loader
12. jul 2017
Fjæreheia
Musikal

Terje Vigen – Fjæreheia

I år inviterer Kilden Teater deg til en helt spesiell opplevelse under stjernehimmelen i Fjæreheia. Bare et steinkast fra graven som inspirerte Henrik Ibsen til å skrive vår nasjons mest episke dikt, kan du nå oppleve urpremieren på den storslåtte musikalen om Terje Vigen. Steinbruddet vi bruker som teater, eksisterer fordi Hitler ville utvinne stein til å bygge sitt tredje rike. Nå skal vi reise tilbake til en annen krig: Napoleonskrigen.

Begynnelsen av 1800-tallet var en tøff periode for hele Europa, men for våre forfedre på Sørlandet, var perioden ekstra tøff. Den engelske kornblokaden førte til en regelrett sultkatastrofe, og med diktet om Terje Vigen, hedret Henrik Ibsen alle menn og kvinner som ofret blod og tårer for å redde sine familier.

Vi kjenner alle den første linja. ”Der bodde en underlig gråsprengt en på den yderste, nøgende ø”. Noen besøker diktet igjen og igjen. Andre leste det en gang på ungdomsskolen og har glemt hva det egentlig handler om. Vår musikal om Terje Vigen er både for dere som elsker diktet – og for dere som vil høre det for første gang.

For hva er det med Terje Vigen som gjør at noen av oss kommer tilbake til ham igjen og igjen, både som enkeltmennesker og som nasjon? Diktet om Terje Vigen forteller om et helt liv på tyve minutter. Henrik Ibsens språk er rikt og strengt. Med sin enestående skarpe penn og vanvittig sterke språkøkonomi, har forfatteren klart å fange et av menneskehetens største dilemmaer i noen få linjer. Når Kilden har valgt å gjøre diktet om til musikal, er det for å gi rom for alt som fortelles mellom disse linjene.

Å dykke inn i Terje Vigens historie, er å dykke inn i oss selv. Terje Vigen tvinges til å velge mellom hevn og tilgivelse. Et valg vi alle må ta flere ganger i livet. Er det bare gjennom å redde andre, vi kan redde oss selv?

Musikken Ketil Bjørnstad har komponert på bestilling fra Kilden, spenner fra den enkle skillingsvise til det episke og monumentale. Komponisten selv sitter bak flygelet hver eneste kveld, sammen med et fullt band under ledelse av dyktige Bjørn Ole Rasch. Vår egen teatersjef Birgit Amalie Nilssen har regi. På scenen står enestående skuespillere, sangere og dansere klare til å gi deg en opplevelse du aldri vil glemme. Velkommen til Fjæreheia i sommer. Husk lommetørkle. Og myggspray.

Varighet 1t 25 min.

KUNSTNERISK TEAM

Henrik Ibsen (1828–1906) hører til «De fire store» i Norge, sammen med Bjørnson, Kielland og Lie, men Ibsen er også en av de store mesterne i verdenslitteraturen.
Ibsen ble født i Stockmannsgården i Skien den 20. mars 1828, som førstemann i det som skulle bli en stor søskenflokk. Familien var velstående, men da Henrik var åtte år, gikk faren konkurs. Det påfølgende sosiale fallet tillegges ofte stor vekt i biografiene; det kobles til forfatterens innadvendte personlighet og, selvsagt, til Ibsens framstilling av de trange norske småbygdene i skuespillene.

I 1843 forlot Ibsen barndomshjemmet for å bli apotekerlærling i Grimstad. Her tilbrakte han sju år, før han i 1850 reiste inn til Christiania for å ta artium ved «Heltbergs studentfabrikk». Året 1850 var også året for Ibsens debut som kunstner; det historiske dramaet Catilina ble utgitt (under pseudonymet Brynjolf Bjarme) og enakteren Kæmpehøjen ble satt opp ved Christiania Theater. I 1852 ble Ibsen tilbudt stillingen som sceneinstruktør ved Det norske Theater og flyttet til Bergen. Fem år senere kom han tilbake til Christiania som kunstnerisk direktør ved Christiania Norske Theater. Her ble han til teateret gikk fallitt i 1862; Ibsen ble da ansatt som konsulent ved Christiania Theater. I mellomtiden hadde han giftet seg; i 1858 ble Suzannah Thoresen hans kone. Året etter ble sønnen Sigurd født.

Ibsens første stykker var nasjonalromantiske historiske drama og gjorde ikke noen stor suksess, men med Kongs-Emnernei 1864 fikk Ibsen sitt norske gjennombrudd. To år senere kom den første store suksessen, Brand, et «idédrama» på vers. Like etter fulgte Peer Gynt. Nå fikk han anerkjennelse som en av landets ledende forfattere, og mottok kunstnerlønn. Det store internasjonale gjennombruddet kom imidlertid først med Samfundets støtter i 1877; Ibsens første samfunnsdrama. To år senere ble han også utnevnt til æresdoktor ved universitetet i Uppsala. Ibsen forlot Norge i 1868, og det skulle ta godt over tjue år før han flyttet tilbake. Han tilbrakte sju år i Dresden, ni år München (i to perioder) og sju år i Roma. Han regnet seg også mer som en europeer enn en nordmann.

Kilde: Gyldendal Norsk Forlag

Ketil Bjørnstad er utdannet klassisk pianist fra blant annet London og Paris, og viste seg tidlig å være et stort talent. Han er spesielt berømt for verket ”Leve Patagonia” fra 1978, fra hvor hans mest kjente sang, «Sommernatt ved fjorden» er hentet. Som pianist har han turnert over hele verden, han har skrevet flere bestillingsverk og gjestet jazzfestivalene i bl.a. Montreal, Shanghai, Taipei, Leipzig, London, Molde og Kongsberg. Musikken hans er mye brukt av film-regissører, bl.a. av Ken Loach og Jean-Luc Godard. Bjørnstad er også en prisbelønt og mye lest forfatter, av både romaner, dikt og biografier, og har siden debuten i 1972 skrevet flere enn 30 bøker.

I de senere årene har Bjørnstad samarbeidet med musikere som Terje Rypdal, Jon Christensen, Svante Henryson, Håkon Kornstad og Ole Paus, han har blant annet og skrevet og urframført komposisjoner til Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i 2012, til Munch-jubileet i 2013 og til Olavsfestdagene i 2014.

Birgit Amalie Nilssen har sin teaterutdannelse fra Arts Educational London Schools, Guildford School of Acting og Flinders University of South Australia. Som skuespiller har hun blant annet spilt Hero i Much Ado About Nothing og Helena i A Midsnummer Night´s Dream på Europaturné for det Britiske Shakespeare-kompaniet Theatre Set Up. Regiarbeid medfatter Jesus Christ Superstar, Les Miserables og Chess (Moster Amfi) og Terroristene, Kunst og Transparens (Haugesund Teater). Amalie har skrevet manus til en rekke forestillinger, deriblandt Vamp-musikalen Hallo – Adjø, HELTER – en dødsbra opplevelse og Anne Franks søsken. Hun overtok som teatersjef ved Kilden i januar 2015 etter ti år som teatersjef ved Haugesund Teater.

Bjørn Ole Rasch er artist, komponist, arrangør og musikkprodusent, og professor i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Sammen med sin samboer Annbjørg Lien driver han Kongshavn Studios i Kristiansand. Hovedtyngden av hans produksjoner ligger i grenselandet mellom norsk folkemusikk og verdensmusikk. Hans virke omfatter betydelige produksjoner og komposisjoner for teater, ballett, film, CD-produksjoner og TV, og han har medvirket som musiker og arrangør på nærmere 250 utgivelser. Ni av disse er blitt Spellemannpris-nominert og de fleste av hans produksjoner er kjøpt inn av den norske stats innkjøpsordning. I 2001 mottok han Prøysenprisen sammen med gruppen Bukkene Bruse. Sammen med Annbjørg Lien stod Rasch også bak musikken til musikalen ”Emma” som ble produsert av Agder Teater og oppført i Fjæreheia i 2005.

Elin Nagell Dahl er scenograf og kostymedesigner, med bakgrunn fra blant annet Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun gikk ut med hovedfag i 2003. Hun jobbet videre som kunstner, og var innom Kristiansand i 2004 som en av de nordiske utstillerne på Biennale Syd, Sørlandets Kunstmuseum. Siden 2008 har Elin jobbet mer og mer som scenograf, og de siste årene også som kostymedesigner. Nagell Dahl ble hentet inn da Kilden Konsert- og Teaterhus satte opp ”En Folkefiende” av Henrik Ibsen i 2015.

Darren Royston er basert i London hvor han er tilknyttet både Royal Academy of Dramatic Art, Old Vic Theatre og Royal National Theatre of Britain. Han er selv utdannet fra Cambridge University, er spesialist i europeisk dansehistorie, og Rudolf Labans lære om bevegelseskunst. I mange år jobbet Royston som regissør og koreograf for European Chamber Opera og for Bangkok Opera. Han arbeider også med film og tv, og hans navn var nylig å se på rulleteksten i Werner Herzogs spillefilm Queen of the Desert med Nicole Kidman i hovedrollen, og på filmen Wide Blue Yonder, med Lauren Bacall og Edward Fox, produsert av Norsk Filmkommisjon. Royston har jobbet med Birgit Amalie Nielsen på flere produksjoner på Haugesund Teater: ”Twelfth Night”, ”Honk !” og ”Hallo Adjø”, ”Amanda fra Haugesund” og ”Helter”, de to siste sammen med Tomos Young.

Sharron Roberts er bosatt i Kristiansand hvor hun arbeider som dansepedagog og koreograf. Utdannelsen sin har hun fra England, fra Hammond School i Chester, fra Surrey University/Royal Academy of Dance og fra Durham University. Roberts kom til Kristiansand i 1989, og i 1993 åpnet hun Sharrons Dansestudio. For arbeidet der ble hun i 2006 tildelt Kristiansand kommunes kulturpris. Roberts har i tillegg til undervisning hatt flere koreografioppdrag, og i 2012 hadde hun også regi på ”Spelet om Kråka” på Spangereid. Samme år var hun ansvarlig for utvikling og iscenesettelse av Thorbjørn Egners 100 års feiring på Kilden, sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Senere var hun assistent til Lisa Kent under Agder Teater sin oppsetning av «Evita”, i 2013 hadde hun koreografi på ”Reisen til Julestjernen”.

Hilde Norbakken fra Kristiansand er vokalprodusent og arbeider til daglig som vokalpedagog ved Institutt for Rytmisk musikk ved UiA. I tillegg er hun vokalist, låtskriver og pianist. Som vokalprodusent har hun gjort flere produksjoner ved Kilden, blant annet i forbindelse med musikalene ”The Sound of Music” i 2016 og ”Skyfri Himmel” og ”Det Perfekte Liv” i 2015.

Joakim Foldøy har lang fartstid som lysdesigner, scenograf og produksjonsdesigner ved flere oppsetninger rundt omkring i Norge. Med bakgrunn fra lyssetting for samtidsdans har han utviklet en stil der det visuelle uttrykket danner spennende bilder i møtet med ulike sceniske forestillinger og konserter. De siste årene har han vært involvert i flere av produksjonene ved Kilden Teater og Konserthus, blant annet «Plutselig Pervo», «En folkefiende», «Snødronningen» og ”Kvinnekuppet”. Innen musikalgenren har han blant flere gjort ”Chess”, ”Les Miserables”, ”Miss Saigon” og ”Skjønnheten og udyret”. I 2016 gjorde han lysdesign på «Nasareeren» i amfiet i Fjæreheia.

Simen Hefte Endresen er lyddesigner og har jobbet ved Agder Teater siden 2001. Han jobber nå til daglig som lydtekniker ved Kilden Teater og Konserthus. Han har jobbet på en rekke av Agder Teater og Kildens oppsetninger og har gjort lyddesign på blant annet ”Kulde” (2005), ”Bad Boy Bubby” (2006), ”Spellemann på Taket” (2010), ”Les Miserables” (2014), ”Plutselig Pervo” (2015), ”Skyfri Himmel” (2015), ”Sound of Music” (2016), ”Snødronningen” (2016) og ”Jeg er Lucia” (2017).

Jill Tonje Holter er utdannet frisør, maskør- og parykkmaker ved bl.a. Vidal Sassoon London, Retford Int. College og Dramatiske Instituttet i Stockholm. Hun har jobbet ved flere av teatrene i landet, blant annet ved Torshovteateret, Teater Ibsen og Hålogaland Teater. I fem år var hun fast ansatt ved Oslo Nye Teater. Jill Tonje har gjennom årene gjort en mengde maskeoppgaver ved Rogaland Teater i Stavanger hvor hun er bosatt. Ved Agder Teater har hun tidligere gjort maske på blant annet ”La Boheme”, ”Reisen til julestjernen” og ”Spellemann på taket”.

Skuespillere – Dansere – Sangere

Tomos Young er utdannet innen musikkteater, koreografi og utøvende dans fra Institution Sevignée i Frankrike og Dorreen Bird College i London. Som profesjonell danser har han jobbet i hele Europa, blant annet med Moorish Dancers på The Playhouse London, Transitions, og Non Such Historical Dance Company, med koreografer som David Fielding og Scarlet Peredreau. Her i Norge har han mellom annet jobbet med «Amanda fra Haugesund» og «Helter» på Haugesund Teater. Som koreograf debuterte han med forestillingen ”Breaking Point” med det London-baserte kompaniet TYDC, senere har turnert internasjonalt med Stopgap Dance Company og deltatt i flere internasjonale samarbeidsprosjekter. Tomos Young har i det senere undervist i the inclusive practice, koreografert ungdomsgrupper, og utviklet egne prosjekter. I sommer har han også premiere med sitt eget dansekompani InterDanse.

Ingeborg Haakonsholm har bachelorgrad i dans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Etter endt utdannelse har hun undervist ved flere ulike skoler i Norge. Hun er nå fast ansatt ved Skeisvang videregående skole ved danselinjen i Haugesund. Haakonsholm har danset i flere produksjoner for Kompani Haugesund, blant annet ”This is Now Mono” i 2014 og i stykket ”Skakk, skjev, falsk og forkjær – En kvartett” i 2016. Hun har også danset flere år under Kulturnatt i Haugesund, Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, og i produksjoner for Haugesund Teater.

Johannes Blåsternes er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole (2013-2016). Han har før og under utdanning medvirket i forestillinger på Det Norske Teatret, Grusomhetens Teater, og tatt oppdrag som instruktør. De siste årene har han også spilt diverse roller i Dyreparken. I fjor høst ble Johannes Blåsternes ansatt i Kildens ensemble, hvor han det siste året har spilt Sakfører Krogstad i ”Et dukkehjem”, Nr 6 i ”Juryen – 12 edsvorne”.

Trine Bariås kommer fra Kristiansand og er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og Guildford School of Acting. Hun har blant annet medvirket i «Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant» i Kjuttavika, ”Pandora” på Union Theatre i London og ”I.F. the musical” på Waterloo East Theatre i London. I Kilden Konsert- og Teaterhus har hun tidligere vært å se som Søster Margaretta i ”The Sound of Music”, og under ”Sommer i Kilden” blir hun å høre både med en egen George Gershwin-konsert og med sin populære ”Bamsekonsert” for barn.

Ellen Halvorsen Lervold er fra Grimstad og har etter sin sangutdannelse ved Griegakademiet i Bergen jobbet som freelance sanger og sangpedagog. Hun har hatt roller i musikaler som ”Bør Børson”, ”Fame”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Grease”og ”Les Miserables”. I åtte år har hun ledet ”sangskattekisten” for Den Kulturelle Skolesekken i Grimstad. Lervold har deltatt i utallige konsertsamarbeid og brukes som solist med både orkestre og kor på Sørlandet. Hun sang på Vandreteater-forestillingen i anledning 200-års markeringen til Grimstad og var sist å se i fjorårets oppsetting i Fjæreheia som Maria Mor i Nasareeren. I løpet av 2017 spiller hun inn plate med sanger og låtskriver Bjørn Aslaksen.

Solveig Andsnes er oppvokst på Karmøy, og har sin utdannelse fra Høgskolen i Stavanger. Hun har hatt viktige roller som sanger og skuespiller i produksjoner over hele landet. I Oslo har hun spilt i ”Buddy Holly – The Musical”, ”Mary Poppins” og ”De tre Musketerer”, samt i ”Cabaret” på Oslo Nye Teater. På Trøndelag Teater har hun spilt i ”Cabaret” og ”Chicago”, ved Haugesund Teater har hun fremstilt Annette i ”Blodig alvor”, på Operaen i Kristiansund hadde hun tittelrollen i ”Donna Bacalao”. Andsnes har også tidligere medvirket i flere oppsetninger i Kilden, blant annet var hun Anita i ”West Side Story” og Madame Thenardier i ”Les Misérables”.

Øyvind Boye Løvold er utdannet ved Bårdar Akademiet og Guildford School of Acting, og har stått på scenen både i Norge, Sverige, Finland og England. Ved teatre som Gøteborgsoperan, Folketeateret, Det Norske Teateret, Den Nationale Scene, Festiviteten, Kilden, Fjæreheia og Chateau Neuf har han gjort roller i blant annet ”Les Miserablés” (Jean Valjean, Javert, Biskopen), ”Chess” (Anatolij), ”Mamma Mia” (Harry), ”Singin in the rain” (Vernon Lamar), ”Mary Poppins” (Mr. Banks), ”Billy Elliot” (Big Davy), ”Evita” (Magaldi) ”Annie”, ”Frendelaus”, ”Nasareeren” (Peter), ”Jesus Christ Superstar” og ”Sugar”. Han har også utmerket seg som sanger og korist, blant annet i TV- program som Beat for Beat, Melodi Grand Prix, Allsang på Grensen og The Voice.

Espen Langvik er utdannet fra Rogaland Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole, samt Mannes College of Music på Manhattan i New York. Langviks karriere har vært basert i Norge med noen avstikkere til Tyskland, Sverige og Finland, og han har sunget ved de aller fleste regions- og distriktsoperaer. Hans roller har inkludert Figaro i både ”Barberen i Sevilla” og ”Figaros Bryllup”, Greven i ”Figaros Bryllup”, Don Giovanni, Eugen Onegin, Scarpia i ”Tosca” og Benjamin Sigismund i ”Fjerde Nattevakt” for å nevne noen. På Sørlandet var han sist å se og høre som Mamma Agate i Riksteaterets turné ”Viva la Mamma!”. Langvik var fast ansatt operasolist ved Den Norske Opera & Ballett i 8 år før han i vår fikk stillingen som operasjef ved Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Ina Maria Brekke er utdannet skuespiller ved Liverpool Institute for Performing Arts. Etter utdannelsen har hun medvirket i flere film- og tv-produksjoner, blant annet som Jen i ”Clowne” (Jarand&Jens), Mari i ”Dumpa” (NRK) og sist som skuespiller i Sonny Alvens kortfilmmusikkvideo ”Girls” (Go Electra). På scenen har hun i det siste vært å se som Sara i ”Abra Havn” (Kristiansand Dyrepark), Pippi i ”Pippi Langstrømpe” (Haugesund Teater og Kilden m/KBUT), Klatremus i ”Hakkebakkeskogen” (Kristiansand Dyrepark), Lise i ”Doktor Proktors Prompepulver” (Kilden Teater), Liesl i ”The Sound of Music” (Kilden Teater) og Lady Capulet, Mercutio, Ammen og Lorenzo i ”Romeo og Julie” (Kilden Teater). Hun skrev også kortfilmen ”ANA” som, med støtte fra NFI, ble produsert og spilt inn i Los Angeles, og hun co-regisserte ”HONK-The Musical” som gikk i Multisalen på Kilden i fjor høst.

Ulrik Waarli Grimstad er oppvokst i Oslo og Kristiansand, og var i 2015 ferdig utdannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole. Han har spilt på blant annet Aarhus Teater, Teater Svalegangen og Betty Nansen Teateret i København. Waarli Grimstad vil de neste to årene være en del av Kilden Teaters ensemble, og spilte blant annet i ”Et dukkehjem” og ”Juryen- 12 edsvorne”.

Lars Emil Nielsen kommer fra Lillesand og har sin utdannelse fra Universitetet i Agder. Han står bak humor- og showkonseptet «På Nyklipte Stier», og har også produsert og spilt i flere oppsetninger av ”Pider Ro” av Lillesands egen forfatter Gabriel Scott. Nielsen har siden 2013 vært tilknyttet Kilden Teater, og har medvirket i forestillinger som ”Den Stundesløse”, ”Reisen til Julestjernen”, ”Villa Contigo”, ”Den Modige”, ”Gutta i Trehuset”, ”Romeo og Julie” og var i vår å se som jurymedlem nummer 12 i ”Juryen – 12 edsvorne”.

Steffen Mulder fra Kristiansand er utdannet skuespiller fra NISS. Etter endt utdannelse har han arbeidet frilans, men siden 2012 har ha vært tilknyttet Kilden Teater. Der har han medvirket i flere roller i oppsetninger som ”Kilden” av Gabriel Scott, ”Den Stundesløse”, ”Reisen til Julestjernen”, ”Den Modige”, ”Villa Contigo”, ”Gutta i trehuset”, ”Snødronningen” og ”Juryen – 12 edsvorne”. I tillegg har han utviklet flere manus for DKS Kristiansand til forestillinger som han siden også har spilt i. I 2016 debuterte Mulder som regissør for ”Romeo og Julie”, en forestilling som senere ble spilt for skolebarn i hele Agder.

Anna   Linnea Sunde Mortensen
Borger Emma Pedersen Kilane
Borger Ida Rist
Borger Astri Elisabeth Jåvold Akselsen
Borger Elisabeth May Freitag
Borger Nora Elisabeth Gjønnes Nilsen
Borger Amelia Stephens
Borger Synne Bjorvand
Borger Eia-Petrea Kaarup
Borger Elisabeth Thorjussen
Borger Mette Wang
Borger Kristian Sødal
Borger Stig Sydtangen
Seiler/korkaptein Lisbeth-Anita Grimsø Olsen
Seiler Tamara Kaarup
Seiler Mari Rikke Danielsen
Seiler Nora Schrøder
Seiler Anne Ingrid Tangen Kiær
Seiler Line Marie Østerhus

Seiler Live- Andrea G. Rasch
Seiler Gina Emilie Kimestad Eickstedt
Seiler Hanna Balsnes
Seiler Øyvind Svanes Almedal
Seiler Arne Olsen Sundby
Seiler Martin Fidjeland
Seiler Ruth Marthea Mosvold Myre
Seiler Solveig Loland Tveit
Seiler Ahmad Radwan Alkeder
Seiler Taha Mahsen Taiseer
Danser Arna Rut Sigurdardottir
Danser Ingrid Ylva Nøkleberg
Danser Malin Eiersland
Danser Kajsa Hjelmerud-Rosendal
Danser Agnes Aarsland

Musikere

Bjørn Ole Rasch er artist, komponist, arrangør og musikkprodusent, og professor i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Sammen med sin samboer Annbjørg Lien driver han Kongshavn Studios i Kristiansand. Hovedtyngden av hans produksjoner ligger i grenselandet mellom norsk folkemusikk og verdensmusikk. Hans virke omfatter betydelige produksjoner og komposisjoner for teater, ballett, film, CD-produksjoner og TV, og han har medvirket som musiker og arrangør på nærmere 250 utgivelser. Ni av disse er blitt Spellemannpris-nominert og de fleste av hans produksjoner er kjøpt inn av den norske stats innkjøpsordning. I 2001 mottok han Prøysenprisen sammen med gruppen Bukkene Bruse. Sammen med Annbjørg Lien stod Rasch også bak musikken til musikalen ”Emma” som ble produsert av Agder Teater og oppført i Fjæreheia i 2005.

Ketil Bjørnstad er utdannet klassisk pianist fra blant annet London og Paris, og viste seg tidlig å være et stort talent. Han er spesielt berømt for verket ”Leve Patagonia” fra 1978, fra hvor hans mest kjente sang, «Sommernatt ved fjorden» er hentet. Som pianist har han turnert over hele verden, han har skrevet flere bestillingsverk og gjestet jazzfestivalene i bl.a. Montreal, Shanghai, Taipei, Leipzig, London, Molde og Kongsberg. Musikken hans er mye brukt av film-regissører, bl.a. av Ken Loach og Jean-Luc Godard. Bjørnstad er også en prisbelønt og mye lest forfatter, av både romaner, dikt og biografier, og har siden debuten i 1972 skrevet flere enn 30 bøker.

I de senere årene har Bjørnstad samarbeidet med musikere som Terje Rypdal, Jon Christensen, Svante Henryson, Håkon Kornstad og Ole Paus, han har blant annet og skrevet og urframført komposisjoner til Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i 2012, til Munch-jubileet i 2013 og til Olavsfestdagene i 2014.

Tom Rudi Torjussen er trommeslager og perkusjonist fra Arendal, og har virket som profesjonell musiker siden 1995. Torjussen har medvirket på mer enn 90 plateutgivelser, samt spilt over 2000 konserter i 25 land. Frem til 2009 var han med i bandet Jim Stärk, men de siste årene har samarbeidene med de samiske artistene Niko Valkeapää og Georg Buljo dreiet hans kunstneriske uttrykk i retning av worldmusic og nordisk jazz. Etter mange år i Oslo flyttet Torjussen i 2009 tilbake til hjembyen hvor han kombinerer jobb som slagverklærer med turneer, blant annet gjør han 100 konserter i året for Rikskonsertene. Torjussen arbeider også som produsent og studiomusiker i sitt eget lydstudio, Studio Spornes AS.

Rolf Kristensen jobber til daglig som førsteamanuensis ved institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Som gitarist er Kristensen kjent fra samarbeid med en rekke band og artister gjennom konserter og studioproduksjoner, og som fast gitarist i bandet Secret Garden har han siden 1995 drevet omfattende internasjonal turnevirksomhet. Han virker også som studiomusiker og har bidratt på nærmere 100 innspillinger med ulike artister. I 2005 utga han sin solo CD “Shimmering Minor” på Ponca Jazz Records. Kristensen har også vært ansatt som gitarpedagog ved University of Southern California i Los Angeles.

Ole Kelly Kvamme er utøvende freelance bassist bosatt i Eydehavn utenfor Arendal, og har gjennom årenes løp bidratt i utallige produksjoner. Mye av virket foregår på Sørlandet, men han har også bak seg en rekke turneer og produksjoner både nasjonalt og internasjonalt, blant annet har han de siste årene spilt sammen med Ketil Bjørnstad på produksjonen Frolandia. Ved siden av utøvende virksomhet, underviser Ole Kelly på bass på Dahlske videregående skole, og ved Universitetet i Agder, rytmisk linje. Kvamme medvirket også på produksjonen til ”Skyfri himmel” i Fjæreheia i 2015.

Marin Stallemo Bakke har akkurat fullført sin bachelor i utøvende klassisk fiolin ved Norges musikkhøgskole, og begynner til høsten på mastergradsstudiet ved samme institusjon. Hun har tidligere vært solist med blant annet Kristiansand Symfoniorkester og Oslo-Filharmonien på både fiolin og hardingfele. Marin er en allsidig musiker, og brukes i mange ulike sammenhenger. Hun spiller også fele i bandet Susie & the Spuds, som snart gir ut plate nummer to.

Tilbud på hotell ved kjøp av Terje Vigen billett: Kr 695,-

(p.p. i dobbeltrom) Bestill: Tlf. 38 17 40 00 eller firmapost@hotel-norge.no

 

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt