loader
3. okt 2020
Dansesalen
Familie/Barn, Kilden teater, LørdagsKilden, Teater

Hundrevis av barn i vill kamp

«Kilden Teater balanserer humoren, dramatikken og sorgen godt i sin iscenesettelse.» – scenekunst.no (les hele anmeldelsen her)

På vei fra sykehuset, der en bestemor akkurat har gått bort, faller et barn fra skuldrene til sin mor, og ned mot en islagt asfalt. Men i stedet for å treffe den, faller barnet videre og ned mot et hav. Der nede ser han en skute med hundrevis av barn i vill kamp.  

Dette er utgangspunktet for den rykende ferske teksten Hundrevis av barn i vill kamp skrevet av Eirik Fauske. Fauske er en ung, spennende dramatiker som skaper underfundige univers med et poetisk språk for barn. Han har bl.a. skrevet stykket Under barnehagen som ble nominert til Ibsenprisen i 2011.  

Gjentatte ganger opplever barnet dette fallet inn i et fargerikt univers, hvor naturen beveger seg mellom fantasi og virkelighet, og man aldri er sikker på hva som er hva. Over tid forvandles fantasiverdenen seg fra å være sjørøvere i hagen til Fortnite på datamaskinen. De samme opplevelsene, og vanskelige følelsene i hverdagen, bearbeides gjennom ulike former for lek i et univers hvor det ikke finnes grenser.  

Arendalsbaserte og nyetablerte Agder Nye Teater ved Magnus Sparsaas og Sunniva Fliflet står for regien. Med en uforutsigbar scenografi vil de skape en spennende lekeverden som barna kan leve seg inn i.  

Anbefalt fra 5 år og oppover. I deler av forestillingen vil det forekomme høye lyder, røyk og mørke.

Teksten har fått utviklingsstøtte fra Dramatikkens hus.  

Smittevernregler i våre saler

For å ivareta smittevernreglene er antall plasser i salene redusert slik at det vil være en meter til neste person. I Teater- og operasalen, Intimsalen og Multisalen selges billettene unummerert. Du velger her selv sete når du kommer inn i salen. Det vil være både enkle og doble seter i salene. Dersom du skal sitte ved siden av en annen person må den andre være fra samme husstand eller tilsvarende nær kontakt. 

Intimsalen: 50 av 100 seter benyttes – unummererte plasser

Les mer om våre smitteverntiltak her.

Pasta bologneseTa med barna på middag og teater! I forbindelse med forestillingen tilbyr vi en egen barnevennlig meny i Frihavn: Pasta bolognese, servert med godt brød. Barn kr. 50,-, voksne kr. 100,-. Maten kan bestilles samtidig med kjøp av billett, ved å sende mail til spise@kilden.com eller ved å møte opp i Frihavn.

Teaterkortet

Denne forestillingen inngår i Teaterkortet 2020. Les mer om teaterkortet!

Medvirkende

Ragnhild Enzaoksen skuespiller ved Kilden Teater, forestilling Hundrevis av barn i vill kamp
Foto: Heida Gudmundsdottir

Ragnhild Meling Enoksen er fra Asker og gikk ut fra Teaterhøgskolen i Oslo (KHIO) i 2017.

Siden endt utdanning har hun jobbet ved Det Norske Teatret i Oslo hvor hun har medvirket i flere produksjoner, blant annet Snøkvit, Nila og den store reisa, Vinje 200 år, Dette barnet, Charlie og sjokoladefabrikken og Tante Ulrikkes vei. Hun har også spilt Yolette i Ofelias Begjær for Stueproduksjoner i 2018 og medvirket i flere kortfilmer, blant annet Det er min jævla dag og Safiyyah, begge fra 2018.

Dette er Ragnhilds første rolle ved Kilden Teater.

Fredrik Høstaker skuespiller ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Fredrik Høstaker er fra Førde, og er utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo og Bårdar Akademiet.

Han har blant annet medvirket i Kjærleikens Ferjereiser ved Sogn og Fjordane Teater, Vaffelhjarte ved Haugesund Teater og Tormod Carlsens Radio Oh So Slow spilt på Oslo Internasjonale Teaterfestival. I tillegg har han vært medskapende skuespiller i GJENSTAND FOR spilt på Teaterfestivalen i Fjaler og i Goro Tronsmos Staged Institutions III – The Arts Education Factory.

Han har også medvirket i film og tv, deriblant NRKs dramaserie Valkyrien. 

I Kilden blir han i 2020 å se i Jonas, Culpa! og Hundrevis av barn i vill kamp. 

Kunstnerisk lag

Eirik Fauske - dramatiker Hundrevis av barn i vill kampEirik Fauske er dramatiker, regissør og produsent. Som dramatiker har han utviklet en rekke selvstendige prosjekter i tillegg til å skrive for blant annet Det Norske teateret, Haugesund teater, Trøndelag teater, både helt nye verker, og gjendiktingner og nyskrivinger av Shakespeare, Fassbinder og Bibelen. Sentrale prosjekter inkluderer LINDÅS, Draumkvedet med Ymist produksjonar, og Vi er dette auget som ble presentert i stedsspesifikke versjoner på Stamsund Teaterfestival, Sånafest og Teaterfestivalen i Fjaler i 2019.

I 2019 var han også festivalkunstner på Høstscena i Ålesund. Høsten 2020 har stykket hans Hundrevis av barn i vill kamp urpremiere på Kilden teater. Hans første barnestykke Under barnehagen har blitt produsert hele fire ganger i Tyskland, og ble i 2011 nominert til Ibsenprisen.

Magnus Sparsaas regissør Hundrevis av barn i vill kamp
Foto: Heida Gudmundsdottir

Magnus Sparsaas er en norsk teaterregissør bosatt i Arendal. I 2019 fullførte han en bachelorgrad i regi ved Teaterhøgskolen i Oslo (KHiO) og ved Den Danske Scenekunstskolen (DDSKS). Han har også studert teatervitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB), hvor han jobbet med tekster av Sam Shepard, Jon Fosse, Jesper Ganslandt, Sigrid Johannessen, Witold Gombrowicz, Malmfrid Hallum, Peter Handke and Werner Schwab.

Han interesserer seg for teaterets potensiale som utopisk samfunnsstruktur, og har for tiden særlig fokus på nyskrevet dramatikk og teater for et ungt publikum.

Magnus er en del av teaterkollektivet Agder Nye Teater sammen med Sunniva Fliflet. Sammen arrangerer de årlig Agder Teaterlaboratorium, et to uker langt forestillingslaboratorium som samler 20 nyutdannede kunstnere fra forskjellige fagfelt og utdannelser i Norden. I februar 2020 hadde Agder Nye Teater premiere på deres første helaften forestilling White Heart på Teateret i Kristiansand.

Hundrevis av barn i vill kamp blir Magnus sin første oppsetning ved Kilden Teater.

Sunniva Fliflet regissør Hundrevis av barn i vill kamp
Foto: Heida Gudmundsdottir

Sunniva Fliflet er fra Bergen og har en utdannelse i Dramaturgi fra Århus Universitet.

Hun driver teaterkompaniet Agder Nye Teater sammen med Magnus Sparsaas hvor de arbeider i et bredt spekter av formater, fra storskala utendørs-spel til små meditative danseforestillinger. Agder Nye Teater arbeider for eksperimenterende kunst med stort samfunnsengasjement.

Hundrevis av barn i vill kamp er Sunniva sin første forestilling som regissør ved Kilden Teater.

Christa Barlinn Korvald scenograf og kostymedesigner Hundrevis av barn i vill kamp
Foto: Heida Gudmundsdottir

Christa Barlinn Korvald (f. 1994) er en norsk kulturarbeider, utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo med bachelor i grafisk design og illustrasjon. Har fra 2015 vært en del av gruppa Narves1biblioteket og har gjennom det laget utstillinger, aviser og performanceshow i inn- og utland. I samarbeid med Herman Breda Enkerud har hun jobbet som redaktør og designer for antologien Mennesker med håp for fremtiden og 2017-årgangen av kulturtidsskriftet Fanfare. Forøvrig arbeider Christa som frilanser innen grafisk design, tegning og scenografi.

Herman Breda Enkerud scenograf og kostymedesigner Hundrevis av barn i vill kamp
Foto: Heida Gudmundsdottir

Herman Breda Enkerud (f. 1993) er kunstner og grafisk designer fra Oslo. Han har en bachelor i Grafisk design og Illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Som kunstner arbeider Herman med tegneserier, maleri og kostyme. I 2018 ble et maleri han lagde med sin mor stilt ut på Statens Høstutstilling. Fra 2015 til 2019 arbeidet han som en del av kunstkollektivet Narves1biblioteket. Som redaktør har Herman jobbet med med Christa Barlinn Korvald på antologien Mennesker med håp for fremtiden samt to utgivelser av kulturtidsskriftet Fanfare.

Erlend Peder Kvam scenograf og kostymedesigner Hundrevis av barn i vill kamp
Foto: Heida Gudmundsdottir

Erlend Peder Kvam har en bachelor i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, og bor og arbeider i samme by. Han har jobbet med bl.a. Cezinando, Pom Poko, Bloomberg Businessweek og Medium. I 2019 ga han ut heftet Drawings of People With Signs på det sveitsiske forlaget Nieves Books.

Han er assosiert med performancekollektivet Narves1biblioteket, og driver i dag En Høylytt Tegneseriesalong, en månedlig salong for høytlesning av tegneserier på Deichmanske Bibliotek.

Joakim Stien lysdesigner Kilden teater og konserthusJoakim Stien er lysdesigner og bosatt i Kristiansand. Han har mangeårig og variert erfaring innenfor teater-, dans- og konsertscenen i Norge. Siden 2012 har han vært ansatt i Kilden, hvor han til daglig arbeider som lystekniker.

Joakim har jobbet som lystekniker, lysmester og programmerer på  bl.a. Trolle og den magiske fela og The book of Mormon. Hundrevis av barn i vill kamp er Joakims første lysdesign i Kilden.

Endre Sannes Hadland dramaturg ved Kilden TeaterEndre Sannes Hadland er Kilden teaters faste dramaturg. Han har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Endre har jobbet med frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Stavanger og Danmark. Bl.a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater i 2016/17. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater, og er styreleder for Norske dramaturger.

I Kilden har han vært dramaturg ved en rekke forestillinger, og han har også dramatisert og regissert Den lille prinsen og Skilpadder hele veien ned. Høsten 2019 hadde han også medregi på forestillingen Kristiansand.Nå.

I 2020 har Endre dramaturgi på Jonas, Culpa! og Hundrevis av barn i vill kamp, og regi/dramaturgi på To i båden – sørlandsvisa 100 år.

Christine Helland teaterpedagog ved Kilden Teater
Foto: Heida Gudmundsdottir

Christine Yangco Helland er utdannet ved Universitetet i Agder, hvor hun har en bachelor i Faglærer i drama, master i Kunstfag og et årsstudium i Litteratur, film og teater.

Christine er ansatt i Kilden Dialog hvor hun er teaterinstruktør og prosjektleder for blant annet UngdomsKilden. I Kilden har hun hatt regi på Den Modige (2013), Villa Contigo – Halvveis til Himmelen (2014), Juleevangeliet i årene 2014 til 2017, Kvinnekuppet (2017), Vinnere (2017), Svømmerne (2017) og Gutta i Juletrehuset (2018), i tillegg til en rekke mindre forestillinger med Teatergruppen Fotspor hvor hun både har hatt regi og manus. Hun har også vært regiassistent på forestillingen Snødronningen (2016) og har erfaring som skuespiller og scenecoach for live-artister.

I tillegg har Christine vært timelærer og sensor ved UiA, samt freelance-skribent for Norsk Shakespearetidsskrift.

Program til forestillingen

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt