loader
5. mai 2017
Konsertsalen
Klassisk, Konsert, KSO
80.00 - 325.00 NOK

Mozarts Requiem anno 2017

Kilden Dialog og Kristiansand Symfoniorkester.

I samarbeid med ABUP, musikklinjene ved Dahlske VGS, Vågsbygd VGS og Kristen VGS Vennesla.

Dirigent : Ragnar Rasmussen

Musikk: Wolfgang Amadeus Mozart

Tekst: Rune Belsvik og ungdommer tilknyttet ABUP

Requiem i d-moll fra 1791 er Mozarts (1756-1791) siste komposisjon, som han ikke rakk å få ferdig før han døde, det ble fullført av hans elev.

Vi har invitert ungdom tilknyttet ABUP – Avdeling for Barn og Unges Psykiske helse ved Sørlandet Sykehus – til å arbeide sammen med forfatter Rune Belsvik og skrive tekster fra eget liv til korsatsene i Mozarts Requiem. Verket fremføres av KSO og koret består av over 100 ungdommer fra videregående skoler i regionen. Slik får requiet ny relevans og nye lyttere.

Kl 18:45 er det gratis førsnakk i foajéen. Her gir vi innblikk i hvordan Kilden, ABUP og forfatter Rune Belsvik har jobbet med prosessen frem til dagens konsert. Velkommen!

 

Her synger de om ungdommers lidelser og håp

Brutale vitnesbyrd fra ungdom med psykiske utfordringer er blitt til tekster satt til Mozarts Requiem. Dirigent Ragnar Rasmussen lover god kunstnerisk kvalitet når musikkelever fra videregående skoler fremfører det unike verket, Mozarts dødsmesse, som berører et tema som sjelden settes ord på.

Mer
Dele
Mozart oppdateres og kles i 2017-drakt

Slik har ingen hørt Mozarts «Requiem» før!  Med ferske beskrivelser fra ungdommer med psykiske utfordringer skal teksten til Mozarts aller siste verk oppdateres og gis et helt nytt uttrykk. Det

Mer
Dele

Film

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt