loader
31. mai 2018
Konsertsalen
Klassisk, Konsert, KSO
100 - 375 NOK

Grand Finale

Dirigent: Giordano Bellincampi
Solist: Leonardo Colafelice, piano

Sergej Rachmaninov: Pianokonsert nr.2
Richard Strauss: Suite fra Rosenkavaleren (1945)
Ottorino Respighi: Roms pinjer

Tre senromantiske praktverk avslutter Bellincampis periode som sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester.

Fem år går fort, og nå er tiden kommet for å ta farvel med KSOs dansk-italienske sjefdirigent Giordano Bellincampi. I hans grand finale står tre nyromantiske komposisjoner på programmet, skrevet av komponister som begynte sin storhetstid på 1800-tallet, og som tok med seg de intense senromantiske tonene inn i det neste århundret.

Richard Strauss` opera «Rosenkavaleren» fra 1922, med handlingen lagt til Mozarts tid, ble en kunstnerisk triumf og publikumssuksess uten sidestykke! Orkestersuiten fra 1945 utnytter operaens mangesidige kvaliteter, som den behagelige melodiske sødmen, den raffinerte instrumenteringen og de varsomt moderniserte wienervalsene.

Et russisk praktverk fra den romantiske epoken står på programmet i KSOs sesongavslutning. Det italienske supertalentet Leonardo Colafelice hadde stor suksess våren 2016 som solist i Rachmaninovs 3. pianokonsert. Han er nå tilbake, denne gang med nr. 2 av samme komponist. Pianokonserten har med sin sløsende, rike melodikk og glitrende, pianistiske, virtuose overdådighet blitt mange musikkelskeres favoritt og er også anvendt i utallige filmer.

I sin tredje suite om byen Roma, skildrer Ottorino Respighi fire ulike miljøer der » Den evige stads» furutrær lager innrammingen.
Respighis behandling av orkesterets klanglige fargespekter er fabelaktig. Den avsluttende delens retrospektive fantasi, med tusentall romerske krigere marsjerende opp veien Via Appia, utgjør en storslått og verdig avslutning på konsertsesongen og Giordano Bellincampis strålende innsats som vår sjefdirigent.

Førsnakk kl 18.40.

LES KONSERTPROGRAM

Film

Giordano Bellincampis grand finale

Giordano Bellincampi avslutter sin femte og siste sesong som sjefdirigent i Kristiansand med et verk fra sin fødeby Roma.

Spotify

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt