loader
27. okt 2017
Konsertsalen
Konsert
595.00 NOK

Dianne Reeves

KILDEN KULTUR Presenterer:

En av vår tids virkelig store jazzstemmer

4 x Grammy-priser for beste vokale jazz-opptreden

Dianne Reeves er blant vår tids virkelig store jazzstemmer. På denne siden av totusentallet er Reeves helt der oppe sammen med et knippe andre stjerner. Selv vokste hun opp med en bassist-onkel med forkjærlighet for noen av jazzens klassiske kvinnelige sangere. Særlig inntrykk på den unge Dianne gjorde Ella Fitzgerald og Billie Holiday, men kanskje mest av alle Sarah Vaughan.
Reeves har de senere årene turnert verden rundt. Bl.a i «Sing the Truth», en musikalsk feiring av Nina Simone, som også inneholdt Lizz Wright og Angelique Kidjo. Hennes siste utgivelse, Beautiful Life, vant 2015 Grammy for Best Jazz Vocal Album, og var hennes femte Grammy. Platen ble produsert av Terri Lyne Carrington og inneholder sanger av Gregory Porter, Robert Glasper, Lalah Hathaway og Esperanza Spalding.
Hun vokste opp blant musikalsk anlagte mennesker i Denver, Colorado og sang i skolebandet, men det ble ikke klart at det var stemmen hun ville satse på før hun møtte flere jazzmusikere, deriblant Terry Clark, da hun flyttet til Los Angeles som tjue-åring. Her fikk hun også kontakt med det mer latinsk-inspirerte jazzmiljøet gjennom Sergio Mendez og Harry Belafonte. Jazzen utviklet hun videre som vokalist i blant annet Billy Childs gruppe «Night Flight».
Dianne Reeves’ spesielle stemme har blitt til i en kontekst av popularisert r&b så vel som jazz og latino, og her finner vi kanskje også noe av hennes særpreg. Vi snakker om en virkelig stor stemme, en stemme som har tatt en god del råskap fra seksti- og syttitallets sprukne og varme soul-stemmer, en stemme som heller ikke er redd for verken improvisasjon eller mainstream.
“Ms. Reeves, a jazz singer of frequently astonishing skill, takes the assignment seriously; this is one of the best jazz Christmas CD’s I’ve heard.” Ben Ratliff of The New York Times om Christmas Time is Here.

Til oss i Kilden kommer Dianne Reeves med et band bestående av:
Peter Martin – piano
Romero Lubambo – gitarer
Reginald Veal – bass
Terreon Gully – slagverk.

KJØPE BILLETTER

oktober 2017

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt