loader
27. mar 2020
Teater- og Operasalen
Ballett, Dans, Familie/Barn

Nasjonalballetten UNG: Vivace – Let’s play

Forestillingen med Nasjonalballetten UNG er dessverre avlyst

Etter råd fra nasjonale myndigheter og sterke anbefalinger fra lokale myndigheter, har vi besluttet å innstille alle publikumsaktiviteter fra og med 11. mars til og med 13. april.

Alle som har kjøpt billett til forestillingen vil bli kontaktet.

Vi er svært lei oss for situasjonen som har oppstått, men vi må alle bidra til den store nasjonale dugnaden som pågår for å begrense koronasmitten.

– – – – – – – – – – – – – –

Nasjonalballetten UNG presenterer: Vivace – Let’s play

Nasjonalballetten UNG har vært en suksess siden oppstarten i 2015. Nå inntar de unge danserne scenen med forestillingen Vivace – Let’s play, som blant annet byr på smidig Kylián-dans, ballett til vakker Grieg-musikk og to lekne ferske verk.

Vivace betyr livlig eller hurtig, og er navnet på Nasjonalballetten UNGs egen forestilling denne sesongen.

Kvelden består blant annet av Jirí Kyliáns ballett Sleepless (2004), som bærer mesterkoreografens særegne signatur: moderne ballett som kan være skjønn og rar, gåtefull og ladet. Ut av et tverrgående lerret dukker seks dansere opp på de underligste måter, og gir oss dans som er både rask, smidig og energisk – ja, våken!

Ballett til Griegs barokk
Holbergsuite danses til Edvard Griegs drivende, barokkinspirerte musikkstykke med samme tittel. Balletten er skapt av Ib Andersen for tre solistpar og seks kvinnelige dansere.

“En ren, vakker ballett i neoklassisk stil med et meget musikalsk uttrykk, spennende og utfordrende koreografi, fin flyt og en fin veksling mellom humor og melankoli som danserne ivaretar nydelig”, skrev den norske avisa VG etter urpremieren under Festspillene i Bergen i 1993. 

Frekt og stilig – lekent fransk
Left from Write av Charlotte Edmonds er ifølge dansemagasinet Dance Europe både frekk, stilig, med attitude og humor. Her tar den unge britiske koreografen utgangspunkt i opplevelser hun har hatt med dysleksi. Left from Write hadde urpremiere da Nasjonalballetten UNG gjestet Royal Opera House i London våren 2019, og får nå sin norgespremiere.

Nasjonalballettens unge franske danser Anaïs Touret skaper verket Let’s Play til musikk av sin lekne landsmann Jacques Brel. Touret danset i UNG før hun gikk videre til hovedkompaniet. Som koreograf har hun tidligere skapt to dynamiske verk til Nasjonalballetten RAW, og våren 2020 deltar hun under koreografimønstringen International Draft Works i Royal Opera House i London.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt