loader
16. SEPT 2017
Aladdin kulturhus
Festival
100.00 - 225.00 NOK

Phefumla – Å puste/To breathe

Phefumla – Å puste/To breathe

Thando Doni /Ingrid Solvik/ Wunderkammer Produksjoner (NO/SA)

Alder/Age: 14-18 år

Phefumla (Å puste) er utviklet gjennom en prosess med fire unge menn fra township-områdene rundt Cape Town. Alle de fire utøverne har vært involvert i, eller blitt påvirket av, gjengkulturen som dominerer gatene. Gjennom glimt av deres barndom, fragmenter av gode og dårlige minner, pusler vi litt etter litt sammen historien som utgjør deres unge liv. Forestillingen avslører både skjebnesvangre valg, så vel som skjulte drømmer og håp for fremtiden.

Forestillingen er basert på de unge utøvernes individuelle historier. Deres personlige opplevelser er omarbeidet til dramatisk tekst, visuelle og fysiske bilder og koreografier, med utgangspunkt i deres eget kulturelle uttrykk. Phefumla har blitt en uvanlig mørk ungdomsforestilling. Samtidig er tematikken del av en eksistensiell kamp som unge mennesker i townshipene i Sør-Afrika vokser opp med, og må leve med hver eneste dag.

Vi ønsker å åpne opp for et autentisk møte mellom norsk ungdom, og fire unge mennesker som har vokst opp under helt andre livsbetingelser. For hva gjør alle murene vi mennesker skaper mellom hverandre, med oss? Er våre antakelser om “de andre”, riktige? Og når vi ser nærmere, er våre forestillinger om rett og galt, ondt og godt, sant og usant, riktige?

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt