loader
14. SEPT 2017
Intimsalen
Festival
100.00 - 225.00 NOK

Rimini Protokoll Evros Walk Water 2

Evros Walk Water 2

Rimini Protokoll

Alder/Age: 11 år +/ 11 years +

‘Vi kan ikke være sammen med dere. Derfor er dere musikerne, og vi dirigentene.’

Det startet i 2015 med seks ungdommer som hadde flyktet fra sine hjemland og endt opp i Hellas, på et mottakssenter for enslige asylsøkere. Guttene ble introdusert for John Cages verk Water Walk (1959) det ikoniske verket der komponisten spilte på husholdningsapparater. Men i Evros Walk Water benyttes gjenstander som representerer deler av guttenes historie om flukten og hjemlandet og reisen til Europa.
I en times forestilling er publikum både en gruppe lyttere og et midlertidig orkester. Med en livbåt, et plastgevær, en lekebil av merket Ferrari og en åre i stedet for musikkinstrumenter, blir orkesteret dirigert på avstand av ungdommene som gir instruksjoner til spillerne gjennom hodetelefoner samtidig som de deler sine historier. Evros Walk Water II er en omarbeidet og utvidet versjon av det første prosjektet som har vært på turné i flere land. Noen av ungdommene er nå innbyggere i forskjellige europeiske land, alle er på vei til å bli voksne. Livet har gått videre, og nye spørsmål har reist seg:
Hvordan er det å leve i et fremmed land? Hvordan er livet i Europa etter flukten fra hjemlandet? I Evros Walk Water 2 får vi møte flyktninger som har fått opphold i Europa, og som finner sin hverdag og identitet.  Mens livet har gått videre har nye spørsmål reist seg: Har du fått nye venner? Er sveitserne mer rasistiske enn tyskerne? Hvem spiller du Counter-Strike med nå? Får du endelig kjørt motorsykkel i Exarcheia? Drømmer du fortsatt om å reise til Europa?  Bruker du hårspray fortsatt? Hvordan danser du?

Rimini protokoll er et av verdens mest kjente kompanier som har spesialisert seg på dokumentarisk teater. Vi møter virkelige historier og virkelige mennesker i teaterforestillingene. I Evros Walk Water II blir forholdet mellom komposisjon, musiker og publikum redefinert, samtidig som det åpner opp verket til John Cage, Water Walk, med den humoren og tanken om frigjøring det innebærer.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt