loader
3. SEPT 2020
Konsertsalen
Klassisk, Konsert, KSO
75 - 425 NOK

Sesongåpning med Nathalie Stutzmann

Dirigent: Nathalie Stutzmann

Solist: Johan Dalene

Program:

Helena Munktell: Bränningar (1895)
Bo Linde: Fiolinkonsert (1957)
Pjotr Tsjaikovskij: Symfoni nr. 5 (1888)

Sjefdirigent Nathalie Stutzmann innleder sin tredje sesong i Kilden med følelsesladet, melodiøs og dramatisk musikk. Folkloristisk melodikk som illustrerer et opprørt hav møter oss i det symfoniske diktet Bränningar av Helena Munktell, en av flere kvinnelige komponister som i våre dager begynner å få sin rettmessige oppmerksomhet. 

Pjotr Tsjaikovskijs skjebnetunge femte symfoni spiller på hele følelsesspekteret – fra bunnløs fortvilelse til intens opprømthet og triumferende jubel. Det unge norsk-svenske supertalentet Johan Dalene er solist i Bo Lindes romantiske fiolinkonsert fra 1957, et lyrisk og storslått verk med et personlig tonespråk som er vel verdt å bli kjent med. 

Om smittevern: Kilden er opptatt av å skape trygghet for våre gjester, og vi forholder oss til gjeldende smittevernregler. Følgelig er antall plasser i våre saler redusert, og vi har blokkert flere seter for å skape et sikksakk-mønster som sikrer enmeters-regelen. Vi har også utvidet pausen i konserten for å unngå trengsel og kø inn og ut av sal og toaletter. Ved eventuelle avlysninger refunderer vi selvsagt alle kjøpte billetter. Les mer om våre smittevernstiltak her. 

KJØPE BILLETTER

september 2020

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt