loader
20. nov 2020 - 22. des 2020
Teater- og Operasalen
Familie/Barn, Jul, Kilden teater, Teater
150 - 475 NOK

En julefortelling

Kilden Teater presenterer: En julefortelling av Charles Dickens. Dramatisert av Henrik Rafaelsen

Denne julen kan Kilden Teater stolt presentere en juleklassiker – En julefortelling av Charles Dickens.

Den rike og gjerrige forretningsmannen Ebenezer Knug blir på julaften hjemsøkt av spøkelser og ånder, som snur opp ned på livet hans. En julefortelling er en varm og spennende historie for hele familien om hva som er viktig i et menneskes liv, og hva jula egentlig burde handle om.

Denne forestillingen blir Henrik Rafaelsens regidebut. Han har med seg et spennende kunstnerisk lag som vil lage en musikalsk forestilling som tar oss inn i en verden der det fantastiske skjer.

Anbefalt fra 5 år og oppover. 

Smittevernregler i våre saler

For å ivareta smittevernreglene er antall plasser i salene redusert slik at det vil være en meter til neste person. Vi selger to og to seter samlet. Dersom du skal sitte ved siden av en annen person må den andre være fra samme husstand eller tilsvarende nær kontakt. 

Teater- og Operasalen: 200 av 660 seter benyttes – nummererte plasser Les mer om våre smitteverntiltak her.

Bilde av grøt med smør og kanelTa med barna på middag og teater! Vi tilbyr deilig julegrøt og pepperkaker inkl. saft og kaffe før forestillingen. Kr. 125,- for voksen og kr. 85,- for barn. (Grøt inneholder: melk. Pepperkake inneholder: hvete og melk)À la carte også tilgjengelige.

Bestill bord i Frihavn på spise@kilden.com.

Teaterkortet

Denne forestillingen inngår i Teaterkortet 2020. Les mer om teaterkortet!

Medvirkende


Ann Ingrid Fuglestveit skuespiller ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Ann Ingrid Fuglestveit er fra Byremo og har dramautdannelse fra Høgskolen i Agder. Hun har jobbet som skuespiller ved Agder Teater siden 2006, og er i dag fast ansatt ved Kilden Teater.

Hun har en rekke produksjoner bak seg, bl. a. Brand, Hamlet, Heddaprisnominerte Natta, Julie og Romeo, Prinsessa på erten, Gutta i trehuset, Villa Contigo, Reisen til julestjernen, Spellemann på taket, Juryen – 12 edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, Sult1, Hedda Gabler og Helt privat. Høsten 2019 var hun med i storsuksessen Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter.

I 2020 blir Ann Ingrid å se i To i båden – sørlandsvisa 100 år, Culpa!, Mysterier og En julefortelling.

 

Jenny Ellegård skuespiller ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Jenny Ellegård kommer fra Nesodden, og er utdannet fra Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Hun har jobbet frilans fra 2014, og medvirket i flere film-, tv- og teaterproduksjoner, blant annet Frun från Havet ved Göteborg Stadsteater, Peter Pan ved Haugesund Teater, Om enn bare for i kveldved Black Box Teater, Det Går Bra ved Antiteateret, sistnevnte forestilling vant Osloprisen for Beste Scenekunst i 2017. Fra 2016-2019 turnerte hun med den intense forestilling Myke Øyne av Østgaard/ Pendry som omhandler flyktningekrisen, den ble vist på diverse festivaler som Festspillene i Nord-Norge, Heddadagene, SAND- festivalen, Showbox, m.fl.

På film og tv har hun vært å se i blant annet Nrk- serien Valkyrien, hun har hatt mindre roller i Unge lovende og 18, og større roller i de prisbelønte kortfilmene Anna och Tomas skiljer sig, Slik ting enderog On/Off.

I Kilden blir hun i 2020 å se i Jonas, Samhold søkes, Culpa!, Mysterier og En julefortelling.

Fredrik Høstaker skuespiller ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Fredrik Høstaker er fra Førde, og er utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo og Bårdar Akademiet.

Han har blant annet medvirket i Kjærleikens Ferjereiser ved Sogn og Fjordane Teater, Vaffelhjarte ved Haugesund Teater og Tormod Carlsens Radio Oh So Slow spilt på Oslo Internasjonale Teaterfestival. I tillegg har han vært medskapende skuespiller i GJENSTAND FOR spilt på Teaterfestivalen i Fjaler og i Goro Tronsmos Staged Institutions III – The Arts Education Factory.

Han har også medvirket i film og tv, deriblant NRKs dramaserie Valkyrien. 

I Kilden blir han i 2020 å se i Jonas, Culpa!, Hundrevis av barn i vill kamp og En julefortelling. 

Ragnhild Enzaoksen skuespiller ved Kilden Teater, forestilling Hundrevis av barn i vill kamp
Foto: Heida Gudmundsdottir

Ragnhild Meling Enoksen er fra Asker og gikk ut fra Teaterhøgskolen i Oslo (KHIO) i 2017.

Siden endt utdanning har hun jobbet ved Det Norske Teatret i Oslo hvor hun har medvirket i flere produksjoner, blant annet Snøkvit, Nila og den store reisa, Vinje 200 år, Dette barnet, Charlie og sjokoladefabrikken og Tante Ulrikkes vei. Hun har også spilt Yolette i Ofelias Begjær for Stueproduksjoner i 2018 og medvirket i flere kortfilmer, blant annet Det er min jævla dag og Safiyyah, begge fra 2018.

I 2020 medvirker Ragnhild i Hundrevis av barn i vill kamp og En julefortelling.

Ulla Marie Broch skuespiller ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Ulla Marie Broch er fra Oslo, utdannet på Nordisk Teaterskole i Århus, og har tatt en postgrad ved The Arts Educational Drama School i London.

Siden 1996 har hun jobbet frilans og har en lang merittliste fra teater, radio, tv, film og lydbøker. Hun har opptrådt ved de fleste av landets teatre som bl.a. Nationaltheatret, Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Riksteatret, Beaivvas Sami Teahter m.fl. Ved siden av dette har hun jobbet med frie grupper, og siden 2006 har hun turnert verden rundt i flere produksjoner med bl.a. Jo Strømgren Kompani, hvor hun fortsatt er aktuell med Kjøkkenet. Ulla har jobbet med de fleste genre som f.eks Linn Fylke i Hotel Cæsar, Mephistofeles i Dr. Faustus, Bestemor i Georgs Magiske Medisin, Penelope m.fl i Odysseen. Noen kjenner henne kanskje også som Lucy i Jul i Svingen.

Hun er med i det balkaninspirerte glamslam-bandet Fluffers hvor hun synger og spiller melodika, cello og kokosnøtter.

I Kilden blir hun i 2020 å se i Jonas, Samhold søkes, Mysterier og En julefortelling.

Khalid Mahamoud skuespiller Kilden teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Khalid Mahamoud kommer fra Søm, og har utdannelse fra Nordic Black Teater og Statens Teaterhøgskole. 

Khalid har opparbeide seg en rekke erfaringer som skuespiller, og har blant annet vært med i de prisbelønte filmene Barn og No Man Is an Island. Han er også å se i tv-serier som Okkupert, Best før, Unge lovende og Zombielars. 

Med Mysterier vender han hjem til Kristiansand og skal debutere som profesjonell skuespiller på Kilden teater og konserthus. 

Ungdomskilden er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år.

Gjennom profesjonell undervisning og praktisk sceneerfaring, skal vi bidra til å utvikle og rekruttere flere lokale, profesjonelle scenekunstnere som kan fylle regionens scener med nytt innhold og nye uttrykksformer. I tillegg til undervisning, får elevene delta i workshops og oppsetninger med andre scenekunstnere og skuespillere. Programmet gir elevene et godt grunnlag for å søke seg videre til formell skuespillerutdanning.

Målgruppa er ungdom fra Agder med særlig talent og interesse for teaterfaget. Det arrangeres åpne opptaksprøver hvert år. All undervisning er obligatorisk. UngdomsKilden ble etablert med støtte fra stiftelsen Cultiva, og er et ledd i satsingen på kompetanseheving og talentutvikling i regionen.

Skuespillere fra Ungdomskilden i «En julefortelling»:

Margrethe Homme 

Ida Hegland 

Espen Alan Garriott 

Mina N Estanegzai 

Agnes Aarsland 

Martin Theodorsen 

Eline R Steinsvåg 

Iben Quist 

Astri Elisabeth Jåvold Akselsen 

Samuel Balsnes 

Nina Gran Kvaase 

Elisabeth May Freitag 

Paul Fjell Gundersen 

Martin Roaldsnes 

Viktor Norbakken 

Reinert Sødal 

Solveig Lie Refvik 

Marit Birkedal Aas 

Kunstnerisk lag

Henrik Rafaelsen skuespiller ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Henrik Rafaelsen er fra Kristiansand og studerte ved Teaterhögskolan i Stockholm 94-98.

Han jobbet ved Stockholm Stadsteater 98-2005, Det Norske teatret 2005- 2006, og  Nationaltheateret fra 2006 frem til han begynte i Kilden i 2020. Henrik har spilt Brand og Hamlet i Fjæreheia i 2006 og 2008.  Han har medvirket i et trettitalls norske og svenske filmer og TV-serier. Han har fått pris for beste mannlige skuespiller på Filmfestivalen i Karlovy Vary for Mer eller mindre mann og Amandapris for beste mannlige skuespiller for Sykt lykkelig. Han fikk også Kanonprisen og Amandanominasjon for Beste mannlige birolle i Thelma, og Guldbagge-nominasjon for beste birolle i Unge Astrid og kritikerprisen for Peer Gynti 2005.

Christine Helland
Foto: Heida Gudmundsdottir

Christine Yangco Helland er utdannet ved Universitetet i Agder, hvor hun har en bachelor i Faglærer i drama, master i Kunstfag og et årsstudium i Litteratur, film og teater.

Christine er ansatt i Kilden Dialog hvor hun er teaterinstruktør og prosjektleder for blant annet UngdomsKilden. I Kilden har hun hatt regi på Den Modige (2013), Villa Contigo – Halvveis til Himmelen (2014), Juleevangeliet i årene 2014 til 2017, Kvinnekuppet (2017), Vinnere (2017), Svømmerne (2017) og Gutta i Juletrehuset (2018), i tillegg til en rekke mindre forestillinger med Teatergruppen Fotspor hvor hun både har hatt regi og manus. Hun har også vært regiassistent på forestillingen Snødronningen (2016) og har erfaring som skuespiller og scenecoach for live-artister.

I tillegg har Christine vært timelærer og sensor ved UiA, samt freelance-skribent for Norsk Shakespearetidsskrift.

Ryall Burden er utdannet ved Victorian College of the Arts, Melbourne Australia, der han har fullført en bachelorgrad i design- og teaterproduksjon (2009). I årene etter utdannelsen har han arbeidet med teater og film i blant annet Australia, New Zealand, Hong Kong, Storbritannia, Nederland og Norge.

Han har vært dukkedesigner på On the Rim of the Word (2009, Royal Opera House London), laget rekvisitter for Hobbiten (regi: Peter Jackson, 2012), og set dresser på Existence (2012) for å nevne noe. På Kilden har han vært scenograf for Figaros Bryllup, Spor og St. Valentin. Siden 2012 har Ryall vært ansatt ved Kilden Teater og Konserthus.

Kostymedesigner Synne Reichelt FørelandSynne Reichelt Føreland kommer fra Kristiansand. Hun er utdannet ved Esmod Designskole og har en master i kunstfag fra Universitetet  i Agder.

Siden 2014 har hun arbeidet frilans med base i Oslo. Hun har blant annet medvirket i Gjesmearkivet regissert av Miriam Prestøy Lie, og er fast kostymedesigner for performancetrioen DJ Grovi. Hun har også arbeidet som set-kostymør i en rekke norske og internasjonale spillefilmer, blant annet Pyromanen av Erik Skjoldbjærg, Snømannen av Tomas Alfredson og Utøya 22. Juli av Erik Poppe.

Dette er første gang Reichelt Føreland gjester Kilden, og hun skal i 2020 være med på Samhold søkes, Culpa! og En julefortelling.

(Foto: Mariell Øyre)

Kine E.H. Kvendseth er fast ansatt som lysmester ved Kilden, hvor hun jobber kreativt, visuelt og teknisk med flere oppgaver innenfor lys.

Hun ble i 2011 uteksaminert fra Rose Bruford College i London med en Bachelor (Hons) i Lysdesign, i tillegg har hun også Bachelor i drama/teater fra NTNU i Trondheim. Kine har jobbet med lys i flere sjangere, bl.a. teater, musikk og dans.

Ved Kilden har hun hatt lysdesign på Tryllefløyten, De stundesløse, Ekte Kjærlighet, Jeg kommer tilbake i kveld, Orangutanga, KveiteprisenDen Lille Prinsen og Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter.

Endre Sannes Hadland dramaturg ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Endre Sannes Hadlander Kilden teaters faste dramaturg. Han har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Endre har jobbet med frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Stavanger og Danmark. Bl.a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater i 2016/17. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater, og er styreleder for Norske dramaturger.

I Kilden har han vært dramaturg ved en rekke forestillinger, og han har også dramatisert og regissert Den lille prinsen og Skilpadder hele veien ned. Høsten 2019 hadde han også medregi på forestillingen Kristiansand.Nå. Våren 2020 hadde Sannes Hadland manus og regi på forestilling To i båden – sørlandsvisa 100 år.

 

KJØPE BILLETTER

november 2020

desember 2020

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt