loader
10. mai 2019
Konsertsalen
Flamenco, Jazz, Konsert
175 - 375 NOK

Michel Camilo & Tomatito

Kilden Kultur presenterer: Michel Camilo & Tomatito

JAZZ OG FLAMENCO I VERDENSKLASSE
I Kilden blir det gjenhør med jazzpianisten Michel Camilo, som denne gang inviterer til mestermøte med flamencogitaristen Tomatito. 10. mai 2019 står de for første gang i Norge på samme scene. Michel Camillo begeistret publikum med Gershwin og egen pianokonsert i Kilden i oktober 2014, i samspill med KSO. Nå kan det norske jazz- og flamenco-publikumet glede seg til å oppleve to virtuose musikere som samler jazzen og den musikalske arven fra den spansktalende verden.

TOMATITO
Fra han flyttet til USA i 1979 har han vært en fanebærer i den latinamerikanske musikkens inntog i amerikansk jazz. Spanske Tomatito har sikret seg to Latin Grammy priser og mye heder av anmeldere verden over. Han er født José Fernández Torres, og var allerede regnet som en spansk flamencosensasjon da verdensstjernen Paco de Lucia oppdaget ham og trakk ham frem i verdens søkelys som en av fremste utøverne innen både jazz og flamenco. Foruten å være en aktiv leverandør av plater har han også vunnet en pris for sin filmmusikk. I dag er han også hyllet for sitt konsertsamarbeid med Michel Camilo. Tomatito og Michel Camilo er to fantastiske kunstnere og tette venner, som sammen finner en hittil uoppdaget samklang og kommunikasjon mellom flamenco-gitaren og flyglet. De gir oss personlige tolkninger av blant andre Egberto Gismonti, Charlie Haden, Astor Piazzolla og Erik Satie i et univers inspirerte av melodisk originalitet, tonespråket rundt hele Middelhavet – og både minimalistisk og impresjonistisk musikk.

MICHEL CAMILO
Michel Camilos merittliste er lang og imponerende. Like imponerende er entusiasmen, livsgleden og den musikalske gløden han legger for dagen, både som pianist, komponist og som produsent. Som pianist nyter Camilo godt av en finslepen teknikk og stø rytmesans. Som komponist har han rendyrket evnen til å smelte sammen latinrytmer og jazzharmonikk til et helstøpt uttrykk. Gjennom sin karriere har Camilo operert som en respektert brobygger mellom jazz, klassisk, populærmusikk og world-music, noe som har resultert i en rekke Grammy-, Latin Grammy- og Emmy-priser. 

Lista over storheter Camilo har samarbeidet med er imponerende: Dizzy Gillespie, Paquito D’Rivera, George Benson, Tito Puente, Herbie Hancock, Mongo Santamaria, Joe Lovano, Arturo Sandoval, Chucho Valdés, David Sánchez, Jaco Pastorius, Gloria Estefan, Dave Valentin, Airto & Flora Purim, Anthony Jackson, Dave Weckl, Michel Petrucciani, Gonzalo Rubalcaba, Stanley Turrentine, Toots Thielemans, Michael Brecker, Randy Brecker, Eddie Palmieri, og Esperanza Spalding er et lite utvalg av tungvektere som har kunnet glede seg over Camilos evner som pianist, komponist eller produsent.

Han har også komponert flere større orkesterverk innen kunstmusikken og fremført disse med blant annet BBC Symphony Orchestra og Kristiansand Symfoniorkester. Camilo har også mestret rollen som klaversolist med National Symphony Orchestra, symfoniorkestrene i Detroit og Cleveland samt med Los Angeles Philharmonic. I konsertsesongen 2016/17 ble Camilo invitert til et lengre residency ved ærverdige Wiener Konserthaus – nok et bevis på hans evne til å operere i flere musikalske leire.

“The amiable Latin-jazz piano virtuoso’s hugely entertaining show was a single-set tour de force – it’s remarkable the piano didn’t collapse in defeat”. (5/5) The Guardian

“There’s tremendous propulsion, clarity, and strength in play when Camilo takes to the bench, and there’s truly no place better to hear that than in a solo setting”. (5/5) All About Jazz

Film

Spotify

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt