loader
17. aug 2018
Torvet Kristiansand
Klassisk, Konsert, KSO
GRATIS

KSO på Torvet

Kveldens konferansier er Jens Olai Justvik.

Program:
Peter Tsjajkovskij: Polonaise, fra «Eugen Onegin»

Giacomo Puccini:
E Lucevan le Stelle, fra «Tosca» solist: Christian Juslin
Vissi d´arte fra «Tosca» solist: Nina Gravrok

Edvard Grieg: Morgenstemning fra «Peer Gynt»

Gaute Storaas arr. Folkemusikk fra Agder
Solister: Johanne Flottorp, hardingfele. Guro Kvifte Nesheim, hardingfele. Åsmund Solberg, gitar m.m.

Georges Bizet: Farandole, fra «Piken fra Arles»

Marte Wulff:
Utlengsel
Denne vinden

Thom Hell:
Right here now
Love is gone

Marte Wulff:
Finne deg igjen – duett

Konserten er et samarbeid mellom Kristiansand Kommune, Kilden Teater og Konserthus og Agder Folkemusikkarkiv.

Film

Artistene

Christoffer Nobin er en av de mest etterspurte yngre svenske dirigentene. Han studerte på musikk-konservatoriet i København (eksamen 2012) og før det på komponiststudiet ved Musikkhøyskolen i Malmö.

Han har vært gjestedirigent for de fleste svenske orkestrer og operahus i Sverige og Danmark, samt gjort flere CD produksjoner. Internasjonale engasjement inkluderer blant annet London Symphony Orchestra, Deutsche Kammerphilharmonie og Danmarks Radios Symfoniorkester, samt turnéer til Japan, Ungarn og Tyskland.

Christoffer er siden 2017 sjefdirigent og kunstnerisk leder for Østgøta Blåsarsymfoniker i Linkøping, Sverige.

Wulff er en artist, komponist og tekstforfatter/skribent fra Kristiansand, bosatt i Oslo. Hennes låter har vært hyppig brukt i ulike film og TV-serier og oppnådd høy radiorotasjon karrieren igjennom. Hits som ​Carousel of love​, ​Lady, Accident, Racing ​(m.Erik Faber)​ og Finne deg igjen, samt ​Vi feirer jul​ ​og Vandrer på en sky​ (m. Charlotte Qvale) byr på kjente toner for mange.

Wulff har utgitt fem soloplater (to på engelsk og tre på norsk), inkludert én innspilt i Kilden med hele Kristiansand symfoniorkester i ryggen (Utlengsel 2014), og en livefremførelse av laten året etter. Både debutplaten i 2006 og hennes seneste, selvtitulerte utgivelse (2016), mottok Spellemann-nominasjoner og har ført til omfattende turnéring over hele Norge. Wulff har en sterk formidlingsevne og en særegen tilstedeværelse på scenen. Hun er en yndet duettpartner som har sunget med artister som Bjørn Eidsvåg, Madrugada, Kaada, Erlend Ropstad, Thom Hell og Erik Faber på deres låter live eller på plate. Hun har som soloartist opptrådt live på ​TV 2 God morgen, Norge​ så mye som seks ganger, samt fremført sin musikk både på Lydverket, Lindmo og Beat for beat.

Hun er også medlem av bandet The Love Connection med blant andre Thom Hell og Frank Hammersland, samt utgir musikk med det tverrkunstneriske kollektivet VIGGO med kolleger Charlotte Qvale og Sjur Miljeteig. Sistnevnte koalisjon gjorde seg også bemerket med den kontroversielle nye julesanghit’en “Vi feirer jul” i 2014 – med en etterfølgende kronikk i VG – og juleplaten ​Senk dine hvite vinger​ i 2015 (Universal), med sin norske versjon av den kjente julefilmklassikeren ​Walking In The Air​ (​Vandrer

Fotograf bilde av Marte: Julia Naglestad

Han har gitt ut 8 studioalbum og har truffet et bredt og stort publikum og høstet både lovord og priser.

Hans tredje album, God, If I Saw Her Now(2008) høstet Spellemannprisen for både ”Årets populærkomponist” og ”Beste mannlige artist”. For sitt fjerde album All Good Things fra 2010 ble han nominert til Spellemannprisen 2010 i klassene populærkomponist og mannlig artist, hvor han vant sistnevnte.

I tillegg til egen karriere som soloartist har han også bidratt på scene og i studio med et bredt utvalg av Norges fremste artister.

I 2016 slapp Hell sin åttende plate, Happy Rabbit, til strålende mottakelser i utenlandsk presse (4/5 i Mojo, The Guardian og The Independent)

Han er for tiden aktuell med live platen «Alone».

Johanne Flottorp frå Åmli i Aust-Agder er ein allsidig musikar og ein stødig solist på hardingfele. Når ho er aleine med fela, spelar ho i hovudsak slåttar frå Tovdal, Setesdal og Telemark. Spelestilen hennar er energisk og kraftfull, og ho jobbar med det råe og kvasse i uttrykket der det trengst, kombinert med det såre og vare der det høver betre.

I tillegg til spele nokre former slik ho har lært dei av læremeistrane sine, synest ho det er viktig å setje sitt eige stempel på spelet. Dette har ho jobba med i mange år, men spesielt dei to siste åra på Noregs musikkhøgskule (NMH) konsentrerte ho seg om dette. Der tok ho tak i nettopp småslåttar frå heimtraktene og byrja å forme dei litt om. Etter at Johanne avslutta studiane på NMH i 2017, har ho halde fram med det samme prosjektet, og i september er ho klar med si første soloplate. Plata blei spelt inn i Ormøya kirke i Oslofjorden i april i år med Niels Jørgen Røine bak spakane.

På plata presenterer Johanne favorittslåttane sine. Der får ein høyre alt frå velkjende setesdalsgangarar i nye former til ukjende teleslåttar som ikkje legg noko imellom.

Utanom å vere hardingfelesolist, gjer Johanne seg bemerka med fela i Oslos stadig veksande country/amerikana-miljø. Der spelar ho i banda The Northern Belle og Ruby Red & the Moonshine Brothers, som begge er aktuelle med nye utgjevingar høvesvis i 2018 og 2019. Johanne spelar også i trioen Raabygg, som konsentrerer seg om folkemusikk frå Agder.

Guro Kvifte Nesheim er en musiker og komponist fra Norge som spiller hardingfele og hardanger d’amore. Hun jobber mest med tradisjonell og moderne nordisk folkemusikk. De siste årene har hun spillt og sluppet plater med Thomas & Guro, Axel Sondén & Flyttfåglarna og GKN5. Høsten 2018 slipper hun plate med folkrockbandet Skrekk & Guro. Våren 2015 jobbet hun på Gøteborgsoperaen med danseforestillingen «Shadowland» der Ale Møller var kapellmester. I 2018 spiller hun blant annet med Groupa og Unni Boksasp Ensemble og  for å nevne noen prosjekter hun er aktiv i. GKN5 (Guro Kvifte Nesheim Kvintett) har fått god kritikk på debutalbumet «Bestastovo» og turnerer mye høsten 2018 i både Norge og Sverige.

Åsmund Solberg (27), er gitarist og pedal steel gitarist, og spiller jazz og norsk folkemusikk. Han kommer fra en musikalsk familie og har vokst opp på gården Haugsjå i Froland Kommune. Solberg har en mastergrad fra improvisasjonslinjen ved Högskolan för scen och musik i Gøteborg (2016), og bachelor i utøvende rytmisk musikk fra Universitetet i Agder. Etter studiene har Solberg jobbet som frilansmusiker på heltid og vært med på en rekke utgivelser. Bl.a. albumet ”Travels” (2016) med sitt eget band Solbergs Amigos og albumet ”Lokes Brev Hjem” med den svensk-norske jazzkvartetten Into The Wild. Nå i september er Solberg aktuell med debutalbumet til folkrockbandet Skrekk & Guro.

Nina Gravrok har sin utdannelse fra Universitetet i Agder og Operahøgskolen i Oslo, og  gjorde sin internasjonale debut i Köln og Essen som Pamina i Tryllefløyten i 2008. I 2009 debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun har hatt roller som Første dame i Tryllefløyten, Musetta i La bohème, tittelrollen i Tosca, Antonia i Hoffmanns eventyr, Donna Elvira i Don Giovanni og Elsa i Lohengrin. ”Nina Gravrok var en åpenbaring, tvers gjennom” skrev Ståle Wikshåland i Dagbladet om sist nevnte rolle, som hun senere sang i Bern. Sopranen fra Narvik har siden 2005 sunget ved de fleste operascenene i Norge, bl.a. Giorgetta, Lauretta, Madame Lidoine , Sieglinde, samt Cio-Cio San.

Våren 2019 gjør hun sin debut som som Suor Angelica ved Den Norske Opera og Ballett. Nina Gravrok har fått flere utmerkelser og har hevdet seg i anerkjente konkurranser, deriblant 3. pris i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2007. Hun er også en ettertraktet konsertsanger og har sunget med OsloFilharmonien, i tillegg til andre store norske orkestre.

Finske Christian Juslin begynte sine musikkstudier ved Institutt for kirkemusikk ved Sibelius-akademiet, men ble uteksaminert som sanger. Han studerte operasang med Björn Blomqvist, Peter Lindroos og Jorma Hynninen og har også deltatt i mesterklasser med Jeffrey Goldberg i New York og Bruno Pola i Italia. Christian Juslin hadde sin operadebut på Folkoperan i Stockholm i 2000 der han gjorde Alfredo i La Traviata.

Han er en ettertraktet konsert- og oratoriesanger i Norden. men han har også gjestet konserthus i Singapore, Kina, Italia, Tyskland, Østerrike, Island, og blir hyppig engasjert til å synge verk som Haydns Skapelsen, Beethovens 9. Symfoni, Pärts St. John Passion, Händels Messias, Mozarts Requiem, Kroningsmesse og C-moll messe, Saint-Saëns Juleoratorium og Verdis Requiem. Blant hans operaroller er Otello, som han gjorde i Ungarn under ledelse av José Curas og sist i Schwerin (Tyskland). Likeså har han gjort rollene Florestan (Fidelio), Don Carlos, og Cavaradossi (Tosca) i Bonn, Chemnitz (Tyskland) og i Tulsa, Oklahoma, USA.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt