loader
20. des 2019
Konsertsalen
Jul, Klassisk, Konsert, KSO

Juleevangeliet

Kilden Dialog presenterer Juleevangeliet i tett samarbeid med Blå Kors Kristiansand

Dirigent: Trond Madsen

Medvirkende: Kristiansand Symfoniorkester, Ole Paus, Elisabeth Lindland, Kilden Sølvstrupene, mannskoret Vestergabet og aktører fra Blå Kors Kristiansand.

Juleevangeliets budskap er evig aktuelt, omsorg og beskyttelse av de svakeste blant oss. Fortellingen om Jesu fødsel har vært et viktig ritual for vestlig kulturtradisjon, og i Kildens korte historie har vi ønsket å bære tradisjonen videre med musikk, dramatisering og lesing av teksten.

I år gjør vi det i tett samarbeid med Blå Kors Kristiansand – en organisasjon som har virket for de svakeste i Kristiansand i 100 år. 

Vi har fått med oss en av Norges mest unike formidlere, Ole Paus, som vil sette sitt preg på den etter hvert så tradisjonsrike konserten. Juleevangeliet leses av aktører fra Blå Kors og Elisabeth Lindland. Sammen med kor, orkester og vakker julemusikk sørger de for den helt enestående julestemningen.

Blå Kors – Omsorg for de svakeste

Juleevangeliet er fortellingen om Jesu fødsel. Maria og Josef ble avvist fra Herberget, og henvist til en stall. Da barnet ble født åpenbarte det seg en engel som erklærte at det nyfødte barnet var Messias, frelseren. En hærskare av engler kom til og lovpriste Gud for det som hadde skjedd.

– Guds omsorg for de svakeste er sterkt knyttet til Jesu fødsel. En ubetinget omsorg for de svakeste står også sentralt i arbeidet til Blå Kors Kristiansand. 2 – 3 barn i hver skoleklasse går hjem til rus hver dag, over 2500 barn i Kristiansand Kommune lever i lavinntektsfamilier og 10  prosent av befolkningen har rusutfordringer. Dette er virkeligheten i vår by, sier Ronnie Jacobsen i Blå Kors Kristiansand.

Les mer om Blå Kors Kristiansand

Portrettfoto av Ole Paus (pressebilde)
Ole Paus (pressebilde)

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt