loader
17. okt 2019
Konsertsalen
Klassisk, Konsert, KSO
75 - 390 NOK

Stutzmann og norsk fiolintalent

Kristiansand Symfoniorkester presenterer: Stutzmann og norsk fiolintalent

Dirigent: Nathalie Stutzmann
Solist: Ludvig Gudim, fiolin

Johannes Brahms:
Ungarske danser nr. 1,4, og 5

Felix Mendelssohn:
Fiolinkonsert

Ludwig van Beethoven:
Symfoni nr. 3 «Eroica»Vi innleder med tre av Johannes Brahms’ «Ungarske Danser». Fengende folkloristisk og følelsesladet musikk som var en suksess fra begynnelsen og fortsatt regnes til kategorien «klassiske favoritter».

I Felix Mendelssohns fiolinkonsert fra 1845 tar solostemmen kommando med et briljant lyrisk tema. Sammen med den sangbare, rolige mellomsatsen og finalens positive allegro ble den en umiddelbar suksess. Vi gleder oss til å høre den unge og særdeles lovende fiolinisten Ludvig Gudims tolkning av den tyske romantikerens udødelige komposisjon.

– Fra og med i dag er alt nytt! – Joseph Haydns kommentar etter å ha hørt den 38 år yngre kollegaen Ludwig van Beethovens Sinfonia Eroica fra 1804. Et verk av større format enn noen tidligere symfoni, og med en kraft og inderlighet som satte en ny målestokk for kommende generasjoner av komponister. Beethoven skrev sin tredje symfoni, som en hyllest til Napoleon Bonaparte, men endret dette da den franske generalen utropte seg selv til Keiser.

Spotify

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt