loader
29. des 2018
Teater- og Operasalen
Familie/Barn, Jul, LørdagsKilden, Teater
135 - 450 NOK

Gutta i juletrehuset

Kilden Teater presenterer: Gutta i juletrehuset

Urpremiere 30. november.

Den bestselgende bokserien «Gutta i Trehuset» er utgitt i over 30 land. Forfatteren Andy Griffiths og tegneren Terry Denton har vunnet over 70 priser for bøkene sine. I dette nesten selvbiografiske fantasiprosjektet, bor Andy og Terry i et 104 etasjers trehus med sjokoladefoss, brusfontene, marshmallow-kanon, haibasseng, ninjasnegler, babydinosaurer og det meste annet et barn kan drømme om.

Denne gangen har australske Andy og Terry skrevet en helt ny historie på bestilling fra Kilden Teater. Her gjør Andy og Terry seg klare til jul. I sitt underjordiske laboratorium har de laget evig-utvidende-julestrømper som kan utvide seg, ja…, i det uendelige. Slik vil de lure Julenissen til å gi dem sinnsykt mange gaver. Dessverre krasjlander Julenissens slede under landing, og selveste Julenissen faller rett ned i Andy og Terrys klonemaskin. Når hundrevis av nisser slåss om hvem som er den ekte julenissen, samtidig som Juletrehuset trues av en ond snømann, ser det mørkt ut for julefeiringen 2018. En ting er i alle fall sikkert: Andy og Terry klarer ikke å redde julen uten hjelp av Rudolf, Pia og en gjeng flyvende katnarier.

«Vi lover galskap og julemagi i like mengder. Denne forestillingen skal sette både barn, foreldre og besteforeldre i riktig stemning til jul» sier Birgit Amalie Nilssen, teatersjef.

Aldersgrense 5 år. Barna må gjerne komme i nisselue eller nissekostyme.

Varighet 2 timer inklusiv pause.

Manus og regi: Birgit Amalie Nilssen
Co-regi: Christine Helland
Scenografi: Camilla Lilleengen og Frode Holgersen
Kostymedesign: Janne Robberstad
Koreografi: Kiersten Kauffman
AV- og lysdesign: Joakim Foldøy
Lyddesign: Simen Hefte Endresen
Vokalproduksjon: Hilde Norbakken
Sanginnstudering: Silje Hansen Flemmen
Musikk tilrettelegging: Per Elias Drabløs
Dramaturgi: Endre Sannes Hadland
Digitalt team: Filip Sunnset Johannesen, Carlos Valente og Joakim Foldøy

Medvirkende:
Johannes Blåsternes
Ina Maria Brekke
Ann-Ingrid Fuglestveit-Mortensen
Ghopi Prabaharan
UngdomsKilden

Film

Alt som kan gå galt, går galt – Gutta i juletrehuset

Andy og Terry er tilbake. Nå skal gutta i trehuset feire jul over beskjedne 104 etasjer –  fylt med alt fra klonemaskin til haibasseng. Det er bare å glede seg til galskapen.

Galskapens brødre

Tegner Terry Denton og forfatter Andy Griffiths hadde aldri sett for seg at tullballet deres ville føre til internasjonal suksess. 

Medvirkende

Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen har dramautdannelse fra Høgskolen i Agder og har jobbet som skuespiller ved Agder Teater siden 2006, og er i dag fast ansatt ved Kilden Teater. Hun har en rekke produksjoner bak seg, bl. a.Brand, Hamlet, Spelet om Kråka, Mamma, meg og menn, Heddaprisnominerte Natta, Julie og Romeo, Prinsessa på erten, Den modige, Gutta i trehuset, Villa Contigo, Reisen til julestjernen, Spellemann på taket, Skyfri himmel, Juryen – 12 edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, Sult1 og Hedda Gabler.

Ghopi Prabaharan (Andy) er skuespiller med bakgrunn fra Norsk skuespillerinstitutt, Ivana Chubbuck Studio og Statens Teaterhøgskole. Etter endt studie ble han programleder i NRK, som Norsk Tippings lottovert. De siste årene har Ghopi vært ansatt som skuespiller på Teater Innlandet, og Akershus Teater. Han har også medvirket i flere tv-serier, filmer og sommerspel. Ghopi blir å se i flere produksjoner på Kilden, der hans første rolle er «Andy» i stykket Gutta i Juletrehuset.

Ina Maria Brekke er utdannet skuespiller ved Liverpool Institute for Performing Arts. Etter endt studie tilbrakte hun år i London og Los Angeles, før hun returnerte til Norge. På scenen har hun i de seneste årene vært å se som Pippi i Pippi Langstrømpe (Haugesund Teater og Kilden m/KBUT), Klatremus i Hakkebakkeskogen (Kristiansand Dyrepark), Klara på Kutoppen (Kristiansand Dyrepark), og ved Kilden Teater som Lise i Doktor Proktors Prompepulver, Liesl i The Sound of Music, Lady Capulet, Mercutio, Ammen og Lorenzo i Romeo og Julie, danser i Terje Vigen, Eva, Øyvor og Siri i Jeg vil vaske verden ren, Sara i Sult1 og som Ina Maria i Sidespringerne.

Johannes Blåsternes er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Han har før og under utdanning jobbet freelance, og medvirket i forestillinger på Det Norske Teatret, Grusomhetens Teater og i Dyreparken. Han har jobbet mye med improvisert teater, tatt oppdrag som instruktør, og vunnet Aftenpostens revypris to ganger. I 2016 ble Johannes en del av Kildens faste ensemble hvor han bl.a. har spilt Sakfører Krogstad i Et dukkehjem, Nr. 6 i Juryen – tolv edsvorne, og i Sidespringerne

Regissør Birgit Amalie Nilssen og Christine Helland
Scenograf Camille Lilleengen og Frode Holgersen
AV/lysdesigner Joakim Foldøy
Koreograf Kiersten Kauffman
Kostymedesigner Janne Robberstad
Lyddesigner Simen Hefte Endresen
Maskør Marianne Log
Dramaturg Endre Sannes Hadland
Andy Ghopi Prabaharan
Terry Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen
Pia/Gerhard Grevenese Ina Marie Brekke
Inspektør Bobleplast/Madam Besserwisser Johannes Blåsternes
Gorilla/Serina Tomos Young
Nissemor Anne Mette Wang
LilleGreve1 Hennie Elen Norbakken / Ida Rist
LilleGreve2 Espen Alan Garriott / Martin Roaldsnes
LilleGreve3 Kajsa Hjelmerud-Rosendal / Mathea Kilane
Postmann Per/Nisseklone Maia Klippen / Henrik Nilsen Mørch
Sangninjasnegle/Nisseklone Astri Elisabeth Jåvold Akselsen / Nina Gran Kvaase
Silkepus/Nisseklone Agnes Aarsland / Johanne Regine Svendsberget
Katnari/Ninjasnegle/Nisseklone Cornelia Brekke /Caroline Sjøstrøm
Katnari/Ninjasnegle/Nisseklone Synne Bjorvand /Isolde Marie Albriktsen
Katnari/Ninjasnegle/Nisseklone Tora Skogvoll Brostrom / Lena Reinhardtsen
Katnari/Ninjasnegle/Nisseklone Elisabeth May Freitag / Ada Lois Bråthen Hansen
Fru Grevenese/Nisseklone Charlotte Nilssen / Hanna Balsnes
Kaptein Treskalle/Nisseklone Ida Hegland / Hanne Ljøstad Nilsen
Rudolf/Nisseklone Martin Fidjeland / Margrethe Homme
Snømann/Hr Sølepytt / Nisseklone Ingrid Marie Skjegstad / Paul Fjell Gundersen
Stupido/Nisseklone Michael Mosvold / Sondre Haakonseth
Julenissen Amelia Stephens / Cornelia Brekke
Pingvin Samuel Balsnes / Ole Askevold Vaaler

Kunstnerisk team

Andy Griffiths (født 1961) er Australias mest populære barnebokforfatter. Han har skrevet over 50 bøker. I løpet av de siste 15 årene har Andys bøker vært på New York Times bestselgerliste, vunnet over 50 priser, vist som tegnefilm på TV, satt opp som teater – bl.a. på Sydney Opera House – og solgt over fem millioner eksemplarer over hele verden. Serien om Gutta i trehuset ble raskt en favoritt blant leserne, og vant i tillegg den australske bokhandlerprisen i 2012.

Terry Denton (f. 1950) er en australsk illustratør og forfatter. Denton har skrevet over 30 bøker, og illustrert et utall bøker for fremstående australske forfattere. I Norge kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Andy Griffiths, forfatter av Gutta i Trehuset-bøkene, hvor han har illustrert samtlige bøker.

Amalie Nilssen (regissør) har sin teaterutdannelse fra Arts Educational London Schools, Guildford School of Acting og Flinders University of South Australia. Som skuespiller har hun blant annet spilt Hero i Much Ado About Nothing og Helena i A Midsnummer Night’s Dream på Europaturné for det Britiske Shakespeare-kompaniet Theatre Set Up. Regiarbeid medfatter Jesus Christ Superstar, Les Misérables og Chess (Moster Am_ ) og Terroristene, Kunst og Transparens (Haugesund Teater).Amalie har skrevet manus til en rekke forestillinger, deriblandt Vamp-musikalen Hallo – Adjø, HELTER – en dødsbra opplevelse og Anne Franks søsken. Hun overtok som teatersjef ved Kilden i januar 2015 etter ti år som teatersjef ved Haugesund Teater.

Christine Helland (regissør), utdannet ved Universitetet i Agder, hvor hun har en bachelor Faglærer i drama, master i Kunstfag og et årsstudium i Litteratur, film og teater. Christine er ansatt i Kilden Dialog hvor hun er prosjektleder og teaterinstruktør for UngdomsKilden og Teatergruppen Fotspor. Hun hatt regi på Den Modige (2013), Villa Contigo – Halvveis til Himmelen (2014), Juleevangeliet i årene 2014 til 2017, Kvinnekuppet (2017), Vinnere (2017) og Svømmerne (2017), i tillegg til en rekke mindre forestillinger med Teatergruppen Fotspor hvor hun både har hatt regi og manus. Hun har også vært regiassistent på forestillingen Snødronningen (2016) og har erfaring som skuespiller og scenecoach for live-artister. I tillegg har hun vært timelærer og sensor ved UiA.

Frode Holgersen (scenograf) er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og har jobbet mange år med to- og tredimensjonal kunst. Han laget blant annet en 6 meter høy snøskulptur inspirert av Munchs Kysset på Karl Johan under VM på ski i Oslo i 2016. Han er fast ansatt ved Kildens verksted/malersal.

Camilla Lilleengen (scenograf) har sin scenografiutdannelse fra Akademiet for Figurteater/Scenekunst ved Høgskolen i Østfold, og har jobbet som scenograf og kostymedesigner i egne og andres prosjekter før hun kom til Kilden. Camilla har vært fast ansatt ved Kildens verksted/malersal siden 2011.

Joakim Foldøy (AV/lysdesigner) har lang fartstid som designer ved adskillige oppsetninger rundt omkring i Norge.De siste årene har han vært involvert i flere av produksjonene ved Kilden Konsert- og Teaterhus, blant annet som produksjonsdesigner for Plutselig Pervo, lysdesigner på En folkefiende, Snødronningen og Terje Vigen, og lyssetting/videoteknikk på Kvinnekuppet.Innen musikalgenren har han blant flere gjort Chess, Les Miserables, Miss Saigon og Skjønnheten og udyret.

Kiersten Kauffman (koreograf) flyttet til Norge fra Hawaii i 1999 etter å ha studert dans, TV- og sceneproduksjon. Som utøvende artist på TV og live scener har hun arbeidet i over 50 land. Kauffman er kjent for å engasjere og inspirere både artister og publikum ved å skapet levende underholdning som treffer på tvers av alder og kultur. Som koreograf har hun jobbet med en rekke live show, TV produksjoner samt musikaler som Grease, Trollmannen fra Oz, Jungelboken, Sound of Music, High School Musical og originale verk som Det Perfekte Liv her på Kilden. I over 10 år har Kauffman levert familieunderholdning i Dyreparken og har blant annet stått bak publikums favoritter som Hakkebakkeskogen og Herli Land.

Janne Robberstad (kostymedesigner) er utdannet lektor innen kreative fag, med spesialisering innen tekstil og økoscenografi. Nå er hun i gang med en doktorgrad innen økokreativitet og bærekraftig design, samt produksjonslederansvar for The Global Science Opera. Hun har jobbet som kostymedesigner ved flere teatre, bl.a. norgespremierene på CHESS og Miss Saigon med Bømlo Musikallaug. Hun har i  tillegg hatt kostymedesign på Les Miserables, Jesus Christ Superstar, HONK, Perpleks (Rogaland Teater – Heddapris for beste forestilling 2014), Amanda og Narnia (Haugesund Teater).  Som scenograf har hun hatt ansvar for bl.a. Peter Pan, Gjøkeredet og Lakselinja. Medlem av Norske Billedkunstneres Forening og Norske Scenografer.

Simen Hefte Endresen (lyddesigner) har jobbet ved Agder Teater siden 2001 og jobber til daglig som lydtekniker ved Kilden Teater og Konserthus. Han har jobbet på en rekke av Agder Teater og Kildens oppsetninger og har gjort lyddesign på bl. a. Kulde (2005), Bad Boy Bubby (2006), Spellemann på taket (2010), Les Miserables (2014), Plutselig Pervo (2015), Skyfri Himmel (2015), Sound of Music (2016), Snødronningen (2016), Jeg er Lucia (2017) og Terje Vigen (2017).

Andy og Terrys julespesial:

Hjemmelaget hamburger med oksekjøtt fra Jens Eide og båtpoteter – 220,-/115,-
Sjokoladefontene med frukt – 95,-

Serveres før Gutta i juletrehuset

Velkommen ut av hverdagen – velkommen til Frihavn

Bordbestilling: spise@kilden.com tlf. 902 29 412

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt