loader
29. sep 2017
Multisalen
Konsert
100.00 - 150.00 NOK

En hyllest til Billie Holiday – Sonia Loinsworth

Det er mer enn 100 år siden Billie Holiday ble født. Hun staket veien for fargede sangere innen blues og jazz i USA, og portretterte gjennom en lang karriere det harde livet tilgjengelig for fargede kvinner den gangen.
Billie Holiday spilte inn en lang rekke klassikere som spilles mye den dag i dag. Låtene hun sang og skrev har vært gjengitt i hundrevis av ny-innspillinger av andre artister fra hun selv var aktiv og frem til i dag.

I denne konserten bygger sangeren Sonia Loinsworth og pianisten Oscar Jansen på den sjelfulle formidlingen av disse gamle låtene, men tar dem rent musikalsk et godt steg lenger. Overtonesang, inspirasjon fra indisk og arabisk sang samt vokalidealer fra Himalaya-regionen blandes inn i standard-låtene, og gir dem et unikt uttrykk.

Sonia Loinsworth begynte sin musikk-karriere som sanger innen jazz, soul og funk på Oslos utesteder på 80-tallet. På et tidspunkt gikk hun over til modal-musikk, og sang norske folketoner og senere egne komposisjoner med overtonesang, indiske vokalresitasjoner og elementer fra jazz. Hun har utgitt 4 album og har publikum på fire kontinenter. Når hun nå går tilbake til det klassiske jazz-repertoaret, trekkes disse musikalske tradisjonene med inn. Sonia tolker sangene med et stort vokalt spenn, fra det lyriske og intime til det metalliske og eksperimentelle.

Oscar Jansen har vært aktiv gospel- jazz-pianist i mer enn 25 år. Kombinasjonen jazz og gospel skaper en spennende bredde til pianistens spill, og gjør det skreddersydd til dette prosjektet. Oscar har gjort innspillinger og turnert i inn- og utland med Stavanger Gospel Choir og en lang rekke andre band- og duo prosjekter. Oscar har undervist i musikk ved Universitetet i Agder. Oscar er også billedkunstner.

Ole Hagelia er en elektronisk musiker som baserer seg på sampling og improvisasjon med andre musikere i forskjellige settinger. Han har blant annet spilt på Punkt-festivalen i Kristiansand, og fullfører nå en master i elektronisk musikk ved Universitetet i Agder.

 

Film

«Påsken i år innledes for mitt vedkommende med en Tribute to Billie Holiday – konsert på CAFÉTEATERET, Nordic Black Theatre i Oslo med musiker og sanger Sonia Loinsworth, som jeg har vært på kurs hos.

Første nummer er Billie Holiday’s egen tekst og melodi God bless the child. Jeg er forventningsfull og spent! Sonia innfrir. Hun er en behersket utagerende, fulladet og presis energibombe som overrasker, forfører og imponerer sitt publikum med et register helt utenom det vanlige. Overtoner, emosjonelle ladninger, dristige indiske ornamenteringer kombinert med en følsom fremføring av klassiske sanger som All of Me, Summertime og I’ve got you under my skin er bare til å dåne av. Sonia er rett og slett full pakke! Rett i kroppen. Tidvis som en digital lydmaskin i ytterkantene av det menneskelige registeret – til piano-akkompagnement ved Oscar Jansen; et funn!»  

-Rita Westvik

Kl. 14.00: Seniorkonsert 1 time – Konserten fremføres i mer tradisjonell versjon.

Kl. 19.30: Full konsert 1,5 time – en kunstnerisk opplevelse i et stort musikalsk spenn.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt