loader
11. des 2018
Konsertsalen
Jul, Konsert
375 NOK

«It’s snowing on my piano» – Bugge Wesseltoft

Kilden Kultur presenterer: Bugge Wesseltoft – «It´s snowing on my piano»

Gjesteartist: Kirsten Bråthen Berg 

Bugge Wesseltofts «It’s snowing on my piano» fra 1997 er en gigantisk suksess i norsk jazz, og har etter hvert etablert seg som en ekte juleplateklassiker her hjemme. Vær forberedt på vakre og neddempede versjoner av våre kjæreste julesanger. Kontemplativt, men samtidig fylt av detaljer for den våkne lytter. Perfekt medisin for å blåse bort akutt julestress!

Bugge forteller selv historien bak platen: «Snowing on my piano» ble laget ut fra et ønske om ro og fred i Jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at Jula også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage en solopiano plate med julesanger var jeg sterkt i tvil men valgte til slutt å spille den inn på betingelse av at jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.»

Fra FVN`s anmeldelse av fjorårets konsert: «Bugge Wesseltoft viser musikalsk og spilleteknisk overskudd som imponerer. Kveldens konsert var som medisin for sjelen. Et bedre avbrekk i julestresset skal man lete lenge etter» – FVN, terningkast 5.

Velkommen til å oppleve Wesseltoft lage julestemning på sin helt særegne måte!

Varighet 75 minutter. Ikke pause.

Gjesteartist: Kirsten Bråthen Berg

Film

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt