loader
30. mar 2019
Store prøvesal 5.etasje
Familie/Barn, LørdagsKilden, Teater

Den lille prinsen

Den Lille Prinsen En familieforestilling basert på boken med samme navn av Antoine de Saint-Exupéry.

Regi og bearbeidelse: Endre Sannes Hadland.

Medvirkende: Lars Emil Nielsen, Ulrik Waarli Grimstad, Thomas Askeland Svendsen og Marius Christoffer Karlsrud.

«En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentlige er usynlig for øyet.»
På en liten planet langt ute i verdensrommet bodde det en gang en liten prins. Noen mente at planeten hans kanskje var asteroide B612. Men det er slik som de voksne tenker på. De er ikke opptatt av at planeten ikke var stort større enn et hus, at den hadde tre vulkaner (hvorav den ene var sluknet, men at det aldri er godt å vite) og at man bare kan flytte stolen sin noen meter hvis man ønsker å se solnedgangen. En gang så vår lille prins solnedgangen hele fireogførti ganger.

På asteroiden sin føler den lille prinsen seg nokså ensom, og bestemmer seg en dag for å reise ut i verdensrommet med en flokk trekkfugler. Men det skal snart vise seg at det kan være vanskelig å finne en venn blant selvopptatte voksne som kun er opptatt av «viktige ting». På denne rundreisen oppdager han etter hvert et dypt savn etter den han er aller mest glad i: blomsten på sin egen planet.

Den Lille Prinsen ble skrevet under andre verdenskrig av den franske piloten, forfatteren og illustratøren Antoine de Saint-Exupéry. Den har siden utgivelsen i 1943 blitt oversatt til 300 språk og dialekter, solgt over 140 millioner eksemplarer, og har blitt kåret til beste franske bok fra det tjuende århundre.

Denne historien ble ikke til for at voksne skulle la seg underholde, men for at barn skal kunne utforske universet med sin egen, ukritiske fantasi. Den Lille Prinsen inviterer barna inn i et magisk univers, hvor lek møter refleksjon rundt noen av de temaene som opptar barna mest: vennskap, savn, tap og hva det vil si å bli voksen.

Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry.

Dramatisert av Endre Sannes Hadland.

Scenograf: Ryall Burden Stokkeland.

Lysdesigner: Kine E. H. Kvendseth.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt