loader
27. apr 2019
Intimsalen
Teater, Teatervåren
75 - 300 NOK

Lik og del

Kilden Teater presenterer: Lik og del

Hvor mange av oss kan med hånden på hjertet si at vi aldri har sjekket hvor mange likes vi har fått på Facebook? Hvordan endrer jakten på likes hvordan vi formulerer oss? Hva vi mener? Hvem vi er?

«Lik og del» utforsker det demokratiske potensialet i alt vi liker og deler, og ser samtidig på farene ved ekkokamre og heiagjenger som truer med å forflate samfunnssamtalen. Kan Facebook være en trussel for demokratiet? Eller er sosiale medier bare et forstørrelsesglass som tydeliggjør hvordan historien gjentar seg? Forbered deg på en brennaktuell forestilling med musikk, dans, slampoesi, innslag fra nyhetsbildet og sosiale medier. En forestilling som inviterer deg til dialog om sosiale medier, og som vil engasjere deg – også lenge etter at du har forlatt teatersalen.

Hovedrollene spilles av et ungt stjernelag: Ahmad Joudeh, den syriske danseren som møtte krig og kuler med ballett. Danser og skuespiller Tomos Young som mange husker for rollen som Terje Vigen i Fjæreheia. Kristiansanderen Maria Mozhdah, som ble Amanda-nominert og vant Bari International Film Festivals pris for beste skuespiller for rollen i den Oscar-nominerte filmen «Hva folk vil si?». Skuespiller og artist Ingrid Liavaag som spiller i filmer som «Civil Twilight» og «Isfjell». Og skuespiller, programleder og foredragsholder Ghopi Prabaharan, som hadde en av hovedrollene i Kildenforestillingen «Gutta i juletrehuset».

Manus og regi: Birgit Amalie Nilssen

Med: Ahmad Joudeh, Maria Mozhdah, Ghopi Prabaharan, Tomos Young og Ingrid Liavaag.

Koreografi: Ahmad Joudeh og Tomos Young.

Koreografisk assistanse / bevegelsesinstruktør: Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand.

Scenografi: Ryall Burden.

Kostymedesign: Berit Lågeide Griffin.

Lysdesign: Markus Fadum.

Lyddesign: Simen Hefte Endresen.

Medvirkende

Ahmad Joudeh er danser og koreograf fra Syria. I oktober 2016 flyttet Joudeh fra Syria til Nederland og den nederlandske Nasjonalballetten. I Syria gjorde Joudeh Skin and bones (2016) og Dance for the souls ved Roman Theatre of Palmyra (2016). Dansen var trolig den siste fremførelsen ved teatret før det ble ødelagt av krigsherjingene samme år. I siste del av 2016 danset han i Coppelia ved den nederlandske Nasjonalballetten og i A non-religious ‘sermon’ i den nederlandske Reisopera.

Siden 2017, med Amsterdam som base, har Ahmad Joudeh vært en aktiv danser og koreograf internasjonalt. Han har blant annet gjort Sacrifice (2017), Dance or Die (2017), One in
a million (2017), The Phoenix (2017), Grenze (N) Loos (2017), My Word Is Free (2018), End/Less (2018), Episodes (2018), Inshallah (2018) og Silk Road (2018). Ahmad har også bidratt med dans under arrangementer som har hatt til hensikt å øke bevisstheten rundt flyktningsituasjonen, bl.a for EU-parlamentet i Brussel (2018), ved FNs høykommissær for flyktninger i Geneve (2018) og for SOS Barnebyer i Milano (2018).

Prabaharan er skuespiller med bakgrunn fra Norsk skuespillerinstitutt, Ivana Chubbuck Studio og Statens Teaterhøgskole. Etter endte studier ble han programleder i NRK, som Norsk Tippings lottovert.

De siste årene har Ghopi vært ansatt som skuespiller på Teater Innlandet og Akershus Teater. Han har også medvirket i flere tv-serier, filmer og sommerspel. Ghopi var for første gang å se i Kilden som Andy i oppsetningen av Gutta i Juletrehuset i 2018.

Tomos Young er utdannet innen musikkteater, koreografi og utøvende dans fra Institution Sevignée i Frankrike og Dorreen Bird College i London. Som profesjonell danser har han jobbet i hele Europa, blant annet med Moorish Dancers på The Playhouse London, Transitions, og Non Such Historical Dance Company. Her i Norge har han blant annet jobbet med Amanda fra Haugesund, Helter på Haugesund Teater og ikke minst gjort rollen som Terje Vigen i Fjæreheia.

Som koreograf gjorde han Breaking Point med kompaniet TYDC. Senere har han turnert internasjonalt med Stopgap Dance Company. Tomos Young har i senere tid undervist i The Inclusive Practice, koreografert ungdomsgrupper og utviklet egne prosjekter. Sist høst gjorde han rollen som Peer Gynt i Teaterkonsert Peer Gynt, og som gorilla i Gutta i juletrehuset i Kilden.

Ingrid Liavaag er skuespiller oppvokst i Arendal og utdannet i Paris ved Ecole Jacques Lecoq. Hun jobber innen teater og film i inn- og utland. I Norge har hun jobbet ved Oslo Nye Teater, Riksteatret, Grusomhetens Teater og Whitelight Theater F. Innen film jobber hun blant annet med regissør Mariken Halle. Liavaag regisserer og skaper også egne filmer og forestillinger, alene og som medgrunnlegger av teaterkompaniet Liavaag/Lindberg. I sitt eget artistiske arbeid jobber Liavaag ofte i et noe surrealistisk univers for å snakke om menneskelige eksistensielle behov. Hun samarbeider med visuelle kunstnere, filmskapere, komponister, dansere og andre ofte i crossover-prosjekter. I 2019 lanserer hun kortfilmen sin FISH produsert i samarbeid med Them Girls Film og teaterforestillingen Feilvare av kompaniet Liavaag/Lindberg ved Avant Garden Teater i Trondheim.

Maria Mozhdah er skuespiller fra Kristiansand. Sitt første oppdrag som skuespiller fikk hun i en alder av 11 år i TV-serien Kaptein Sabeltann – Kongen på Havet som hadde premiere i 2011. I 2017 spilte Mozhdah hovedrollen i filmen Hva vil folk si som ble utvalgt som Norges Oscarkandidat. Filmen vant Amandaprisen for beste norske film i 2017, og en rekke andre internasjonale priser. Mozhdah ble nominert til Amandaprisen og Kanonprisen for beste kvinnelige skuespiller i 2017. Det samme året ble hun også tildelt prisen for beste kvinnelige skuespiller ved den Internasjonale filmfestivalen i Bari i Italia.

Kunstnerisk team

Birgit Amalie Nilssen har sin teaterutdannelse fra Arts Educational London Schools, Guildford School of Acting og Flinders University of South Australia. Etter endt utdannelse jobbet hun som skuespiller, manusforfatter og regissør i England og Norge. Hun overtok som teatersjef ved Kilden i januar 2015 etter ti år som teatersjef ved Haugesund Teater. Amalie er opptatt av teaterets rolle i samfunnet, og samfunnets rolle i teatret. Hun trives aller best når hun får utvikle nye prosjekter i et sjangeroverskridende landskap. Ved Kilden har Amalie blant annet hatt regi på musikalen Terje Vigen i Fjæreheia og Teaterkonsert Peer Gynt i samarbeid med KSO, samt skrevet manus til Anne Franks Søsken, Gutta i Trehuset og Gutta i Juletrehuset.

Endre Sannes Hadland er Kilden Teaters faste dramaturg. Han har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Endre har jobbet med frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Stavanger og Danmark. Bl. a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater i 2016/17. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. Tidligere denne sesongen dramatiserte og regisserte han Den lille prinsen og Skilpadder hele veien ned på Kilden Teater.

Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand er utdannet ved Statens Balletthøgskole og School for New Dance Development i Amsterdam. Hun har virket som danser, koreograf, pedagog, produsent og kunstnerisk leder på dansefeltet siden 1991. Kari Anne har erfaring i en bredde av uttrykk, fra fransk barokkdans til improvisasjon og tai chi.

Hun har jobbet med kroppsbevissthet for ledere i næringslivet og for kreftpasienter, og er forfatter av boken Bedre Flyt gitt ut på Aschehoug forlag. I Kilden har Kari Anne vært koreograf på forestillingene Kveiteprinsen (2016), Hedda Gabler (2018) og Tosca (2018).

Ryall Burden er utdannet ved Victorian College of the Arts, Melbourne Australia, der han fullførte en bachelorgrad i design- og teaterproduksjon (2009). I årene etter utdannelsen har han arbeidet med teater og film i blant annet Australia, New Zealand, Hong Kong, Storbritannia, Nederland og Norge. Han har vært dukkedesigner på On the Rim of the Word (2009, Royal Opera House London), laget rekvisitter for Hobbiten (regi: Peter Jackson, 2012), og «set dresser» på Existence (2012) for å nevne noe.

I Kilden har han vært scenograf for Figaros Bryllup (2016), Spor (2017), Teaterkonsert Peer Gynt (2018) og Tingenes tilstand (2018), samt i Fjæreheia for Kastellet Kultursenter og St. Valentin (2018). Ryall har vært ansatt ved Kilden Teater og Konserthus siden 2012.

Berit Lågeide Griffin har flere års erfaring fra London innen kostymedesign, søm og farging for English National Opera, Royal Opera House, Shakespeare’s Globe, Secret Cinema og Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. I 2015 flyttet hun hjem til Norge, hvor hun nå leder kostymeseksjonen ved Kilden Teater og Konserthus. I Kilden har hun hatt kostymedesign på Figaros Bryllup (2016) og Teaterkonsert Peer Gynt (2018).

Markus Tarasenko Fadum er utdannet lysdesigner ved Rose Bruford College of Theatre & Performance i London. Han har de siste årene jobbet som lysdesigner både i Storbritannia og Norge innenfor både teater, dans og lys som egen kunstform. Vi nevner bl.a. Jeg vil vaske verden ren og Anne Franks søsken (Kilden Teater), 12:40 (National Opera Studios) Jasmin Vardimon 2 (Sadlers Wells), A Midsummer Night’s Dream (Arcola Theatre), Some Americans Abroad (New Wimbledon Theatre), Alice i Eventyrland (Drangedal Kulturhus) Tree Of Codes (Associate – Manchester Opera House) og A Triptech In The Cities (Hoxton Gallery). Han var sist aktuell i Kilden med Fargespill våren 2018 og Tingenes tilstand sist høst.

Simen Hefte Endresen har jobbet ved Agder Teater siden 2001 og jobber til daglig som lydtekniker ved Kilden Teater og Konserthus. Han har jobbet på en rekke av Agder Teater og Kildens oppsetninger og har gjort lyddesign på bl. a. Kulde (2005), Bad Boy Bubby (2006), Spellemann på taket (2010), Les Misérables (2014), Plutselig Pervo (2015), Skyfri Himmel (2015), The Sound of Music (2016), Snødronningen (2016), Jeg er Lucia (2017), Terje Vigen (2017) og Gutta i juletrehuset (2018).

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt