loader
31. mar 2020 - 29. apr 2020
Intimsalen
Kilden teater, Teater

Samhold søkes

Samhold søkes er dessverre utsatt

Etter råd fra nasjonale myndigheter og sterke anbefalinger fra lokale myndigheter, har vi besluttet å innstille alle publikumsaktiviteter fra og med 11. mars til og med 13. april.

Vi jobber med å finne nye datoer, og vil ta kontakt med alle som har billett så snart vi har noe å fortelle.

Vi er svært lei oss for situasjonen som har oppstått, men vi må alle bidra til den store nasjonale dugnaden som pågår for å begrense koronasmitten.

– – – – – – – – – – –

Kilden Teater og Kilden Dialog presenterer:

Samhold søkes av Jonas Corell Petersen

« Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag» sa Gud etter han hadde skapt Adam, og slik oppsto det første fellesskapet. Vi elsker trygghet. Vi elsker frihet. Men vi kan ikke få begge deler. Vi kan sårt lengte etter et fellesskap, men samtidig kjenne på det klamme og klaustrofobiske ved det hele. Mennesket er dømt til ensomhet, samtidig som vi er flokkdyr.

Det ambivalente ønsket om å være del av noe større enn seg selv, er en tematikk den anerkjente regissøren og dramatikeren Jonas Corell Petersen er opptatt av. Og hvilket annet sted enn teatret egner seg vel bedre til å utforske nettopp disse spørsmålene? Denne sosiale kunstformen som samler mennesker i et rom der vi opplever noe sammen, før vi går hjem hver til vårt.

På scenen står fire skuespillere, en eminent pianist og Kildens eget seniorkor Sølvstrupene. Og en baker, en slakter og en securitasvakt. Og et pizzabud. Og mange flere.

Varighet 90 minutter uten pause.

Teaterkortet

Denne forestillingen inngår i Teaterkortet 2020. Les mer om teaterkortet!

Medvirkende

Ulla Marie BrochUlla Marie Broch er fra Oslo, utdannet på Nordisk Teaterskole i Århus, og har tatt en postgrad ved The Arts Educational Drama School i London.

Siden 1996 har hun jobbet frilans og har en lang merittliste fra teater, radio, tv, film og lydbøker. Hun har opptrådt ved de fleste av landets teatre som bl.a. Nationaltheatret, Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Riksteatret, Beaivvas Sami Teahter m.fl. Ved siden av dette har hun jobbet med frie grupper, og siden 2006 har hun turnert verden rundt i flere produksjoner med bl.a. Jo Strømgren Kompani, hvor hun fortsatt er aktuell med Kjøkkenet. Ulla har jobbet med de fleste genre som f.eks Linn Fylke i Hotel Cæsar, Mephistofeles i Dr. Faustus, Bestemor i Georgs Magiske Medisin, Penelope m.fl i Odysseen. Noen kjenner henne kanskje også som Lucy i Jul i Svingen.

Hun er med i det balkaninspirerte glamslam-bandet Fluffers hvor hun synger og spiller melodika, cello og kokosnøtter.

I Kilden blir hun i 2020 å se i Jonas, Samhold søkes, Mysterier og En julefortelling.

Isabel TomingIsabel Toming er fra Oslo, ble ferdig utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo i 2018. Samme året debuterte hun i musikalen «Ulven» på Nationaltheatret. Hun har også spilt rollen Sybill Vane i forestillingen Bildet av Dorian Gray ved Winther Teater.

Isabel har medvirket i flere filmer og tv-serier den siste tiden, blant annet Blodtur for Netflix, Livstidfor NRK og Okkupert for TV 3, alle med premiere i 2020.

I 2020 medvirker Isabel i Jonas, Samhold søkes og Mysterier.

Sigurd Myhre skuespiller i Samhold søkes i KildenSigurd Myhre er utdannet fra KHiO. Han har jobbet som skuespiller ved Det Norske Teatret, Riksteatret og er for tiden ansatt på Nationaltheatret.

Dette er hans første forestilling i Kilden.

 

 

 

 

 

Foto: Øyvind Eide

Jenny EllegårdJenny Ellegård kommer fra Nesodden, og er utdannet fra Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Hun har jobbet frilans fra 2014, og medvirket i flere film-, tv- og teaterproduksjoner, blant annet Frun från Havet ved Göteborg Stadsteater, Peter Pan ved Haugesund Teater, Om enn bare for i kveldved Black Box Teater, Det Går Bra ved Antiteateret, sistnevnte forestilling vant Osloprisen for Beste Scenekunst i 2017. Fra 2016-2019 turnerte hun med den intense forestilling Myke Øyne av Østgaard/ Pendry som omhandler flyktningekrisen, den ble vist på diverse festivaler som Festspillene i Nord-Norge, Heddadagene, SAND- festivalen, Showbox, m.fl.

På film og tv har hun vært å se i blant annet Nrk- serien Valkyrien, hun har hatt mindre roller i Unge lovende og 18, og større roller i de prisbelønte kortfilmene Anna och Tomas skiljer sig, Slik ting ender og On/Off.

I Kilden blir hun i 2020 å se i Jonas, Samhold søkes, Culpa!, Mysterier og En julefortelling.

Sølvstrupene er Kildens seniorkor, med 150 manns- og kvinnestemmer. Koret ble etablert da Kilden åpnet i 2012, og har siden den gang vært med i 17. mai-konsertene med Kristiansand symfoniorkester, og i Kildens juleforestilling Juleevangeliet. I tillegg har de hatt en rekke andre opptredener og konserter både i og utenfor Kilden. Hvert år holder de også den populære vårkonserten med allsang i Kildens foaje. Sølvstrupene ledes av Anne Haugland Balsnes.

Kunstnerisk lag

Jonas Corell Petersen har studert teatervitenskap, kunsthistorie og filosofi ved Københavns Universitet, og har i tillegg utdannelse fra regilinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo (2005–2010).

Han vant den europeiske Fast Forward-prisen for sin diplomforestilling Unge Werthers lidingar på Det Norske Teatret, og har arbeidet med både klassiske og nyskrevne tekster, samt med opera. Han har også laget forestillinger i det frie feltet. Han har satt opp i  Norge, Tyskland, Danmark og Nederland. Han var husregissør ved Nationaltheatret 2015-2018 og husdramatiker ved Dramatikkens Hus 2016/17 og 2020/21, hvor han blant annet skrev og satte opp Vi tygger på tidens knokler, Øy og Savnet Fellesskap.

Dette er Jonas sin første oppsetning i Kilden.

Kostymedesigner Synne Reichelt FørelandSynne Reichelt Føreland kommer fra Kristiansand. Hun er utdannet ved Esmod Designskole og har en master i kunstfag fra Universitetet  i Agder.

Siden 2014 har hun arbeidet frilans med base i Oslo. Hun har blant annet medvirket i Gjesmearkivet regissert av Miriam Prestøy Lie, og er fast kostymedesigner for performancetrioen DJ Grovi. Hun har også arbeidet som set-kostymør i en rekke norske og internasjonale spillefilmer, blant annet Pyromanen av Erik Skjoldbjærg, Snømannen av Tomas Alfredson og Utøya 22. Juli av Erik Poppe.

Dette er første gang Reichelt Føreland gjester Kilden, og hun skal i 2020 være med på Culpa og En julefortelling.

(Foto: Mariell Øyre)

Gaute Tønder er utdannet fra musikkinstituttet UIO, med en mastergrad i filmmusikk-komposisjon. Han har skrevet musikk for flere forestillinger i Norge og utlandet.

Vidar Bø er lærer og pianist/komponist fra Kristiansand. Han har gjennom mange år vært en markant figur i byens musikk og kulturliv, og er en mangfoldig musiker som har samarbeidet med artister fra forskjellige stilarter, fra jazz til country.

Han har medvirket i en rekke oppsetninger, både revy og teater i tillegg studieoppdrag og utallige eventer der han har spilt for et mangfold av artister. I dag er han fast medlem av soulbandet Soultrain og spiller, blant andre, for jazzsolist Hilde Hefte. Vidar Bø underviser i musikk i kulturskolen og i videregående skole. Han arbeider aktiv med musikk som et inkluderende verktøy og en er del av Kildens dialogprosjekt, Spor.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt