loader
27. jul 2018 - 4. aug 2018
Fjæreheia
Fjæreheia, Musikal
215 - 575 NOK

Kastellet Kultursenter og Kilden Teater presenterer:
ST.VALENTIN – FRA LEGENDE TIL MUSIKAL

Fjæreheia omskapes til Romas Forum Romanum når Kastellet Kultursenter inviterer publikum til mektig musikk, drama og legender i sene kveldstimer. På scenen forenes profesjonelle skuespillere med unge lokale talenter i en forestilling som engasjerer og berører.

Musikalen tar publikum med til antikkens Roma og helgenlegenden om presten og legen Valentin. Han satte seg opp mot keiser Claudius II og måtte dermed lide martyrdøden. Hans siste brev før han ble henrettet er bakgrunnen for dagens valentinfeiring 14. februar.

Fjæreheia, med sitt storslagne og dramatiske uttrykk, er det perfekte stedet for fremføringen av den skjebnesvangre historien. Musikalen er lokalt forankret og skapt i Fjære, og er tidligere oppført tre ganger i Italia med kjente italienske scenekunstnere i hovedrollene.
– Dette er en skikkelig god musikal som rommer romantikk og tragedie. Jeg gleder meg, sier regissør Bentein Baardson.

Musikken i St. Valentin spenner fra rock til ballader, med innslag av gregoriansk sang. Med sceniske elementer vil steinbruddet få en visuell kraft og dynamikk i likhet med de antikke amfiteatrene som ble brukt under oppsetningene i Italia. Over 80 personer medvirker på scenen, og flere av de profesjonelle har begynt sine kunstneriske karrierer i nettopp Fjæreheia. Unge scenekunstnere og talenter medvirker også som statister, dansere og korister i dette store og spennende samarbeidet.

Varighet 1 time og 50 minutter.

KUNSTNERISK TEAM

Bentein Baardson – regi

Odd Grjotheim – manus

Peter Halltorp og Arve Konnestad – musikk

Ryall Burden – scenograf

Else Elisabeth Lund – kostymedesign

Christina Markhus – koreograf

Sølvi Kleiva Ugland – produsent

En produksjon av Kastellet kultursenter i samarbeid med Kilden teater og konserthus

 

MEDVIRKENDE:

Valentin: Øyvind Boye

Julia: Mari Lerberg Fossum

Keiser Claudius: Lasse Vermeli

Keiserinnen Aurelia: Tina Konnestad

Hærfører Marcus Antonius: Tor Magne Braathen

Gaius: Thomas Jørstad Pettersen

Totalt 80 medvirkende på scenen: Romerske soldater og vakter, senatorer, dansere, keiserens hoff, vestalinner, unge kvinner og menn, unge par, barn, mødre, fedre og den romerske befolkning.

Som Kildenvenn får du 20% rabatt på forestillingen 28. og 30. juli. Last ned Kildenvenn-appen i Apple Appstore eller Google Play.

KJØPE BILLETTER

juli 2018

august 2018

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt