loader
16. SEPT 2020
Teater og Operasalen
Dans, Forestilling
160 - 325 NOK

Nororoca – Carte Blanche

I hjembyen Rio de Janeiro har den prisvinnende brasilianske dansekunstneren Lia Rodrigues bygget opp sitt eget kompani, så vel som Panorama Festival og Centro de Artes da Maré, et senter for kunst og kultur som holder til i favelaen.
«Nororoca» er direkte inspirert av Rodrigues forestilling «Pororoca» fra 2009.
Ordet pororoca stammer fra det Tupianske språket, «poro’rog» – et kraftig tidevannsfenomen som oppstår der saltvann og ferskvann møtes i elvemunningen til Amazonas.

Prosessen frem mot premiere startet i favelaen i Rio, der danserne i Carte Blanche møtte Lia Rodrigues for første gang. For Rodrigues er kunst et medium for å uttrykke meninger, og som koreograf utforsker hun menneskelige relasjoner og gruppedynamikk.

Med stor tilstedeværelse og en god dose humor tar danserne scenen. Resultatet er en intens suggererende energibombe av en forestilling som med enkle virkemidler setter dansen i sentrum.

Koreografi: Lia Rodrigues
Koreografiassistent: Amália Lima
Lysdesign: Nicolas Boudier

Dansere:
Caroline Eckly
Noam Eidelman Shatil
Irene Vesterhus Theisen
Anne Lise Pettersen Rønne
Guro Rimeslåtten
Ole Martin Meland
Mathias Stoltenberg
Timothy Bartlett
Daniel Mariblanca
Dawid Lorenc
Adrian Bartczak
Max Makowski
Nadege Kubwayo
Lin Van Kaam

Lia Rodrigues takker: alle på Escola Livre de Dança da Maré, alle på Centro de Artes da Maré/Rio de Janeiro, Redes da Maré/Rio de Janeiro, Sammi Landweer, Silvia Soter, Therese Barbanel og danserne som var med å lage ‘Pororoca’ i 2009: Amália Lima, Allyson Amaral, Ana Paula Kamozaki, Leonardo Nunes, Clarissa Rego, Carolina Campos, Thais Galliac, Volmir Cordeiro, Priscilla Maia, Calixto Neto, Lidia Laranjeira, Jamil Cardoso.

Varighet: 60 minutt, ingen pause.

Smittevernregler i våre saler
Har du vært i kontakt med smittede, er i karantene, føler deg syk eller har symptomer på sykdom, er det viktig at du holder deg hjemme. Ta kontakt med billettluken på billett@kilden.com for å endre eller få refundert dine billetter.
For å ivareta smittevernreglene i salene, selges to og to seter ved siden av hverandre. De neste to setene er blokkert. Blokkeringen er gjort i et sikk-sakk-mønster slik at man ikke sitter rett bak noen.
Dersom du skal sitte ved siden av en annen person må den andre være fra samme husstand eller tilsvarende nær kontakt.

Teater- og operasalen: 200 av 660 seter benyttes

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt