loader
22. SEPT 2018
Teater- og Operasalen
KSO, Opera
75 - 600 NOK

TOSCA

Kilden Opera presenterer:

Tosca

Komponert av Giacomo Puccini. Librettoen er skrevet av Luigi Illica og Giuseppe Giacosa og er basert på det dramatiske skuespillet La Tosca av Victorien Sardou.

Hva er et menneskeliv verd i møte med makt, ære, begjær og hevn? Det ukrenkelige menneskets plass i en verden av forfølgelse, tortur og maktmisbruk tematiseres i Puccinis evig aktuelle drama. Sangerinnen Tosca og kunstneren Cavaradossi har et stormfullt og inderlig kjærlighetsforhold. Samtidig er despoten Scarpia besatt av Tosca, og er villig til å gjøre alt som står i sin makt for å få henne. Når det viser seg at Cavaradossi skjuler den politiske flyktningen Angelotti utnytter Scarpia muligheten til å få Tosca – om det så bare er for en kort stund.

Giacomo Puccini komponerte Tosca i perioden våren 1898 til oktober 1899, og den hadde urpremiere i januar 1900. Historien foregår i Roma i år 1800, hvor det Napolitanske kongedømmet styrte med knallhard hånd. Vi har flyttet historien til vår tid, og presenterer en moderne Tosca, i et historisk samarbeid mellom Kilden Opera, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) og Opera Rogaland (OR), i et nasjonalt nybrottsarbeid som sørger for at publikum både i Nord, Sør og Vest vil få muligheten til å oppleve forestillingen.

1. akt ca. 50 min
pause 25 min
2. akt ca. 45 min
pause 25 min
3. akt ca. 30 min

Forestillingen varer 2 timer og 55 minutter.

Ifølge librettoen skjer handlingen i Tosca i Roma juni 1800. Sardou daterer det imidlertid mer presist i sitt dramatiske verk; La Tosca finner sted om ettermiddagen, kvelden og tidlig morgen 17. og 18. juni 1800.

Italia hadde lenge vært delt inn i en rekke småstater, med paven i Roma som regjerte de pavelige statene i det sentrale Italia. Etter den franske revolusjonen invaderte en fransk hær, under Napoleon, Italia i 1796 og de inntok Roma den 11. februar 1798 hvor de etablerte en republikk. Republikken ble styrt av syv konsuler. I operaen er denne sammenslutningen av konsuler, tidligere ledet av Angelotti, hvis karakter kan være basert på den virkelige konsulen Liborio Angelucci. I september 1799 trakk den franske hæren, som hadde beskyttet republikken, seg ut av Roma. Da de forlot byen ble den umiddelbart okkupert av det Napolitanske kongedømmet.

I mai 1800 førte Napoleon, den datidige ubestridte lederen av Frankrike, sine tropper igjen over Alpene til Italia. 14. juni møtte hæren de østerrikske styrker i slaget ved Marengo (nær Alessandria). De østerrikske troppene hadde suksess; på morgenen hadde de kontroll over slaget. Deres kommandør, Michael von Melas, sendte denne nyheten sørover til Roma. Men da nye franske tropper ankom sent på ettermiddagen, angrep Napoleon de trette østerrikerne. Melas trakk seg i forferdelse tilbake med det som var igjen av hæren sin, og sendte ny melding sørover med det reviderte budskapet. Napolitanerne forlot Roma, og byen tilbrakte de neste fjorten årene under fransk dominans.

Akt I

Første akt finner sted i kirken Sant’Andrea della Valle. Den politiske fangen Angelotti har flyktet fra fengslet Castel Sant’Angelo og har søkt tilflukt i slektskapellet i kirken. Hans søster markisen Attavanti har tidligere vært i kirken og bedt for at han skulle løslates og samtidig uten å vite det stått modell for kunstneren Mario Cavaradossis portrett av Madonnaen. Samtidig med at Angelotti gjemmer seg i kapellet kommer Cavaradossi til kirken for å fortsette arbeidet med portrettet. Han tar en pause og sammenligner portrettet med sin elskede, operadivaen Floria Tosca. En kirketjener som har assistert ham forlater kirken, og deretter kommer Angelotti ut fra kapellet. Cavaradossi og Angelotti er venner fra tidligere og kunstneren lover å hjelpe flyktningen.

Tosca avbryter dem når hun kommer til kirken for å avtale et møte med Cavaradossi senere på kvelden, hun roper Mario! Mario! Mario! og Angelotti rekker å gjemme seg. Hun er imidlertid svært sjalu og fatter mistanke ettersom hun hørte Cavaradossi snakke med noen da hun kom, og hun kjente til portrettet av madonnaen. Hun mistenker ham for å ha en annen kvinne. Cavaradossi forsikrer henne om at det ikke er tilfelle, og til slutt forlater hun kirken.

Angelottis flukt er oppdaget, og det skytes med kanoner fra Castel Sant’Angelo. Cavaradossi gjemmer Angelotti i sin villa. Mens de forlater kirken fylles den av folk som feirer seieren over Napoleon ved Marengo, også selve baronen og politisjefen Scarpia med sine menn kommer. Han oppdager at familien Angelottis kapell er åpent og der finner han en vifte. Tosca kommer tilbake til kirken for å forklare for Cavaradossi at hun ikke har tid til å treffe ham som avtalt. Hennes sjalusi vokser når Scarpia viser henne viften, og opprørt forlater hun kirken. Scarpia gir da sine menn ordre om å følge etter henne.

 

Akt II

Scarpias rom i Palazzo Farnese. Scarpia spiser middag alene mens musikk fra konserten der Tosca skal synge høres gjennom vinduet. Hans medhjelper Spoletta fører inn Cavaradossi som er tatt til fange. Scarpia forhører fangen, men han avslører ingenting. Scarpia sender bud på Tosca, og når hun kommer ber Cavaradossi henne om ikke å si noe. Cavaradossi sendes ut for å tortureres, men når hun hører hans skrik avslører hun Angelottis gjemmested. Cavaradossi slepes ut fra torturkammeret.

En annen av Scarpias menn, Sciarrone, kommer for å fortelle at Napoleons nederlag ved Marengo er snudd til seier. Cavaradossi hører det og utbryter Vittoria! (Seier!) før han føres til fengslet.

Tosca spør hva prisen er for at Cavaradossi skal kunne settes fri. Scarpias svar er: hun selv. Spoletta forteller at Angelotti begikk selvmord da han ble pågrepet på nytt. Tosca ser da ingen annen utvei enn å gi etter. Scarpia gir ordre om at kunstneren skal skinnhenrettes, og Tosca får ham til å skrive en passerseddel slik at hun deretter kan flykte med Cavaradossi. Mens Scarpia skriver passerseddelen ser hun en kniv, og når Scarpia kommer for å ta sin rett stikker hun ham ihjel.

 

 

Akt III

Taket på fengselet Castel Sant’Angelo der Cavaradossi skal henrettes. Klokkene ringer og en gjetergutt synger en sang, Lo de’ sospiri. Cavaradossi føres til retterstedet. Fangevokteren informerer ham om at han har en time igjen å leve. Kunstneren ber om å få oppfylt et siste ønske: å skrive et avskjedsbrev til sin elskede Tosca. Han synger da den kjente «Tårnarien».

Tosca kommer og forteller ham at hun har myrdet Scarpia, at Cavaradossi skal skinnhenrettes og at hun har skaffet en passerseddel slik at de kan flykte. Hun instruerer ham hvordan han skal falle om og at han må ligge urørlig til soldatene har gått.

Når klokken slår kommer eksekusjonspatruljen og stiller seg opp. De avfyrer sine våpen, og Cavaradossi faller. Tosca venter til patruljen har gått før hun går fram til ham. Da innser hun at han er død og at Scarpia har lurt henne. Mordet på Scarpia er oppdaget og hans menn kommer for å gripe henne.

BIOGRAFIER

Peter Szilvay er en av de mest ettertraktede norske dirigentene og sees ofte både på operascenen og foran orkestre. Karrieren utviklet seg raskt etter hans kritikerroste eksamenskonsert med KORK (1996).

Etter det jobbet han som assisterende dirigent i Stavanger symfoniorkester, og var i tre år Mariss Jansons assistentdirigent.

I utlandet har Peter bl.a dirigert St. Petersburg filharmoniske orkester i Russland, Göteborg, Umeå og Malmø Symfoniorkester i Sverige, Radioorkesteret i Paris, Det Kongelige Danske orkester og operaen i Würzburg, Tyskland. I Norge har han dirigert Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske orkester, Det Norske Kammerorkester, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, DNO&B, NOSO, KORK samt de norske militærkorpsene. Hans repertoar strekker seg fra Beethoven til senromantiske komponister, og blant hans favoritter er Mahler og Bruckner. Szilvay er en entusiastisk ambassadør for samtidskomponister, og han har dirigert urfremføringer av over 160 verk.

Ingrid Forthun er utdannet sceneinstruktør ved Statens Teaterhøgskole og har hovedfag i musikk fra UiO. Hun har iscenesatt forestillinger ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Teater Ibsen, Teater Innlandet, Operaen i Kristiansund og NRK Radio-teatret, og har de senere år også skapt flere forestillinger ved Kilden Teater og Konserthus. Hennes tre produksjoner ved NRK Radioteatret er alle internasjonalt prisbelønte, og i 2009 mottok hun æresprisen

Blå fugl for forestillingen Hauk og due.  Forthun har i en årrekke virket som førsteamanuensis ved Statens Teaterhøgskole, Norges Musikkhøgskole, Institutt for Musikkvitenskap, UiO og dramalinjen ved UiA.

Ingrid Forthun var teatersjef ved Agder Teater / Kilden Teater i perioden 2009-2014. Hun hadde regien på Opera Sørs / Kilden Operas oppsetning av La Bohème i 2009, og hun hadde også regi på Kilden Operas konsertante oppsetning av La Traviata høsten 2017.

Dagny Drage Kleiva er utdannet scenograf og kostymedesigner ved Central St. Martins College of Art and Design, London. Hun har jobbet ved de fleste norske teatre, som Nationaltheatret (1984, Karsten & Petra, Kafka, Julemiddag, Jo fortere jeg går jo mindre er jeg, De foreldreløse, Rockeulven, Uskyld, Faderen, Romeo og Julie, En lykkens mann, En bagatell, Lenz,, Mann uten hensikt,  Limbo), Trøndelag Teater (Påfuglen,

Bør Børson Jr., Jeppe på Bjerget, Gengangere, Rock and roll wolf, Et dukkehjem, Spring Awakening, Antigone,

Jul i Prøysenland), Det Norske Teatret (Kimen, Påfuglen, Songfuglen, Antichrist, Andejakt), Festspillene i Bergen / Den Nationale Scene / Nationaltheatret (Kafka feat: Röyksopp), Den Nationale Scene (Lilli Valentin), Oslo Nye (Ved Arken klokken åtte, Neste Kamp), Riksteatret (Frk. Julie), Hålogaland Teater (2 x Ibsen:

Fruen fra havet/Lille Eyolf, Hærmennene fra Helgeland, Misery), Sogn og Fjordane Teater (Så vakker du er),

Agder Teater / Kilden (Dr. Proktors prompepulver). Dagny Drage Kleiva arbeider også med film, dans og opera.

Hun har vunnet BBC Vision Design Competition i kategorien produksjonsdesign.

Anette Werenskiold er utdannet kostymedesigner ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Hun har i en årrekke jobbet ved både private- og institusjonsteatre over hele landet. Av produksjoner kan nevnes: La Boheme (Operaen i Kristiansund) Eugen Onegin (Nordnorsk Opera og Symfoniorkester), Viva la Mamma! (Den Norske Opera & Ballett), Den Stundesløse (Teater Manu), Amadeus (Hålogaland Teater), Misantropen (Rogaland Teater), Les Misérables (Hålogaland Teater), Oliver (Oslo Nye Teater), Chicago (Trøndelag Teater), Lulu (KHiO), Let it Rock (Riksteatret), Dustefjerten (Opera Sør), The Black Rider (Hålogaland Teater), Little Shop of Horror (Rogaland Teater), Spelet om Garborg og Baral Den Store Verden, La Bohème (NOSO), Tryllefløyten på Fredriksten festning i Halden og Billy Elliot i Sandnes. Anette hadde også design på kostymene til Kilden Operas oppsetning Kveiteprinsen våren 2017.

Joakim Foldøy har jobbet med lyssetting og lysdesign siden 1987. De første årene som tekniker ved

Sola kulturhus og Rogaland Teater hvor han fikk gå i den beste skolen. I 1993 fikk han jobb som lysmester hos Carte Blanche i Bergen, og jobbet der med de beste koreografene innen moderne dans. Etter 5 år hos Carte Blanche begynte han som freelance lysdesigner. I tillegg til freelancetilværelsen har han også jobbet som plankonsulent ved Den Norske Opera & Ballett, teknisk sjef på Sandnes kulturhus, prosjektleder i Kulturkompaniet og prosjektsjef ved Stavanger konserthus. Foldøy gjør både lyssetting, scenografi og videodesign innen et bredt spekter av uttrykk innen scenekunst. Han har bl.a vært med i følgende produksjoner: En Folkefiende – Kilden Teater, Min pappas porno – for Prologo, Snødronningen – Kilden Teater, Terje Vigen Kilden Teater / Fjæreheia, En Folkefiende – Rogaland Teater, SULT1 – Kilden Teater, Billy Elliot -Sandnes Kulturhus og Evita – Bømlo Teater.

Urša Lah er utdannet ved Musikkakademiet i Ljubljana, og studerte kordireksjon ved Universitetet i Tromsø. I perioden 1993-2009  har hun som dirigent vunnet mange priser ved prestisjefylte internasjonale korkonkurranser, inkludert den gjeveste av dem alle; “European Grand Prix for Choral Singing”. I 2008 mottok hun Ljubljanas høyeste pris for kultur, og i 2009 “den høyeste pris for amatørkultur” fra Det Slovenske Korforbundet. Hun flyttet til Norge høsten 2009, og var i perioden 2010-2015 Kormester i Nordnorsk opera og symfoniorkester. Hun er i dag bl.a kormester i Trondheim Symfoniorkester og dirigerer Konsen Vokal-ensemble ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Hun underviser også i Korledelse både ved UiT og NTNU, og har en omfattende virksomhet som coach for kor og kordirigenter i Europa og Kina/Hong Kong.

Urša Lah er ofte jurymedlem i internasjonale korkonkurranser og hun er aktiv som gjestedirigent for flere anerkjente, profesjonelle korensembler.

Nils Erik Måseidvåg (24) fra Stavanger studerer for tiden orkesterdirigering ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Giordano Bellincampi. Han har tidligere studert Bachelor og Master i orkester-dirigering ved Norges Musikkhøgskole under Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Nils Erik regnes som et av Norges store dirigenttalent og han har allerede gjestet flere norske profesjonelle ensembler med suksess, inkludert KSO, SSO, KORK, Marinemusikken, Stabsmusikken og Hærens musikkorps. Gjennom lanserings-programmet Opptakt har han dirigert prosjekter med blant andre TSO, NOSO og Oslo-Filharmonien. Nils Erik har deltatt på internasjonale mesterklasser med lærere som Neeme og Paavo Järvi, Vasily Petrenko, Jukka-Pekka Saraste, Jorma Panula m.fl. Fra og med sesongen 2018-19 er han Bergen Filharmoniske Orkesters nye assistentdirigent.

Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand har sin utdannelse som koreograf og regiassistent fra Statens Balletthøgskole og School of New Dance Development i Amsterdam. Siden 1991 har hun virket som danser, koreograf, pedagog, produsent og kunstnerisk leder i prosjekter både nasjonalt og internasjonalt. Kari Anne har erfaring i en bredde av uttrykk, fra fransk barokkdans til improvisasjon. Hun jobber også med forskning på mikrobevegelser for dansere og musikere ved Institutt for Musikkvitenskap, UiO. I tillegg er hun forfatter av boken Bedre Flyt (Aschehoug 2011) og har jobbet med sin egen metode BodyMindFlow i bedrifters leder-

utvikling gjennom en årrekke. Kari Anne var koreograf på Kveiteprinsen som ble satt opp av Kilden Opera våren 2017 og på Kilden Teaters oppsetning av Hedda Gabler vinteren 2018.

Nina Gravrok har sin utdannelse fra Universitetet i Agder og Operahøgskolen i Oslo, og  gjorde sin internasjonale debut i Köln og Essen som Pamina i Tryllefløyten i 2008. I 2009 debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun har hatt roller som Første dame i Tryllefløyten, Musetta i La Bohème, tittelrollen i Tosca, Antonia i Hoffmanns eventyr, Donna Elvira i Don Giovanni og Elsa i Lohengrin. – Nina Gravrok var en åpenbaring, tvers gjennom, skrev Ståle Wikshåland i Dagbladet om sistnevnte rolle, som hun senere sang i Bern. Sopranen fra Narvik har siden 2005 sunget ved de fleste operascenene i Norge, bl.a. Giorgetta, Lauretta, Madame Lidoine , Sieglinde, samt Cio-Cio San. Våren 2019 gjør hun sin debut som som Suor Angelica ved Den Norske Opera & Ballett. Nina Gravrok har fått flere utmerkelser og har hevdet seg i anerkjente konkurranser, deriblant 3. pris i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2007.

Hun er også en ettertraktet konsertsanger og har sunget med Oslo-Filharmonien, i tillegg til andre store norske orkestre.

Christian Juslin, fra Finland, begynte sine musikkstudier ved Institutt for kirkemusikk ved Sibelius-akademiet, men ble uteksaminert som sanger. Han studerte operasang med Björn Blomqvist, Peter Lindroos og Jorma Hynninen, og har også deltatt i mesterklasser med Jeffrey Goldberg i New York og Bruno Pola i Italia. Christian Juslin hadde sin operadebut på Folkoperan i Stockholm i 2000 der han gjorde Alfredo i La Traviata. Han er en ettertraktet konsert- og oratoriesanger i Norden. men han har også gjestet konserthus i Singapore, Kina, Italia, Tyskland, Østerrike, Island, og blir hyppig engasjert til å synge verk som Haydns Skapelsen, Beethovens 9. Symfoni, Pärts St. John Passion, Händels Messias, Mozarts Requiem, Kroningsmesse og c-moll messe, Saint-Saëns Juleoratorium og Verdis Requiem. Blant hans operaroller er Otello, som han gjorde i Ungarn under ledelse av José Curas og sist i Schwerin (Tyskland). Likeså har han gjort rollene Florestan (Fidelio), Don Carlos (Don Carlos), og Cavaradossi (Tosca) i Bonn, Chemnitz (Tyskland) og i Tulsa, Oklahoma, USA.

Kosma Ranuer studerte ved Operahögskolan i Stockholm, og siden debuten som Monterone i Rigoletto på Malmö Opera 2004, har han etablert seg som en etterspurt sanger i et internasjonalt marked. Han har blant annet hatt oppdrag på scener som Kungliga Operan i Stockholm, Frankfurt Opera, Malmö Opera, Opera House Wiesbaden, Gøteborg Opera, Latvian National Opera i Riga, Norrlands Operan, Kilden Opera og Plovdiv Ancient Theatre Festival. Roller han hyppigst engasjeres til er Scarpia i Tosca, Michele i Il Tabarro, tittelrollen i Gianni Schicchi, Schaunard i La Bohème eller Jago i Otello. For sin tolkning av denne rollen på Norrlands Operan i 2011 ble han tildelt ”Årets beste sanger” av det prestisjetunge tyske magasinet Opernwelt. Ranuer er også en stor Wagnersanger og han har sunget både Daland og tittelrollen i Den flygende Hollender, samt Alberich i Götterdämmerung. Kosma gjestet Kilden i 2009 da han gjorde rollen Schaunard i Opera Sørs oppsetning av La Bohème.

Trond Gudevold er utdannet klarinettist fra Barratt Due Musikkinstitutt og studerte deretter sang ved Statens Operahøgskole. Etter utdanning var han bassolist i Tyskland ved operahusene i Münster og Kiel, og han har vært gjestesolist ved Den Norske Opera & Ballett en rekke ganger. Gudevold har samarbeidet med regissører som Ronald Rørvik, Stein Winge og Svein Sturla Hungnes. Repertoaret spenner fra Plateu av Rameu til Jeppe av Geirr Tveitt. Han synger jevnlig kirkemusikalske verk som Messias (Händel), Juleoratoriet (Bach) og Requiem (Mozart). Klarinetten er en svært viktig del av hans virksomhet, og blir benyttet både i scene- og konsert-produksjoner. Han har sunget med de fleste symfoniorkestre i Norge, som NOSO, Oslo Filharmoniske orkester samt orkestrene i Stavanger og Kristiansand. De siste sesongene har han gjort Taleren i Tryllefløyten, Mephisto i Faust (Kristiansund), Baron Zeta i Den Glade Enke (Lehar), Frank i Flaggermusen (Strauss), Zuniga i Carmen (Bizet) og Truffaldin i Ariadne auf Naxos (R. Strauss).

Kristian Krokslett har studert ved Høgskolen i Bodø (Nord Universitet) og ved Grieg-akademiet i Bergen med henholdsvis Regine Vesterlid Strøm og Harald Bjørkøy som lærere. Kristian har medvirket i operaer som Verdis Aida og Un giorno di regno, Puccinis Tosca og Madame Butterfly, Bizets Carmen og Mozarts Die Zauberflöte. På hans kirkemusikalske repertoar finner man blant annet Rossinis Petite Messe Solenelle, Händels Messiah, Verdis Requiem, Mozarts Requiem, Beethovens Messe i C og Haydns Nelsonmesse. Han har sunget med de fleste norske symfoniorkestre, bl.a Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, TrondheimSolistene, Kristiansand Symfoniorkester og Oslo Filharmoniske Orkester. Kristian har vært med som én av tre tenorer på Hanne Kroghs suksessrike juleturneer og på hennes turné med forestillingen World of Music. Kristian er også med i vokalensemblet Vocal Art og har vært fast tilknyttet Det Norske Solistkor siden 2011.

Jakub Adam Niedziela er polskfødt bassanger. Han er utdannet fra Institutt for Musikk på Universitet i Katowice og Universitet i Stavanger i klassen til Bettina Smith. Han samarbeider som solo- og ensemble- sanger blant annet med: Opera Rogaland, Kilden Kristiansand, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Konserthus, Opera Polska, Silesian Filharmonien, vocal kvintett PiP (også som arrangør og artistisk leder) og Katowice Solist Ensemble Camerata Silesia. Med disse ensembler har han sunget i de største konsertsalene i Europa. Han har gjort roller som Sarastro i Tryllefløyten, Alcindoro i La Bohème og Flora’s tjener i La Traviata. Han har samarbeidet med en rekke kjente dirigenter som: Paul McCresh, Helmuth Rilling, Carlo Rizzi, Terje Kvam, Stefan Sköld, Giordano Bellincampi, Massimo Zanetti, Han-Na Chang, Krzysztof Penderecki og Alexander Liebreich.

Jørgen Backer er en av Nordens mest allsidige unge barytoner. Han studerte ved Norges Musikkhøgskole og tok sin master ved Operahøgskolen i Oslo i 2012. Han har hatt oppdrag hos DNO&B, Trondheim Symfoniorkester, Opera Nordfjord, Operaen i Kristiansund, Kilden Opera, Opera Vestfold, Haugesund Kammeropera og Oslo Operafestival. Backer debuterte på DNO&B i 2013 som Dr. Falke i Flaggermusen.

Han har også sunget i Madame Butterfly, Khairos og Robin Hood samme sted. I 2015 samproduserte Riksteatret og DNO&B Donizettis opera Viva la Mamma, hvor Jørgen spilte Regissøren. Jørgens roller har variert fra Wotan i Die Walküre og Alberich i Das Rheingold til Escamillio i Carmen, Schaunard og Marcello i La Bohème, Tonio i Pagliacci, Scarpia i Tosca til Greven i Figaros bryllup. I november 2017 deltok Jørgen i Dracula, en kammeropera han selv skrev librettoen til, og han skal i februar 2019 synge tittelrollen i Verdis opera Macbeth for Operaen i Kristiansund.

Sebastian Sjåstad Overå er 14 år og går på Grim Ungdomsskole i Kristiansand. Sebastians største lidenskap/hobbyer er sang, teater, fotball og fisking. Han viste tidlig interesse for klassisk sang og startet som niåring i Domkirkens guttekor, og fikk også undervisning i sang ved Kulturskolen og senere på Lørdagsskolen i Agder. I regi av disse har han hatt mange sangoppdrag og konserter rundt om i Agderfylkene. Han har opptrådd både som soloartist, i duetter, kor og i fellesskap med blant annet Sølvguttene. Sebastian har de siste årene vært med på teater/musikal på skolen, samt i julespillet Like til Betlehem. Han har også hatt rollen som Pinky i Kaptein Sabeltann oppsetningen i Kristiansand Dyrepark.

Florian Almedal Sillitoe er 12 år og har sin sangbakgrunn fra Kristiansand domkirkes guttekor under ledelse av Andrew Wilder. Han startet i koret da han var 6 år, og har vært solist ved flere anledninger under gudstjenester og på konserter i Domkirken, Kilden og Søm kirke. Sammen med guttekoret har han deltatt på større fremføringer som Skapelsen av Haydn med Det norske solistkor, Mozarts Requiem med Sølvguttene, samt Juleoratoriet av Bach med Domkoret. Han tar nå også sangtimer på Knuden – Kristiansand kulturskole, og opptrer jevnlig på huskonserter. Blant soloopptredener har han blant annet fremført Faures Pie Jesu, Lloyd Webbers Pie Jesu, Den fyrste Song av Per Sivle og Ich halte treulich still av Bach. Florian går på Kristiansand International School.

Soldater, politimenn, damer, byfolk, korgutter er et sammensatt operakor bestående 51 sangere.

Spotify

Som Kildenvenn får du 10% rabatt på TOSCA. Last ned Kildenvenn-appen i Apple Appstore eller Google Play.

Vi anbefale overnatting på Hotel Norge  – dobbeltrom inkl. deilig frokostbuffe til kr 950,-

Booking: firmapost@hotel-norge.no

Telefon 38174110/000

Bookingkode: TOSCA

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt