loader
20. des 2019
Intimsalen
humor, Kilden teater, Teater

Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter

«Det er ravgalt, det er absurd, det er tatt langt ut i parodien og enda litt lengre. Men det er moro fra først til sist.» (Terningkast 6, FVN 04.10.19)

Kilden Teater presenterer: Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter

«Ibsen på speed» er den blitt kalt, denne forrykende sceneteksten Knut Nærum har skrevet. Strengt tatt har han stjålet alle Ibsens beste replikker og smelt dem sammen til 78 minutter der høydepunktene kommer så tett at de tar pusten fra deg.
Her får du valuta for pengene. Hvert sekund. Tre skuespillere tar deg gjennom 28 teaterstykker og hele 131 roller på under halvannen time. Det er bare å ønske dem lykke til. 

Av: Knut Nærum
Regi og visuelt konsept: Audny Chris Holsen
Med: Lars Emil Nielsen, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen og Steffen Mulder.

Lysdesign: Kine E. H. Kvendseth 
Lyddesign: Simen Hefte Endresen 

Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter

Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter kommer tilbake til Sørlandet, 14 år etter urpremieren i Grimstad.

TØFF OPPKJØRING TIL IBSEN-MARATON

Skuespiller Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen ligger i hardtrening før premieren på Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter.

Anmeldelser av showet

Fædrelandsvennen triller en sekser på terningen og kaller showet en festforestilling for alle!

Medvirkende

Audny Chris Holsen er utdannet regissør fra Statens Teaterhøgskole i 1998. Hun er en av Norges mest benyttede regissører og har satt opp forestillinger ved de fleste av landets teatre. I tillegg har hun også regissert over 40 timer TV-drama, bl.a. Hvaler og Himmelblå på henholdsvis NRK1 og TV2. I det siste året har hun vært aktuell med Hedda Gabler ved Rogaland Teater, Yogakrigen på Sogn og Fjordane Teater og hatt stor suksess med Kim F om Kim Frieles liv. Audny åpneT Heddadagene i Oslo i juni med forestillingen Dritt//La Merda. Ved Kilden Teater har hun tidligere satt opp En Folkefiende av Henrik Ibsen høsten 2015, Jeg vil vaske verden ren i 2018 og Helt Privat våren 2019

Kine E.H. Kvendseth er fast ansatt som lysmester ved Kilden, hvor hun jobber kreativt, visuelt og teknisk med flere oppgaver innenfor lys. Hun ble i 2011 uteksaminert fra Rose Bruford College i London med en Bachelor (Hons) i Lysdesign, i tillegg har hun også Bachelor i drama/teater fra NTNU i Trondheim. Kine har jobbet med lys i flere sjangere, bl.a. teater, musikk og dans. Ved Kilden har hun hatt lysdesign på Tryllefløyten, De stundesløse, Ekte Kjærlighet, Jeg kommer tilbake i kveld, Orangutanga, Kveiteprisen og Den Lille Prinsen.

 

Simen Hefte Endresen er lyddesigner og har jobbet ved Agder Teater siden 2001 og jobber til daglig som lydtekniker ved Kilden Teater og Konserthus. Han har jobbet på en rekke av Agder Teater og Kildens oppsetninger og har gjort lyddesign på bl. a. Kulde, Bad Boy Bubby, Spellemann på taket, Les Miserables, Plutselig Pervo, Skyfri Himmel, Sound of Music, Snødronningen, Jeg er Lucia, Terje Vigen, Gutta i Juletrehuset og Lik og Del

 

Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen har dramautdannelse fra Høgskolen i Agder og har jobbet som skuespiller ved Agder Teater siden 2006, og er i dag fast ansatt ved Kilden Teater. Hun har en rekke produksjoner bak seg, bl. a. Brand, Hamlet, Spelet om Kråka, Mamma, meg og menn, Heddaprisnominerte Natta, Julie og Romeo, Prinsessa på erten, Den modige, Gutta i trehuset, Villa Contigo, Reisen til julestjernen, Spellemann på taket, Skyfri himmel, Juryen – 12 edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, Sult1, Hedda Gabler, Tingenes Tilstand og Helt privat.

 

Steffen Mulder fra Kristiansand er utdannet skuespiller fra NISS i Oslo. Etter endt utdannelse arbeidet han frilans, men siden 2012 har han vært tilknyttet Kilden Teater. Der har han medvirket i flere oppsetninger som Kilden av Gabriel Scott, Den stundesløse, Reisen til julestjernen, Den modige, Villa Contigo, Gutta i trehuset, Snødronningen, Juryen – 12 edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, Sidespringerne, Tingenes Tilstand og Fruen fra havet. I tillegg har han utviklet manus til flere oppsetninger for Den kulturelle skolesekken i Kristiansand. I 2016 debuterte Mulder som regissør for Romeo og Julie.

Lars Emil Nielsen kommer fra Lillesand og har sin utdannelse fra UiA. Han har produsert og spilt i flere oppsetninger av Pider Ro av Sørlandets egen forfatter Gabriel Scott. Nielsen har siden 2013 vært tilknyttet Kilden Teater, og har medvirket i forestillinger som Den Stundesløse, Reisen til julestjernen, Villa Contigo, Den modige, Gutta i juletrehuset, Romeo og Julie, Juryen – 12 edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, Sult1, og nylig avsluttet han en ni måneder lang turne med Den lille prinsen. På fritiden har han produsert humor- og showkonseptet På nyklipte stier som har hatt stor suksess flere steder på Sørlandet de siste somrene.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt