loader
31. okt 2019
Konsertsalen
Dans, Klassisk, Konsert, KSO, Teater
150 - 400 NOK

Kristiansand.Nå.

Kristiansand.Nå. er ikke så lett å forklare. Det er litt som med en by. Den må oppleves. Men hva får du om du tar turen til Kilden mellom 26 og 31. oktober? Hva er Kristiansand.Nå.? Er det underholdning, eller er det kunst? Finkultur eller fjas? En forestilling for folket – eller for fiffen? Svaret er at Kristiansand.Nå. er et forsøk på å presentere byen vår i et nøtteskall. Derfor er forestillingen full av kontraster. Akkurat som byen selv. 

Grunnmuren i Kristiansand.Nå. er et symfonisk bestillingsverk av den anerkjente komponisten Magnar Åm, fremført av fire drivende dyktige sangere og hele Kristiansand Symfoniorkester. Du kan høre satsene i den rekkefølgen du selv vil, vandrende fra rom til rom med noe godt i glasset, nesten som på et museum. Eller du kan sette deg ned og dvele ved en sats du liker spesielt godt. 30 ulike stasjoner, plassert i foajéeområdene, og i Kildens tre største saler, utgjør forestillingens hoveddel.

Her får du rykende ferske teatertekster av flere av landets fremste forfattere. Klassisk ballett, moderne dans og street dance. Utvalgte dikt. Vafler. God kaffe. Møter med ekte mennesker. Litt mindfullness. På do. Muligheten til å knuse tallerkener – eller lime det andre knuser, akkurat som i livet ellers. I Kristiansand.Nå. går hele Kilden sammen om å fylle huset med kunstopplevelser. 

I forestillingen inngår også en utstilling av utvalgte verk fra Tangen-samlingen kuratert av Karl Olav Segrov Mortensen fra Sørlandets Kunstmuseum.

Forestillingen avsluttes i Konsertsalen med et 25 minutters klassisk symfonisk verk iscenesatt med koreografi av Christopher Arouni. Her leker Magnar Åm med begrepet «blindsone». For noen ganger må vi skifte perspektiv for å se hverandre klart.

Varighet ca 2 timer og 10 min, inkludert så mange pauser du vil.

Flere bilder fra forestillingen finner du i vårt bildearkiv her, eller i programmet nedenfor.

KUNSTNERISK TEAM

Birgit Amalie Nilssen har sin teaterutdannelse fra Arts Educational London Schools, Guildford School of Acting og Flinders University of South Australia. Som skuespiller har hun blant annet spilt Hero i Much Ado About Nothing og Helena A Midsnummer Night´s Dream på Europaturné for det britiske Shakespeare-kompaniet Theatre Set Up. Regiarbeid omfatter Terje Vigen, Jesus Christ Superstar, Les Miserables og Chess (Moster Amfi) og Terroristene, Kunst og Transparens (Haugesund Teater). Amalie har skrevet manus til en rekke forestillinger, deriblant Vamp-musikalen Hallo – Adjø, Helter – en dødsbra opplevelse og Anne Franks søsken. Hun overtok som teatersjef ved Kilden i januar 2015 etter ti år som teatersjef ved Haugesund Teater.

Magnar Åm er utdannet organist og kantor fra det daværende Bergen Musikkonservatorium (nå Griegakademiet), og har studert komposisjon med Ketil Hvoslef i Bergen og Ingvar Lidholm ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Åm er bosatt i Volda, der han i tillegg til komponistvirksomheten er ansatt som professor i musikk ved Høgskulen i Volda. Åm arbeider også med barne- og ungdomskor i Volda.

Sitt gjennombrudd som komponist fikk Åm med verket Bøn (1972) for strykere, kor og sopransolist. Mye av hans musikk er kjennetegnet av en polyfon, fritt dissonerende eller fri-tonal stil der melodisk og eksperimentelt arbeid går side om side, og de musikalske elementenes bevegelser i det konkrete, tredimensjonale rom har spilt en stadig viktigere rolle. I den senere tid har han også, i søken etter en mer ideell formidling av musikkens energi-budskap, latt verkene inneholde elementer som sprenger tilvante konsertritualer. Ett eksempel er her, i oppstoda – en strykekvartett som eksisterer i fem versjoner, der den ene blir framført gjennom undervannshøyttalere i varmtvannsbasseng og forutsetter publikum flytende på rygg med ørene under vannflaten. Et annet eksempel er Tonebad – et opplevelsesrom for en person om gangen, der musikken beveger seg tredimensjonalt rundt lytteren, rommet er en kunstinstallasjon av Astri Eidseth Rygh.

Magnar Åms produksjon spenner fra vokal- og kammermusikk via installasjoner til store orkesterverk.

Per Kristian Skalstad har gjestet samtlige norske orkestre ved en rekke anledninger, og har i mange år vært en etterspurt ballett- og operadirigent. Inneværende og kommende år gjester han bl.a. Den Norske Opera og Ballett, Oslo- filharmonien, Wiener Kammerorchester (Wien – debut).

Skalstad fikk sitt gjennombrudd som ballettdirigent ved åpningen av den nye operaen i Bjørvika i 2008, men har siden 2004 dirigert ca 25 store produksjoner for Nasjonalballetten. Hans repertoar inkluderer klassikere som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Giselle og Tornerose, samt en lang rekke nyere verk.
Skalstad har arbeidet med solister som Håkan Hardenberger, Barbara Hendriks, Martin Frøst, Isabelle van Keulen, Håvard Gimse, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes.

Per Kristian er også en erfaren operadirigent og har ledet en rekke operaproduksjoner i Nord- Norge i regi av Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Han har så langt dirigert oppsetninger av Dido og Aeneas, Barberen i Sevilla, Figaros bryllup, operainstallasjonen “Der schöne Tod”, samt urframføringen av operaen “En Kiberg- Odysse´” på festspillene i Nord-Norge.

Skalstad var medlem av Oslo Strykekvartett fra 1991 til 2007. Han var 2. konsertmester i operaorkesteret fra 1993 til 2005, og har vært medlem av Det Norske Kammerorkester siden 1988.
Per Kristian Skalstad bør være velkjent for publikummet på Sørlandet og det er alltid en glede å ønske ham velkommen til Kilden.

Endre Sannes Hadland er Kilden Teaters faste dramaturg. Han har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Endre har jobbet med frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Stavanger og

Danmark. Bl. a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater i 2016/17. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. I Kilden har han dramatisert og regissert Den lille prinsen, som fikk flott kritikk og som enda

er på skoleturnè på Agder. Han har også regissert Skilpadder hele veien ned som ble spilt i -19 samt a han har vært dramaturg ved en rekke forestillinger.

Ryall Burden er utdannet ved Victorian College of the Arts, Melbourne Australia, der han har fullført en bachelorgrad i design- og teaterproduksjon (2009). I årene etter utdannelsen har han arbeidet med teater og film i blant annet Australia, New Zealand, Hong Kong, Storbritannia, Nederland og Norge.

Han har vært dukkedesigner på On the Rim of the Word (2009, Royal Opera House London), laget rekvisitter for Hobbiten (regi: Peter Jackson, 2012), og set dresser på Existence (2012) for å nevne noe. På Kilden har han vært scenograf for Figaros Bryllup, Spor og St. Valentin. Siden 2012 har Ryall vært ansatt ved Kilden Teater og Konserthus.

Gaute Heivoll har skrevet et tjuetalls bøker siden debuten i 2002. Forfatterskapet spenner over de fleste sjangre, men det er fremfor alt romanene som har nådd et større publikum. For Før jeg brenner ned ble han tildelt Brageprisen for 2010. Romanen er oversatt til tjuefem språk, og ble filmatisert i 2016. Det er også gjort flere sceneversjoner av Heivolls bøker, blant annet Himmelen bak huset (2019), og figurteaterforestillingen Aske, som har blitt spilt over store deler av verden. Heivoll har også skrevet et helaftens skuespill, Jeg kommer tilbake i kveld, som hadde urpremiere på Kilden høsten 2014.

Monica Isakstuen er dramatiker og skjønnlitterær forfatter. Siden hun debuterte i 2008 har hun skrevet romaner, dikt og skuespill. For sin tredje roman, Vær snill med dyrene (2016) mottok Isakstuen Brageprisen. Samme år debuterte hun som dramatiker, med monologen Om igjen. Senere har hun skrevet SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG og En gang var vi krigere. Isakstuens tekster er oversatt til flere språk. Hun er husdramatiker ved Dramatikkens hus i Oslo i perioden 2018-2021.

Zeshan Shakar er oppvokst på Stovner i Groruddalen i Oslo. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo, og har også studert økonomi på BI. Shakar har arbeidet i ulike departementer, direktorat og arbeider nå på Oslo rådhus. Han debuterte høsten 2017 med romanen «Tante Ulrikkes vei». Romanen mottok svært gode kritikker, og er trykket opp i over 100.000 eksemplarer, og som settes opp som teaterstykke på Det norske teater høsten 2019. For Tante Ulrikkes vei mottok Shakar Tarjei Vesaas debutantpris i 2017. Shakar har også bidratt med tekster i antologiene «Kjære bror» (Minotenk 2018) og «Third Culture Kids» (Gyldendal 2019).

Tore Kvæven er født i 1969. Oppvaksen på garden Kvæven i øvre Sirdal. Utdanna på Norges landbrukshøgskule på Ås.

Tore har arbeidd innan følgande bransjar. Tunnell-bygging på Island, bokhandel i Trondheim, jordbrukssjef, sakshandsamar, sauefarm i Australia, tømmerfløting i Trysil, lærar i Sirdal, anleggsarbeidar, jernbindar, snekker, operatør i Nordsjøen, foredragshaldar, sauebonde og forfattar.

Hans fyrste roman, «Hard er mitt lands lov» kom ut i 2011. Historia tek føre seg ein uforsonleg sjel og ei vikingferd til det indre av Afrika.

I 2013 kom barneboka «Kameljegeren».  Handlinga utspelar seg i Sahara der ein eksentrisk bestefar og to barnebarn jaktar på den viktigaste ingrediensen i krydderet kanel.

I 2018 kom romanen «Når landet mørknar». Historia fylgjer den unge Arnar Vilhjalmsson gjennom seks dramatiske år på Grønlands vestkyst på slutten av 1200-talet.

Alle tre bøker er utgjevne på Samlaget.

Tore Kvæven er gift, har tre barn og arbeider i dag som lærar, forfattar og sauebonde. Han driv firmaet «Kvæven saueskinn og litteratur a.s.p.».  (alltid solid produksjon). Det siste er neppe heilt korrekt, men han reknar det for viktig for alle firma å ha ein illusjon.

Sven Henriksen f. 1955 er skuespiller, dramatiker og samfunnsdebattant.

Sven har gjort utallige roller på teater, film og TV. Han har skrevet seksten helaftens skuespill og også tekster for fjernsyn.

I 2018 debuterte han som forfatter med boken «Men hold kjeft da, Henriksen.» som ble forestillingen med samme tittel, et show som har turnert det ganske land siden premieren i fjor.

For øyeblikket er han også opptatt med innspillingen av en TV-serie.

Asta Busingye Lydersen

Kildenpublikummet husker kanskje Asta Busingye Lydersen som konferansier på den stjernespekkede gallaåpningen av Kilden Teater og Konserthus i januar 2012. Men det var på et lite, uglamorøst dansestudio i Arendal på slutten av 80-tallet hun begynte sin sceniske karriere – i rosa jazzdrakt, leggvarmere og firkanta Grace Jones sveis.

Dansen ble begynnelsen på en karriere som frilans musikalartist og skuespiller på blant annet Trøndelag Teater, Oslo Nye Teater, Riksteatret og Nordic Black Theatre i Oslo. Etterhvert ble også Asta kulturpolitisk aktiv som nestleder i Norsk Kulturråd. I dag er hun styremedlem i Nationaltheatret og jurymedlem i Telenors Kulturpris.

Astas samfunnsengasjement stammer fra hennes oppvekst i i Uganda, Kenya, Flekkefjord og Grimstad. Hun brenner for antirasisme, kvinners rettigheter og internasjonal solidaritet – et engasjement hun får utløp for som artist i den prisbelønte, norskafrikanske kulturgruppa Queendom.

I Kristiansand.Nå. fremfører Asta sin egen scenetekst som handler om tre generasjoner sørlendinger. Hennes bestemor Asta, som hun er oppkalt etter, hennes mor Astri, og skuespilleren selv, som lever i spennet mellom disse generasjonene og virkelighetene. Gjennom sin tekst forsøker Asta å knytte sammen fortid og nåtid, det globale og det lokale – minnene og menneskene som former våre liv og gjør oss til de vi er.

UTØVERE

Kristiansand symfoniorkester (KSO) er ett av Norges syv profesjonelle symfoniorkester og består av 71 heltidsansatte musikere. KSO er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 15 ulike nasjoner.

Sølvstrupene er Kildens seniorkor, med 150 manns- og kvinnestemmer. Koret ble etablert da Kilden åpnet i 2012, og har siden den gang vært med i 17. mai-konsertene med Kristiansand symfoniorkester, og i Kildens juleforestilling «Juleevangeliet». I tillegg har de hatt en rekke andre opptredener og konserter både i og utenfor Kilden. Hvert år holder de også den populære vårkonserten med allsang i Kildens foaje. Sølvstrupene ledes av Anne Haugland Balsnes.

Fotspor er en teatergruppe med deltakere fra arbeidspraksisprogrammet til Kirkens Bymisjon, og et eksempel på hvordan vi jobber som kompetansesenter for medskapende kunst og sosial praksis. Under mottoet opplevelse – innlevelse – deltagelse strekker vi hånden utover scenekanten og inviterer flere til å skape kunst sammen med oss.

Teatergruppa Fotspor jobber prosessorientert, ved at deltakerne selv skaper forestillingene under veiledning av teaterpedagog. De møtes til ukentlige øvelser i skuespillerteknikk, fortellerteknikk, kroppsbeherskelse, stemmeteknikk og sang.

Fotspor ble etablert høsten 2009, og er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Universitetet i Agder og Kilden dialog. Teatergruppa samarbeider med aktører som Kristiansand symfoniorkester, seniorkoret Sølvstrupene, skuespillere og kunstfagstudenter fra Universitetet i Agder.

UngdomsKilden er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år.

Gjennom profesjonell undervisning og praktisk sceneerfaring, skal vi bidra til å utvikle og rekruttere flere lokale, profesjonelle scenekunstnere som kan fylle regionens scener med nytt innhold og nye uttrykksformer. I tillegg til undervisning, får elevene delta i workshops og oppsetninger med andre scenekunstnere og skuespillere. Programmet gir elevene et godt grunnlag for å søke seg videre til formell skuespillerutdanning.

Målgruppa er ungdom fra Agder med særlig talent og interesse for teaterfaget. Det arrangeres åpne opptaksprøver hvert år. All undervisning er obligatorisk. UngdomsKilden ble etablert med støtte fra stiftelsen Cultiva, og er et ledd i satsingen på kompetanseheving og talentutvikling i regionen.

Isa Katharina Gericke er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin. Hun har vunnet en rekke priser, bl.a. Det Norske Selskabs aller første Wessel-pris for sitt arbeid med å fremme norsk vokalmusikk. Operadebuten fant sted i 2003 som Grete i Humperdincks Hans og Grete ved Den Norske Opera. Solistengasjementene inkluderer samarbeid med bl.a Oslo-Filharmonien, Akademie für alte Musik Berlin, Bremer Filharmonikerne, Kringkastingsorkesteret, TrondheimSolistene, BBC Symphonic Orchestra, Kammerakademie Potsdam, Tsjekkisk Filharmoni, og dirigenter som Sir Andrew Davies, Manfred Honneck, Franz Brüggen, Philippe Herreweghe, Rinaldo Alessandrini, Antonello Manacorda og Ole Kristian Ruud. Isa er ofte gjest ved de mange kammermusikkfestivalene hjemme og ute, og hennes CD-innspillinger for selskapene Simax Classics og LAWO Classics har alle en tilknytning til nordisk sangrepertoar.

Isa er også en etterspurt programleder og formidler i ulike konsept bygget rundt klassisk musikk, og siden starten i 2001 har hun vært kunstnerisk leder av kammermusikkfestivalen Glogerfestspillene i Kongsberg.

Amanda Flodin studerte ved Högskolan för Scen och Musik i Gøteborg hvor hun fokuserte på tidlig- og samtidsmusikk og på å skape et sterkt personlig uttrykk i disse stilene. Etter å ha blitt utsatt for netthat skapte hun, sammen med Per T Buhre og musikkteatergruppen Utomjordiska, forestillingen Witch, Bitch, Temptress, med barokkmusikk komponert utelukkende av kvinnelige komponister. Forestillingen ble spilt på den feministiske festivalen Baroque Women i 2016 og var en sammensmelting av barokkmusikk, improvisasjon, performance og videoprojeksjoner av autentisk netthat. Sammen med sitt kreative operaselskap Man Must Sing, har Amanda bestilt, produsert og fremført rollen som Alice i kammeroperaen Aquarium, som hadde premiere i 2016 på Atalante. Akvarium ble valgt til å bli spilt på Stage Art Biennale i 2017. Amanda gjorde i 2016 ett innhopp i Opera Estrads oppsetning av The Bear (Walton) på Kronhusteatern der hun innstuderte den kvinnelige hovedrollen på en ukes varsel.
Siden 2006 har Amanda vært medlem av Göteborgs barokk. I 2017 mottok hun Kunstnerrådets ettårige arbeidsstipend og Gøteborgs Stads kulturstipend. Amanda Flodin gjester Kilden for første gang i forestillingen Kristiansand.Nå.

Magnus Staveland er født i Stavanger, og studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Det Kongelige Operaakademi i København.

Han har bl.a gjestet Den Norske Opera & Ballet, Teatro alla Scala i Milano, La Fenice i Venezia, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i Firenze, Deutsche Staatsoper Berlin, Theater an der Wien, Opéra Garnier Paris, Théâtre de La Monnaie i Brussel, Opera Vlaanderen i Antwerpen, Perm State Opera, Ho Chi Minh Opera House, Kungliga Operan i Stockholm og Det Kongelige Teater i København.

På reportoaret hans finner vi roller som Don Ottavio i Don Giovanni, Tamino i Tryllefløyten, Ferrando i Cosi fan tutte, Medoro i Orlando Paladino, Aret i Haydns Philemon og Bauchis, Evandre i Glucks Alceste, Ati i Glucks Ariesto, Giova i Glucks Bauci e Filemone og en rekke andre roller i verker av Monteverdi, Handel, Cavalli og Scarlatti.

Han er en meget etterspurt konsertsanger og han opptrer regelmessige på konserthus og festivaler i Europa og Asia. Repertoaret hans inkluderer oratorier, messer og sanger av Bach, Vivaldi, Händel, Mozart, Haydn, Schubert, Mendelssohn, Beethoven, Dvorak, Grieg, Britten og Stravinsky.

Han samarbeider med en rekke av verdens ledende dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Teodor Currentzis, Alessandro De Marchi, Philippe Herreweghe, René Jacobs, Andrew Manze, Marc Minkowski, Juan Bautista Otero, Andrew Parrot, Jukka-Pekka Saraste og Marc Soustrot.

Halvor F. Melien har etablert seg som en meget etterspurt konsertsanger, og han opptrer regelmessig i konsertsaler og på festivaler i Europa og Asia. Han har et usedvanlig bredt repertoar som spenner fra 1600-tallsmusikk via Bach, Händel, Haydn, Mozart, Brahms, Bruckner, Grieg, Fauré, Mahler, Duruflé og frem til vår tids musikk.

Han har medvirket på en rekke urfremførelser og CD-innpillinger, blant annet John Frandsens «Requiem», Knut Vaages «Høgsongen» og Ørjan Matres «Hoffentlich Mussten Sie An Der Grenze Nicht Lange Warten».

Han har jobbet med internasjonale dirigenter som Fabio Biondi, Marcello Di Lisa, Alessandro De Marchi, Peter Dijkstra, Simon Gaudenz, Tõnu Kaljuste, Nicholas Kraemer, Gijs Lenaars, Andrew Parrott, Vasily Petrenko, George Petrou, Christophe Rousset, Andreas Spering, Alexander Vedernikov, Gottfried von der Goltz og Philipp von Steinaecker.

På Den Norske Opera har han sunget roller som Masetto i «Don Giovanni», Moralès i «Carmen» og Sersjant, Gårdskar og Fengselsvakt i Sjostakovitsj’ «Lady Macbeth Fra Mtsensk». Av andre operaengasjementer kan nevnes Giove i Monteverdis «Il Ritorno Di Ulisse» ved Innsbrucker Festwochen der Alten Musik, Papageno i Mozarts «Tryllefløyten» ved Municipal Theatre i Ho Chi Minh City, Pastore i Alessandro Scarlattis «Erminia» i Napoli, Man i Lera Auerbachs «The Blind» med Trondheim Musikkteater, Salieri i Rimskij-Korsakovs MOZART OG SALIERI med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og Marcello i  «La Bohème» med Operaen i Kristiansund.

Kari Onstad er utdannet ved Statens Teaterhøgskole (1962-1965) og er i tillegg autorisert som lærer i danseretningen 5Rytmer i San Fransisco (2008), etter 10 års studium i samme. Hun har jobbet ved mange av landets teatre; Nationaltheatret, Teatret på Torshov, Det Norske Teatret, Riksteatret, Den Nationale Scene, Trøndelag Teater, Fjernsynet, NRK Radioteatret, Det Åpne Teater (Dramatikkens Hus), Los Angeles Theater Centre, Nordland Teater, Kilden Teater og Black Box. Hun har medvirket i flere filmer bl.a. Som du ser Meg. Kari har også undervist i alle teaterfag i 15 år på skuespillerlinjen ved Westerdal. Et utvalg roller: Sally Bowles i Cabaret, Indras Datter i Drømmespillet av August Strindberg, Agnete i Agnete av Amalie Skram, Maria Callas, monolog av Einar Bjørge, sangrolle i Jacques Brel is Alive and Well and Living in Paris, Katharina i Troll kan Temmes, Regan i Kong Lear, Dronning Gertrude i Hamlet, de tre sistnevnte av William Shakespeare, Gina Ekdal i Vildanden, Rebekka i Rosmersholm, Ella Rentheim i John Gabriel Borkman, Ingrid og Dovregubben i Peer Gynt, Brands mor i Brand, Thea Elvsted og tante Julle i Hedda Gabler, de seks sistnevnte av Henrik Ibsen.

Ina Maria Brekke er utdannet skuespiller ved Liverpool Institute for Performing Arts. Etter endt studie tilbrakte hun år i London og Los Angeles, før hun returnerte til Norge. På scenen har hun i de seneste årene vært å se som Pippi i Pippi Langstrømpe (Haugesund Teater og Kilden m/KBUT), Klatremus i Hakkebakkeskogen (Kristiansand Dyrepark), Klara på Kutoppen (Kristiansand Dyrepark), og ved Kilden Teater som Lise i Doktor Proktors Prompepulver, Liesl i The Sound of Music, Lady Capulet, Mercutio, Ammen og Lorenzo i Romeo og Julie, danser i Terje Vigen, Eva, Øyvor og Siri i Jeg vil vaske verden ren, Sara i Sult1 og som Ina Maria i Sidespringerne.

Ulrik Waarli Grimstad er oppvokst i Oslo og Kristiansand, og var i 2015 ferdig utdannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole. Han har spilt på blant annet Aarhus Teater, Teater Svalegangen og Betty Nansen Teateret i København. Waarli Grimstad har vært en del av Kildens faste ensemble de siste årene og spilte blant annet i Et dukkehjem, Juryen – 12 edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, Teaterkonsert Peer Gynt og Den lille prinsen.

Tomos Young er utdannet innen musikkteater, koreografi og utøvende dans fra Institution Sevignée i Frankrike og Dorreen Bird College i London. Som profesjonell danser har han jobbet i hele Europa, blant annet med Moorish Dancers på The Playhouse London, Transitions, og Non Such Historical Dance Company. I Norge har han blant annet jobbet med Amanda fra Haugesund og Helter på Haugesund Teater. Som koreograf debuterte han med forestillingen Breaking Point med det London-baserte kompaniet TYDC. Ved Kilden Teater har han spilt i Terje Vigen i Fjæreheia, samt vært med i Gutta i JuletrehusetLik og del og Fruen fra havet.

Chenno Tim er selvlært innen dans. Han startet med breakdance som 12-åring og vant norgesmesterskapet i breaking med Kingwings Crew. Han har arbeidet som pedagog og danselærer siden 2011 og har opptrådt i TV-programmer som Dansefeber, Norske Talenter, Gullruten og Melodi Grand Prix. De siste årene har han deltatt som danser og skuespiller i blant annet Romeo og Julie ved Den Norske Opera & Ballett, Ronja Røverdatter ved Nationalteateret og en rekke ulike oppsetninger av Kaptein Sabeltann i Kristiansand Dyrepark.

Flik Swan har sin ballettutdannelse fra Elmhurst Ballet School. Hun har jobbet som danser og skuespiller innen film, teater og TV i 20 år, og vært involvert i kompanier som blant annet The Royal Shakespeare Company. Ved musikalhuset West End var hun del av den originale besetningen til The Secret Garden og Beauty and the Beast. I tillegg gjorde hun roller i Chicago og Grease samt hennes første rolle noensinne, som Val i den nasjonale turneen til A Chorus Line, som forøvrig vant Tony-prisen – verdens gjeveste musikalpris. Siden 2013 har hun sammen med Victoria Marr drevet det nettbaserte ballettfitness-selskapet Sleek Technique.

Victoria Marr tok sin utdannelse ved Royal Ballet School i London, og ble deretter invitert inn i prestisjetunge Birmingham Royal Ballet. Gjennom hennes 17 år lange karriere ved dette kompaniet har hun steget i gradene til å bli førstesolist, og danset mange ledende roller i kompaniets varierte repertoar. Hun har opptrådt som gjestedanser i Japan, Kina og New York, før hun forlot kompaniet til fordel for det nettbasert ballettfitness-selskapet Sleek Technique og hennes lille familie. Hun er lykkelig over å kunne kombinere dansing, trening og familieliv med sine to barn.

Julie Rasmussen er utdannet ved den Danske Scenekunstskole (2009-13) og Amsterdam School of the Art (utveksling 2012). Hun er oppvokst i Kristiansand og er tidligere mottager av kunstnerstipend fra Kristiansand Kommune (2012) og Norsk Kulturråd (2013 og 2017). Julie er en av arrangørene bak Ravnedans-festivalen i Kristiansand, som går av stabelen for 10. gang neste sommer. Rasmussen arbeider som danser, koreograf og festivalarrangør med base i København. Hun har turnert med sine egne forestillinger og samarbeidsprosjekter siden 2010, og arbeidet for koreografer og kompanier som blant andre Hofesh Shechter Company, Fieldwork / Heine Avdal & Yukiko Shinozaki og A MasIng Production.

LAR PUBLIKUM BADE I KUNST

Snart fylles hver krik og krok i Kilden med kunstopplevelser. Det blir lekent, visjonært og ekstraordinært når publikum inviteres til å definere hva Kristiansand er – akkurat nå.

Inn i byens hemmelige liv

Torborg Igland og Gaute Heivoll er to av sørlandsforfatterne som har skrevet tekster til forestillingen Kristiansand.

Vil ha alle politikerne på Kilden-scenen

Alle bystyrepolitikere i Kristiansand inviteres til å stå på scenen i avtroppende teatersjef Birgit Amalie Nilsens avskjedsforestilling.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt