loader
5. SEPT 2020 - 3. okt 2020
Dansesalen
Familie/Barn, Kilden teater, LørdagsKilden, Teater
100 NOK

Hundrevis av barn i vill kamp

Kilden Teater presenterer: Hundrevis av barn i vill kamp av Eirik Fauske

«På veg ut frå sjukehuset, der ein bestefar nett har gått bort, fell eit born frå skuldrane til far sin, og ned mot den islagte asfalten. Men i staden for å treffe den, fell det vidare og ned mot eit hav. Der nede ser han ei skute, med hundrevis av barn i vill kamp, på eit hav med ein hai og ein albatross.»

Dette er utgangspunktet for den rykende ferske teksten Hundrevis av barn i vill kamp skrevet av dramatikeren Eirik Fauske. Fauske er en ung, spennende dramatiker som skaper underfundige univers med et poetisk språk for barn. Han har bl.a. skrevet stykket Under barnehagen som ble nominert til Ibsenprisen i 2011.

Arendalsbaserte og nyetablerte Agder Nye Teater ved Magnus Sparsaas og Sunniva Fliflet står for regien. De vil samme med scenografi og kostymedesign skape et fargerikt univers som barna selv kan tré inn i, der naturen beveger seg mellom fantasi og virkelighet, og man aldri er sikker på hva som er hva. 

Anbefalt alder fra 6-10 år

Teksten har fått utviklingsstøtte fra Dramatikkens hus.

Teaterkortet

Denne forestillingen inngår i Teaterkortet 2020. Les mer om teaterkortet!

Medvirkende

Skuespiller Ragnhild Enoksen
Foto: Erika Hebbert

Ragnhild Meling Enoksen er fra Asker og gikk ut fra Teaterhøgskolen i Oslo (KHIO) i 2017.

Siden endt utdanning har hun jobbet ved Det Norske Teatret i Oslo hvor hun har medvirket i flere produksjoner, blant annet Snøkvit, Nila og den store reisa, Vinje 200 år, Dette barnet og Tante Ulrikkes vei. Hun har også spilt Yolette i Ofelias Begjær for Stueproduksjoner i 2018 og medvirket i flere kortfilmer, blant annet Det er min jævla dag og Safiyyah, begge fra 2018.

Dette er Ragnhilds første rolle ved Kilden Teater.

Foto: Jacob Buchard

Fredrik Høstaker er fra Førde, og er utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo og Bårdar Akademiet.

Han har blant annet medvirket i Kjærleikens Ferjereiser ved Sogn og Fjordane Teater, Vaffelhjarte ved Haugesund Teater og Tormod Carlsens Radio Oh So Slow spilt på Oslo Internasjonale Teaterfestival. I tillegg har han vært medskapende skuespiller i GJENSTAND FOR spilt på Teaterfestivalen i Fjaler og i Goro Tronsmos Staged Institutions III – The Arts Education Factory.

Han har også medvirket i film og tv, deriblant NRKs dramaserie Valkyrien. 

I Kilden blir han i 2020 å se i Jonas, Culpa! og Hundrevis av barn i vill kamp. 

Kunstnerisk lag

Magnus Sparsaas regi på forestillingen Hundrevis av Barn i vill kampMagnus Sparsaas er en norsk teaterregissør bosatt i Arendal. I 2019 fullførte han en bachelorgrad i regi ved Teaterhøgskolen i Oslo (KHiO) og ved Den Danske Scenekunstskolen (DDSKS). Han har også studert teatervitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB), hvor han jobbet med tekster av Sam Shepard, Jon Fosse, Jesper Ganslandt, Sigrid Johannessen, Witold Gombrowicz, Malmfrid Hallum, Peter Handke and Werner Schwab.

Han interesserer seg for teaterets potensiale som utopisk samfunnsstruktur, og har for tiden særlig fokus på nyskrevet dramatikk og teater for et ungt publikum.

Magnus er en del av teaterkollektivet Agder Nye Teater sammen med Sunniva Fliflet. Sammen arrangerer de årlig Agder Teaterlaboratorium, et to uker langt forestillingslaboratorium som samler 20 nyutdannede kunstnere fra forskjellige fagfelt og utdannelser i Norden. I februar 2020 hadde Agder Nye Teater premiere på deres første helaften forestilling White Heart på Teateret i Kristiansand.

Hundrevis av barn i vill kamp blir Magnus sin første oppsetning ved Kilden Teater.

Sunniva Fliflet
Foto: Lea I. Hilden

Sunniva Fliflet er fra Bergen og har en utdannelse i Dramaturgi fra Århus Universitet.

Hun driver teaterkompaniet Agder Nye Teater sammen med Magnus Sparsaas hvor de arbeider i et bredt spekter av formater, fra storskala utendørs-spel til små meditative danseforestillinger. Agder Nye Teater arbeider for eksperimenterende kunst med stort samfunnsengasjement.

Hundrevis av barn i vill kamp er Sunniva sin første forestilling som regissør ved Kilden Teater.

 

Portrettfoto av Christa Christa Barlinn Korvald
Foto: Lucas Ibanez-Fæhn

Christa Barlinn Korvald (f. 1994) er en norsk kulturarbeider, utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo med bachelor i grafisk design og illustrasjon. Har fra 2015 vært en del av gruppa Narves1biblioteket og har gjennom det laget utstillinger, aviser og performanceshow i inn- og utland. I samarbeid med Herman Breda Enkerud har hun jobbet som redaktør og designer for antologien Mennesker med håp for fremtiden og 2017-årgangen av kulturtidsskriftet Fanfare. Forøvrig arbeider Christa som frilanser innen grafisk design, tegning og scenografi.

Portrettfoto av Herman Enkerud
Foto: Bendik Johan Kroken

Herman Breda Enkerud (f. 1993) er kunstner og grafisk designer fra Oslo. Som kunstner arbeider Herman med tegneserier, maleri og kostyme. I 2018 ble et maleri han lagde med sin mor stilt ut på Statens Høstutstilling. Fra 2015 til 2019 arbeidet han som en del av kunstkollektivet Narves1biblioteket. Som redaktør har Herman jobbet med med Christa Barlinn Korvald på antologien Mennesker med håp for fremtiden samt to utgivelser av kulturtidsskriftet Fanfare. Herman har en bachelor i Grafisk design og Illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Erlend Peder Kvam har en bachelor i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, og bor og arbeider i samme by. Han har jobbet med bl.a. Cezinando, Pom Poko, Bloomberg Businessweek og Medium. I 2019 ga han ut heftet Drawings of People With Signs på det sveitsiske forlaget Nieves Books. Han er assosiert med performancekollektivet Narves1biblioteket, og driver i dag En Høylytt Tegneseriesalong, en månedlig salong for høytlesning av tegneserier på Deichmanske Bibliotek.

Eirik Horremsbakk MordalEirik Horremsbakk Mordal er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts.

Siden endt utdanning har han jobbet ved bl. a. Nationaltheatret, Jo Strømgren Kompani og er i dag ansatt ved Kilden teater og konserthus. Eirik har vært lyddesigner for forestillinger som The Sound of Music og Taube ved Edderkoppen. Han har også jobbet med En folkefiende, Det perfekte liv, Et dukkehjem, og Jeg vil vaske verden ren i Kilden. Eirik jobber i tillegg som lyddesigner for film og tv.

Endre Sannes Hadland fast dramaturg i KildenEndre Sannes Hadlander Kilden teaters faste dramaturg. Han har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Endre har jobbet med frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Stavanger og Danmark. Bl.a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater i 2016/17. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater, og er styreleder for Norske dramaturger.

I Kilden har han vært dramaturg ved en rekke forestillinger, og han har også dramatisert og regissert Den lille prinsen og Skilpadder hele veien ned. Høsten 2019 hadde han også medregi på forestillingen Kristiansand.Nå.

I 2020 har Endre dramaturgi på Jonas, Culpa! og Hundrevis av barn i vill kamp, og regi/dramaturgi på To i båden – sørlandsvisa 100 år.

Teaterpedagog Christine HellandChristine Helland er utdannet ved Universitetet i Agder, hvor hun har en bachelor i Faglærer i drama, master i Kunstfag og et årsstudium i Litteratur, film og teater.

Christine er ansatt i Kilden Dialog hvor hun er teaterinstruktør og prosjektleder for blant annet UngdomsKilden. I Kilden har hun hatt regi på Den Modige (2013), Villa Contigo – Halvveis til Himmelen (2014), Juleevangeliet i årene 2014 til 2017, Kvinnekuppet (2017), Vinnere (2017), Svømmerne (2017) og Gutta i Juletrehuset (2018), i tillegg til en rekke mindre forestillinger med Teatergruppen Fotspor hvor hun både har hatt regi og manus. Hun har også vært regiassistent på forestillingen Snødronningen (2016) og har erfaring som skuespiller og scenecoach for live-artister.

I tillegg har Christine vært timelærer og sensor ved UiA, samt freelance-skribent for Norsk Shakespearetidsskrift.

KJØPE BILLETTER

september 2020

oktober 2020

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt