loader
15. SEPT 2017
Kilden-Kaia utescene
Festival
100.00 - 225.00 NOK

Myke øyne/Soft eyes

Myke øyne/Soft Eyes

Artilleriet Produksjoner (NO)

Alder/Age:16-18 år / 16-18 years

Myke øyne er en kort og intens teaterforestilling om flyktningkrisen. Stykket er basert på avisoverskriften “71 døde i en lastebil i Østerrike”, og omhandler mennesker på flukt og vi som mottar dem. Forestillingen møter publikum med fakta, poesi og assosiasjoner til vår tids største humanitære krise.

I informasjonsflommen kan det være vanskelig å navigere, og man blir fort drevet mot ytterpolene. Myke øyne er et forsøk på å skape et refleksjonsrom for ungdom, hvor de kan behandle og forstå flyktningstrømmene.

Bruken av lastebilens lasterom gir en fysisk inngang til tematikken. Viktorianske kostymer, koturner og polyfonisk tale hos skuespillerne gir publikum flere lag å lese den poetiske og direkte teksten på. Lastebilen bråker og rister. Det er varmt, og man står trangt. Omstendighetene alene skaper en forståelse av hva alt for mange går igjennom for å nå målet om et bedre liv.

Den østerrikske forfatteren Stefan Zweig skrev i et av sine upubliserte verker: Vår største takknemlighetsgjeld i disse umenneskelige tider er til de som bekrefter det menneskelige i oss. Til de som oppfordrer oss til ikke å forlate det mest unike vi eier: vårt innerste selv.

Prosjektet består av en tekst skrevet av Kate Pendry i lys av flyktningsituasjonen de siste årene. Forestillingen fremføres av fire skuespillere i lasterommet på en trailer.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt