste poeten Aina Villanger og musikk av Peter Baden. THEATER CORPUS besøkte Kilden i 2017 med «Den fri kjærlighets by» av Edvard Munch/Aina Villanger og musikk av Rolf Gupta. Kompaniet ble startet  av Tormod Lindgren i 2017 og jobber hovedsakelig med figurteater. CORPUS hadde urpremiere på Sentralen i Oslo våren 2019.

Etter forestillingen blir det ettersnakk med regissør og scenograf Tormod Lindgren og leder av Scenekunst Sør Theis Irgens.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt