loader
30. mar 2019
Konsertsalen
Teater
490 NOK

Rune Andersen: Lykkeliten

Kilden Kultur presenterer: Rune Andersen: Lykkeliten

”Lykkeliten” med Rune Andersen hadde premiere i Kilden i Kristiansand i januar 2018, og har siden det fylt teatersaler på Stavangeren, Den Nationale Scene i Bergen og på Nationaltheatret i Oslo.

Forestillingen gjorde sterke inntrykk på et samstemt kritikerkorps.

Fædrelandsvennen trillet terningkast 6, Revolt Magasin skrev ”Respekt, Rune. Respekt” og ga også terningkast 6. VG mente at ”Forestillingen burde foreskrives på blå resept”, terningkast 5. Aftenpostens Mona Levin skrev begeistret: ”Mesterlig”, terningkast 5 og Stavanger Aftenblad: ”Denne må du se”! Terningkast 5.

Publikumsreaksjonene har vært tilsvarende. Her er et lite utvalg: ”Enestående”, ”Det sterkeste jeg noensinne har sett på en scene”, ”Strålende”, ”En emosjonell berg og dalbane, med mye latter og noen tårer”, ”En viktig og rørende forestilling”.

”Lykkeliten” setter fokus på et viktig og omfattende tema; Barn som blir utsatt for vold i nære relasjoner. Her med en pappa som kom hjem fra sjøen og drakk og slo. Og på den andre siden viktigheten av de gode naboene, elskelige lærere, mormor og morfar, en mamma med grenseløs kjærlighet til Rune og søstrene. Disse gode kreftene som gjorde en forskjell.

Det utvises balansekunst på høyt nivå mellom det hylende morsomme og beksvarte mørke. Forestillingen er full av humor og optimisme, typetegninger og imitasjoner.

Fædrelandsvennen: ”Rune Andersen føyer et nytt kapittel til denne type dramatikk med dypt alvor og komikk, og han gjør det som en kjærlig mester, full av menneskelig varme”.

Velkommen til ”Lykkeliten” – en ærlig, rystende og humoristisk forestilling.

Lykkeliten kom i stand etter at Rune fortalte om sin bakgrunn i forbindelse med en innsamling for Stine Sofies Stiftelse. Ada Sofie Austegard var en viktig fødselshjelper for den prosessen som førte til at Lykkeliten ble sceneforestilling.

På turneens siste forestilling i Kilden vil derfor overskuddet av forestillingen gå uavkortet til Stine Sofies Stiftelse.

På scenen:

Rune Andersen og pianist Jan Hauge

Varighet 75 minutter.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt