loader
10. - 20. jul 2019
Fjæreheia
Fjæreheia, Teater, Teatervåren
425 - 675 NOK

Fruen fra havet

Kilden Teater i samarbeid med Yabin Studio presenterer: Fruen fra havet

Hvilke konsekvenser får valgene vi tar – for oss selv og for andre? Og finnes egentlig frihet? Henrik Ibsen skrev «Fruen fra havet» for over 130 år siden, men tematikken har ikke blitt mindre aktuell. «Fruen fra havet» handler om å ta egne valg, og er det Ibsen-stykket som tydeligst viser det personlige ansvaret vi har for egen frihet. Begrepet «frihet under ansvar», blir svært sentralt i fortellingen om Ellida som blir stilt overfor et avgjørende valg.

Ellida Wangel er fyrvokterdatteren som vokser opp langt ute i havgapet, og som gifter seg med den langt eldre Doktor Wangel. Med seg inn i ekteskapet har Ellida sin forhistorie, som blant annet innebærer en forlovelse med en sjømann fra ti år tilbake. Ekteparet Wangel får en sønn som dør som spedbarn, og ekteskapet bærer preg av å være livløst og vanskelig. Doktor Wangel er også bekymret for sin unge kones mentale helse. Når Ellidas gamle flamme dukker opp, må hun velge mellom sin tidligere forlovede og sin nåværende ektemann. I motsetning til Hedda Gabler og Nora, velger Ellida å bli. Med alt det som valget innebærer.

I stedet for intimt kammerspill i teateret, får vi en rå utendørsversjon av «Fruen fra havet» som vektlegger visuell tilnærming i det spektakulære steinbruddet i Fjæreheia i Grimstad. Her møter vi mennesker som står overfor livsvalg, i et fantastisk utendørsamfi som understreker dramatikken og råskapen til det fulle. I hovedrollene: Iselin Shumba og Henrik Rafaelsen – stjerneskuespillere med regional forankring. Velkommen til årets forestilling i Fjæreheia!

Av Henrik Ibsen
Musikk: Oakland Rain
Regi: Birgit Amalie Nilssen
Musikalsk ansvarlig: Tove Kragset
Koreografi: Yabin Wang
Scenografi: Ryall Burden
Kostymedesign: Kimie Nakano
Lysdesign: Martin Myrvold
Videodesign: Matt Deely
Produsent: Jørgen Macdonald

Medvirkende: Yabin Wang, Henrik Rafaelsen, Iselin Shumba og Tomos Young.

Teatervåren 2019

Sosiale medier, justismord og falske nyheter. Velkommen til en teatersesong viet til demokratiet.

KJØPE BILLETTER

juli 2019

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt