loader
13. feb 2019
Dansesalen
Teater, Teatervåren

Skilpadder hele veien ned

Kilden Teater presenterer: Skilpadder hele veien ned

Medvikende: Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen og Johannes Blåsternes.

Manus: Kim Atle Hansen.
Regi, design, forestillingstekniker: Endre Sannes Hadland.
Design: Markus Tarasenko Fadum.
Brummete lyd fra Kosmos: Anders Hardeland.
Forsideillustrasjon program: Kine E. H. Kvendseth.
Inspisient: Tor Anders Aadalen.
Produsent: Anita M.Sædberg.

Skilpadder hele veien ned er skrevet av Kim Atle Hansen og ble vist første gang under Dramatikkfestivalen 2017. Stykket ble umiddelbart en publikumsfavoritt, og skuespiller, performancekunstner og dramatiker Kate Pendry beskrev det som «spirituell opplevelse for henne som ateist». Siden har mange etterspurt stykket, og nå får publikum endelig et etterlengtet gjensyn. Skilpadder hele veien ned er en lek med vitenskapelig metode, der målet er å lufte livets store spørsmål. Vi møter A og B, spilt av Kilden Teaters Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen og Johannes Blåsternes. Førstnevnte stiller spørsmålene, sistnevnte svarer og forklarer. I sin underholdende og tankevekkende spørrelek tar de for seg 400 års vitenskapelige forklaringsmodeller som danner grunnlaget for hvordan vi forstår universet i dag. «Gjennom livlige skuespillerprestasjoner og enkle sceniske grep, som at forklaringsmodellene delvis illustreres med kritt på gulvet, skapes en interessant forestilling» skrev scenekunst.no i sin omtale av forestillingen. Stykket gir ikke nødvendigvis så mange svar på eksistensielle spørsmål, men får oss til å reflektere over etablerte sannheter og hvordan vi forholder oss til disse.

Velkommen til en teatral fest om kvantemekanikk, religion og en hel del ting som du aldri ville forestilt deg. Det er slett ikke sikkert at sannheten kan sees, oppleves eller forstås. Men du verden så morsomt det er å prøve!

Varighet: 1 time og 10 min. Ikke pause.

Anbefalt aldersgrense: forestillingen egner seg for voksne, fra 14 år og oppover.

Det benyttes scenerøyk og strobelys i forestillingen.

Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen har dramautdannelse fra Høgskolen i Agder og har jobbet som skuespiller ved Agder Teater siden 2006, og er i dag fast ansatt ved Kilden Teater. Hun har en rekke produksjoner bak seg, bl. a.Brand, Hamlet, Spelet om Kråka, Mamma, meg og menn, Heddaprisnominerte Natta, Julie og Romeo, Prinsessa på erten, Den modige, Gutta i trehuset, Villa Contigo, Reisen til julestjernen, Spellemann på taket, Skyfri himmel, Juryen – 12 edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, Sult1 og Hedda Gabler.

Johannes Blåsternes er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Han har før og under utdanning jobbet freelance, og medvirket i forestillinger på Det Norske Teatret, Grusomhetens Teater og i Dyreparken. Han har jobbet mye med improvisert teater, tatt oppdrag som instruktør, og vunnet Aftenpostens revypris to ganger. I 2016 ble Johannes en del av Kildens faste ensemble hvor han bl.a. har spilt Sakfører Krogstad i Et dukkehjem, Nr. 6 i Juryen – tolv edsvorne, Sidespringerne og Tingenes Tilstand.

Endre Sannes Hadland er Kilden Teaters faste dramaturg. Han har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Endre har jobbet med frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Stavanger og Danmark. Bl. a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater i 2016/17. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. Tidligere i høst dramatiserte og regisserte han Den lille prinsen på Kilden Teater.

Markus Tarasenko Fadum er utdannet lysdesigner ved Rose Bruford College of Theatre & Performance i London. Han har de siste årene jobbet som lysdesigner både i Storbritannia og Norge, bl.a. for Fargespill 2018 , Jeg vil vaske verden ren og Anne Franks søsken (Kilden Teater), 12:40 (National Opera Studios), Jasmin Vardimon 2 (Sadlers Wells), A Midsummer Night’s Dream (Arcola Theatre), Some Americans Abroad (New Wimbledon Theatre), Alice i Eventyrland (Drangedal Kulturhus) Tree Of Codes (Associate – Manchester Opera House) og A Triptech In The Cities (Hoxton Gallery). Han var sist aktuell i Kilden med «Tingenes Tilstand».

Film

Som Kildenvenn får du 20% rabatt på denne forestillingen 2. februar. Last ned Kildenvenn-appen i Apple Appstore eller Google Play.

En del av «En by for alle» 6. og 8. februar kl 19:00 – 20:00. Les mer.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt