loader
18. mar 2019
Intimsalen
Teater, Teatervåren
75 - 300 NOK

Sokrates’ forsvarstale

– Jeg vil få dere til å interessere dere mindre for kroppen, pengene, tingene og mer for pleie og omsorg for sjelen.

Dette uttalte Sokrates til ungdommen rundt 400 år før Kristus. Budskapet er fortsatt svært relevant i dag. For 2417 år ble Sokrates stilt for retten, anklaget for å forderve ungdommen med dette og lignende budskap. I Sokrates’ forsvarstale forsvarer filosofen seg mot beskyldningene. Han ville tale sannheten i retten, på samme måte han som folketaler tjente demokratiet i Athens gater – ofte med ungdommer hengende i hælene. Sokrates’ forsvarstale er også et farvel til livet. Sokrates ble dømt av 501 medborgere til å tømme et giftbeger og dø, og rettssaken omtales ofte som verdens første justismord.

Forsvarstalen, nedtegnet av Platon og oversatt av Terje Nordby, er et legendarisk manifest og et retorisk mesterverk som fortsatt kaster lys over viktige politiske og moralske problemstillinger. Problemstillinger knyttet til demokratiets rolle – og til livene vi lever. Sokrates’ forsvarstale gjorde stor suksess på Nationaltheatret i 2014. Nå settes forestillingen opp i Kilden med samme regissør, men denne gangen med en kvinnelig Sokrates. Kari Onstad, som tidligere har spilt Jesus i Barabbas med bravur, skal nå portrettere en av våre største filosofer. Kilden Teaters Ina Maria Brekke har rollen som aktor.

Velkommen til en forestilling strippet for spesialeffekter og staffasje, med fokus på ordets kraft og med rom til å tenke de lange, store tankene.

Regi: Stein Winge
Scenografi: Ryall Burden
Lysdesign: Kine Kvendseth
Kostymedesign: John-Kristian Alsaker
Medvirkende / skuespillere: Kari Onstad og Ina Maria Brekke

Film

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt