loader
27. apr 2019
Konsertsalen
Familie/Barn, Klassisk, Konsert, KSO, LørdagsKilden
100 - 200 NOK

KSO og Dyreparken

HIV O´HOI!

For tredje året på rad får Kristiansand Symfoniorkester besøk av Dyreparken for å gjøre en felleskonsert!

Også denne gangen vil vi få besøk av Klara og Mosk fra Kutoppen, og selveste Kaptein Sabeltann vil igjen ta turen til Kildens konsertsal sammen med noen av sine mest betrodde menn.Symfoniorkesteret, med et mannskap på 70 og en dirigent som kaptein, gleder seg stort til å spille barnas favorittmusikk sammen med våre gjester fra Dyreparken. I tillegg byr vi på noen tøffe, fengende og melodiøse låter for orkester!

Både landkrabber og gårdskrabber er velkommen!

Målgruppe: 2-7 år.

Kaptein Sabeltann: Kyrre Haugen Sydness
Pysa: Yngvar Nielsen Skuland
Pelle: Kai Kenneth Hanson
Langemann: Richard Olsen
Pinky: Sebastian Sjåstad Overå
Klara Ku: Liv Natalie Nymo
Mosk: Daniel Dystebakken
Sunniva: Mathea Pedersen Kilane
Gaute: Håvard Eikeseth
Dirigent: Marie Rosenmir
Regissør: Jostein Kirkeby – Garstad

Konsertprogram

Bedrich Smetana: Komediantenes dans fra Den solgte brud
Bjørn Erik Pedersen / Jostein Kirkeby Garstad, arr: Nikolai Bøgelund: Drømmested
Terje Formoe, arr. Stig Nordhagen: Kaptein Sabeltann-ouverture
Terje Formoe, arr. Stig Nordhagen: Kongen på havet
Terje Formoe, arr. Stig Nordhagen: Pelle og Pysas duell
Malcolm Arnold: Scottish Dance no. 1
Terje Formoe, arr. Stig Nordhagen: Venner
Moises Simons / Ron Goodwin: The Peanut Vendor
Solveig Heilo, arr: Nikolai Bøgelund: Le Bare
Edvard Grieg: Trolltog fra Lyrisk suite op. 54
Terje Formoe, arr. Stig Nordhagen: Sabeltannmedley

Biografier

Kyrre Haugen Sydness er utdannet ved Statens Teaterhøyskole og har jobbet ved Rogaland teater, Den Nationale Scene, Nationaltheatret, Torshovteatret, Oslo Nye Teater og Det Norske Teatret hvor han har hatt sentrale roller i samtidsdramatikk og i klassiske stykker. Siden 2013 har Sydness jobbet freelance og medvirket i flere spillefilmer og TV serier. Se hjemmesiden www.sydness.no for filmografi og mer informasjon. Siden 2011 har Sydness hatt rollen som Kaptein Sabeltann i forestillingene i Kristiansand Dyrepark, i tv-serien ¨Kongen på havet¨ på NRK super og i spillefilmen ¨Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama¨. I sommer er han igjen klar for forestilling i Kjuttaviga. Sydness har også stemmen til selveste Kaptein Sabeltann i den nye animasjonsfilmen som har premiere senere i år.

Yngvar Nielsen Skuland er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Trøndelag. Han er en sørlending og østlending i samme kropp, og har hatt tilknytning til Kristiansand gjennom improgruppen Bare Flaks, som han var med å starte, og vært med i performanceproduksjoner gjennom Flux Manøver. Han har også spilt i filmen «Starheim», i tillegg til flere kortfilmer og oppdrag på Sørlandet. Han er i dag å se som AKT karakteren «Karsten» i disse dager. Yngvar har en master i kunstfag, og er utdannet faglærer i drama/teater ved UiA. Han har hatt mye av sin oppvekst i Holum, og bodd på Sørlandet halve livet. Yngvar har jobbet i Dyreparken siden 2010 og har så langt vært tilknyttet underholdningsavdelingen i 2012, 2017-2019.

Kai Kenneth er utdannet skuespiller fra GITIS Scandinavia og KHIO. I tillegg til å spille Pelle i Kaptein Sabeltann de siste 14 årene, har han medvirket i forestillinger ved de fleste norske teatre. bl.a Gregers i Vildanden på Soft Teater. Han har også mye erfaring med film og tv, og i 2019 kan han ses i tv- seriene Exit, 22. juli og Neste Sommer.

I 2009 vant Kai Kenneth prisen for beste skuespiller for sin rolle i Brukerstøtte, på MAS Sorrer kortfilmfestival i Barcelona. I 2012 – 2013 var han en av to kunstneriske ledere, samt igangsetter av prosjektet «Help, I am free..» i Cape Town. For tiden jobber Kai Kenneth bl.a med utvikling av en monolog forestilling som får premiere i 2020.

Richard Olsen er nå bosatt i Kristiansand men kommer opprinnelig fra Brasøy på Helgeland. Han er utdannet skuespiller fra GITIS Scandinavia i Århus, og har jobbet ved en rekke teater i Norge, Danmark og Finland. Her på Kilden var han sist å se i forestillingen Les Miserables. I Sabeltann-universet tar han nå fatt på sitt tiende år.

Sebastian Sjåstad Overå (14) går på Grim Ungdomsskole i Kristiansand. Hans største lidenskap/hobby er sang og teater.

Sebastian viste tidlig en spesiell interesse for klassisk sang, og han startet sin karriere som niåring i Kristiansand Domkirkens guttekor, i Kulturskolen og senere på Lørdagsskolene i Agder. I regi av disse har han hatt mange sang oppdrag/konserter rundt om i begge fylker. Han har de siste årene vært med i Ungdommens musikkmesterskap i Oslo, diverse julekonserter, Leonard Bernsteins Chichester Psalms-oppsettet i Domkirken, Like til Bethlehem og gjetergutt i operaen Tosca i Kilden. Denne sommeren er han for andre året Pinky i Kaptein Sabeltanns kveldsforestilling i Dyreparken.

Liv Natalie Nymo kommer opprinnelig fra Kautokeino og har bakgrunn fra musikkteater, i tillegg til klassisk piano. Med scenisk erfaring fra blant annet Den Norske Opera, Teater Innlandet, Prologo og Kristiansand Dyrepark har hun et bredt scenerepertoar. Hun er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen og har jobbet som både skuespiller og dukkespiller i bl.a. Rodde & Kikkan, Superkrim og Barnas Supershow i NRK Super. I tillegg har hun hatt musikalsk innstudering for både Rikskonsertene, Stjernekamp og Melodi Grand Prix.

Daniel kommer fra Råde i Østfold, og har sin utdannelse fra Bårdar akademiet i Oslo. Han har de siste årene vært ansatt som produksjonsleder og utøvende artist for Dyreparken i Kristiansand og medvirket i blant annet; Dyrene i Hakkebakkeskogen som Bakermester Harepus og Mosk på Ku Toppen.

Daniel startet sin karriere ved Agder Teater med musikalen Spelemann på taket (2010). Senere samme år jobbet han som showartist ombord på Color Magic for 2entertain, og han har medvirket i blant annet: Skjønnheten og udyret, Jeppe på bjerget og Billy Elliot.

Daniel er akkurat ferdig med en turné i Nord-Norge med forestillingen ”fra æ til å” med Truls Svendsen, som er produsert av Plan-B.

Til høsten skal Daniel ha oslopremiere med samme forestilling på Latter i Oslo.

Mathea Pedersen Kilane (14) kommer fra Flekkerøy. Hun går i 9. klasse, danser ved Spinn dansestudio, er elev ved UngdomsKilden og synger i Flekkerøy SoulTeens.

Mathea har medvirket i forestillinger som Evita, Putti Plutti Pott, Like til Betlehem, Les Miserables, Sound of Music, Gutta i juletrehuset mm. Mathea har hatt rollen som Sunniva i Kaptein Sabeltanns kveldsforestilling siden sommeren 2016.

Håvard gikk ut av Bårdar Akademiet i 2014 og har siden det jobbet som profesjonell musikalartist. Han debuterte med hovedrollen Danny i GREASE på Haugesund Teater i 2015 og har deretter medvirket i MÄRTHA: THE MUSICAL (Latter 2016), JESUS CHRIST SUPERSTAR (Haugesund Teater 2017) samt flere produksjoner på Chateau Neuf i Oslo; som Kenickie i GREASE, Andy Harris i FLASHDANCE og Løven i TROLLMANNEN FRA OZ – og til høsten er han med i den nyskrevne musikalkomedien OPTIMIST med urpremiere 12. september! Håvard har spilt Bakergutten og Morten Skogmus i HAKKEBAKKESKOGEN i Dyreparken hver sommer fra 2015 til 2017. I sommer er han tilbake i Dyreparken – denne gangen i rollen som Gaute på KUTOPPEN!

Kildenvenner og Dyreparkens årskortholdere får 50% på voksenbilletten. Bli Kildenvenn.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt