loader
16. aug 2019
Konsertsalen
Konsert, KSO

Praktfull sesongprolog

Kristiansand Symfoniorkester med gjester presenterer: Praktfull sesongprolog

Dirigent: Lars Thomas Holm
Konferansier: Kjetil Nordhus

Praktfull Sesongprolog er en konsert satt sammen i et samarbeid med Agder Folkemusikkarkiv og Universitetet i Agder. Det blir klassiske smakebiter fra orkesterets sesong 2019/20, musikalnumre, stevleik og jazz. 
Alexander Rybak kommer for å fremføre musikk fra musikalen «Trolle og den magiske fela» som er julens familieforestilling og har urpremiere i Kilden 28.november i år. Den er basert på barneboken «Trolle og den magiske fela» som Rybak selv har skrevet og som ble utgitt i 2015. Innslaget er en duett sammen med vokalist Ingeborg Walther, som også skal spille Alva i musikalen.

Folkemusikkarkivet bidrar med Kirsten Bråten Berg som sammen med sin datter Sigrid Bjørgulvsdotter og sin unge og svært talentfulle elev Eldbjørg Trydal Rysstad, skal stå for folkemusikken denne kvelden.

Fra Universitetet i Agder kommer gitarist Rolf Kristensen og vokalist og pianist Hilde Norbakken. Norbakken skal fremføre en egenkomponert låt – «Now I Know», og Rolf Kristensen skal sammen med vokalist og tekstforfatter Kari Iveland fremføre låten «From Breath To Breathing» med tekst av Iveland og musikk av Kristensen.

Vi håper på fint vær og vil ha ulike aktiviteter på kaia fra kl. 17.00:

Restaurant Frihavn tilbyr fiskesuppe med brød for 50 kr til de som fremviser billett.
KSO og Crescendo vil være tilgjengelig og presentere jubileumssesongen.
Vår samarbeidspartner Lexus har med seg noen utvalgte biler for presentasjon.
Kanskje vinner du Kilden billetter på vårt lykkehjul og det er gratis is til barna.

Dersom det blir regn, flytter vi inn i foajeen.

Etter konserten blir det nachspiel i foajeen. Simen Løvgren fremfører en remix av Praktfull sesongprolog. Fri entre og studentvennlige priser i baren. Varighet omtrent 45 minutter, starter umiddelbart etter konsertslutt.

Band:

Per Elias Drabløs
Jan Inge Nilsen
Bernt Moen

Alexander Rybak, en av våre mest populære og mangfoldige artister, begynte med musikk som femåring, er utdannet klassisk fiolinist og i tillegg sangere og skuespiller.  Han ble i 2007 belønt med Heddaprisen for sin roll i Spelemann på taket på Oslo Nye Teater og i 2009 vant han den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix med sangen Fairytale. Han ga i 2015 ut barneboka Trolle og den magiske fela som nå har blitt utviklet til Musikal og får sin premiere i Kilden den 28. November i år.

Ingeborg Walther ble anerkjent allerede i en alder av 12 år da hun mottok Kulturskoleråds Drømmestipend i kategorien sang. Morten Harket beskrev henne som et naturtalent da hun deltok i TV2 programmet «The Voice» og hun har også vært en del av gullrekka på NRK, med deltakelse i Beat for Beat. Som musikalartist har hun virket ved Sound Of Music in Concerts Norgesturné sammen med Maria Arredondo og Bjørn Skagestad, og «Den Hvite Dame» på Fredriksten Festning i Halden. I høst har hun en av hovedrollene i musikalen «Trolle» som har premiere her på Kilden, sammen med Alexander Rybak.

Kirsten Bråthen Berg er født 7.januar 1950 og ble i 2005 utnevnt til «Ridder av 1. klasse» av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats som kunstner og kulturformidler. Fra 2011 ble Kirsten statsstipendiat.

Sigrid Berg er datter av Kirsten Bråten Berg og vokste opp i et aktivt folkemusikkmiljø i Setesdal. Sammen med bandet sitt «Ugagn» har hun utgitt platene «Eisemo» og «Vengjeslag» i vokaltradisjonen etter sin mor. Sigrid har i dag flyttet tilbake til Setesdal og er aktiv utøver innen dans og kveding.

Eldbjørg Trydal Rysstad har gått i lære hos Kirsten Bråten Berg siden hun var fem år. Nå, 12 år gammel, har hun etablert seg som et av de store talentene innen kveding. Hun kommer fra ei lang slekt med stevdiktere, og har blitt priset med stipend, TV-opptredener og deltakelse på flere store arrangement, for eksempel for Kongen og Dronningen under deres 25 -årsmarkering som Kongepar.

Hilde Norbakken er en vokalist som jobber på Institutt for Rytmisk Musikk på UiA. Hun er en drivkraft i vokal og låtskrivermiljøet der, og turnerer også aktivt som vokalist/keybordist i DanceWith a Stranger, i tillegg til solo-prosjekter. Hun jobber også mye i Kildenproduksjoner som vokalprodusent, bl.a. i høst med «Trolle og den magiske fela».

Rolf Kristensen er gitarist, komponist og pedagog som til daglig jobber ved institutt for rytmisk musikk ved UiA, der han har vært sentral i oppbyggingen av det rytmiske miljøet fra starten av. Som gitarist har han han vært med på plateinnspillinger og turneer i inn- og utland med en rekke band og artister innenfor ulike stilarter. Blant annet som fast medlem av Secret Garden siden 1995. Han har gitt ut to soloalbum med eget materiale, «Shimmering Minor» (2005) og «Timelines» (2018).

Lars- Thomas Holm forlenget kontrakten som Sjefdirigent for Ålesund Symfoniorkester med tre sesonger frem til 2021. Som Sjefdirigent for Ålesund Symfoniorkester siden 2016 har Holm ledet orkesterets konserter i dets nye hjem i Parken Kulturhus, Ålesund. I tillegg til sin posisjon med Ålesund Symfonien, fungerer Lars- Thomas Holm også som assisterende dirigent for Bergen Filharmoniske Orkester (2015- 2018).

Simen Løvgren er en musiker fra den lille, lille byen Flekkefjord, helt sør i Norge. De siste fire årene har han studert under Jan Bang på UiA og utviklet et eget utrykk og produksjonsteknikker.Han er en del av “/grå” – et live improvisasjons-ensamble som spiller minimalistisk techno. Prosjektet startet som en del av Punkt-festivalen og står nå på egne bein. /grå jobber nå med utgivelsen av sit første album. Simen har vært involvert i Punkt siden 2016 hvor han gjorde en live remix av Atmosphères – Tigran Hamasyan / Arve Henriksen / Eivind Aarset / Jan Bang, og en remix av Now vs Now i 2018. Løvgrens musikk kan være vanskelig å sette i bås, siden den alltid er i bevegelse. Noen nøkkelord kan være vreng, støy, wall of sound, kontraster, følelser og sist men ikke minst drama. Han henter inspirasjon fra et bredt, og av og til merkelig spekter av kilder – drag-kultur og vitenskapelige teorier. Du vet aldri hva du kommer til å få.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt