loader
28. des 2019
Teater- og Operasalen
Familie/Barn, Kilden teater, Teater
150 - 500 NOK

Trolle og den magiske fela

Kilden Teater presenterer: Trolle og den magiske fela.

Årets familiemusikal av Alexander Rybak og Jostein Kirkeby-Garstad.

La førjulstida bli preget av trolsk magi for små og store når Alexander Rybak trer inn i tittelrollen som Trolle. Med seg på scenen har han et ensemble av talentfulle skuespillere som sammen med spektakulær scenografi og fengslende musikk vil trollbinde fra start til slutt.

«Trolle og den magiske fela» er et eventyr om å våge å være annerledes, og om å akseptere det som er annerledes ved andre.

Trolle er ikke som alle andre. Han mangler nemlig hale, og det er noe de andre trollene aldri lar ham glemme. En dag finner Trolle en magisk fele som kan endre alt. Men fela fører ikke bare godt med seg, og snart får Trolle trøbbel. Det er da Alva dukker opp og viser Trolle kraften som ekte vennskap har.

– For meg har det vært viktig å skrive historien om Trolle. Det er viktig for meg å fortelle barn at de ikke er alene om å føle seg annerledes. At de ikke må slutte å tro på gode vennskap, selv om det kan ta lang tid, sier Alexander Rybak.

Musikalen er basert på Alexander Rybaks musikk og bok Trolle og den magiske fela. Urpremieren blir avholdt i Kilden 28. november.

Anbefalt alder fra 5 år.

 

Flere bilder fra forestillingen finner du i vårt bildearkiv

Magien I TROLLE

– For meg har det vært viktig å skrive historien om Trolle. Det er viktig for meg å fortelle barn at de ikke er alene om å føle seg annerledes.

Trolle – Fra bok til scene

Da Alexander Rybak turnerte med Fairytale, begynte han å skrive på eventyret om Trolle. Ti år senere er han klar for å skape magi på musikalscenen. Når Kilden åpner dørene

Medvirkende

Alexander RybakALEXANDER RYBAK begynte å spille fiolin og piano i en alder av 7 år, samme året familien flyttet fra Hviterussland til Nesodden. Han har klassisk utdannelse ved Barrat Dues Musikkhøgskole, og har spilt med over 150 orkestre verden rundt. Det var først da Alexander vant «Kjempesjansen» på NRK at han ble TV-kjent. Seieren hjalp ham blant annet med å lande en rolle i Spellemann på taket på Oslo Nye Teater, som han fikk Heddaprisen for. Med «Fairytale» knuste Alexander alle rekorder både i den norske MGP-finalen, og senere i Eurovision Song Contest i Moskva. I 2018 vant Alexander Melodi Grand Prix for andre gang med «That’s How You Write A Song». Musikalen Trolle og den magiske fela er basert på Alexander sin barnebok med samme navn, som ble utgitt av Cappelen Damm i 2015. Sammen med sin gode venn og regissør Jostein Kirkeby-Garstad har han jobbet i over 4 år med å få urpremieren til Kilden Teater og Konserthus.

 

INGEBORG WALTHER fra Sarpsborg har vært elev ved teaterlinja ved Romerike Folkehøyskole, samtidig som hun har jobbet freelance innenfor events og TV . Hun var en del av Sound of Music in Concert sin norgesturne sammen med Maria Arredondo og Bjørn Skagestad. I to sesonger spilte hun også i musikalen Den Hvite Dame på Fredriksten Festning i Halden. I 2017 gjorde hun en sterk profil i TV2-programmet The Voice – Norges beste stemme. Her ble Morten Harket hennes mentor, og han beskrev henne som et naturtalent. Ingeborg har også vært å se i Beat for Beat på NRK.

STIG-WERNER MOE kommer fra Lillehammer og er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole. Han debuterte ved Den Nationale Scene i Bergen og har siden jobbet ved mange av landets scener, blant annet Riksteatret, Oslo Nye Teater, Centralteatret, Teater Ibsen og Sogn og Fjordane Teater. Han har også spilt i flere filmer og TV-serier, som i nyinnspillingen av Reisen til julestjernen og Blåfjell 2: jakten på det magiske horn.  Stig-Werner har også vært med på utallige show, cabareter og revyer.

REIDAR SØRENSEN har sin utdannelse fra Statens Teaterhøgskole 1983-86. Han har arbeidet ved blant annet Trøndelag Teater, Torshovteatret og Hålogaland Teater. Fra 2008-2012 var han Teatersjef ved Nordland Teater. I tre sesonger var Sørensen å se som Peer Gynt i Fjæreheia for Agder Teater. Reidar har også medvirket i filmer som Ti kniver i hjertetTelegrafisten og Hodejegerne. For mange er han også kjent som Cato Isaksen i filmatiseringen av Unni Lindell’s bøker. Han både bor på og driver Skrova Fyr i Vestfjorden.

TEODOR JANSON er skuespiller, regissør og tekstforfatter. Han har i lengre perioder vært skuespiller ved Nordland Teater, Trøndelag Teater, Den Nationale Scene, Det Norske Teater, Riksteateret og samtlige privatteater i Oslo. Som skuespiller har han spilt alt fra Don Juan og Hamlet til Tusenbein og andre insekter. Som regissør har Teodor skrevet og regissert forestillinger for blant annet Ylvis, Raske menn, Grete Kausland, Ole Paus, Hege Schøyen, Herborg Kråkevik, Christine Koth, Hilde Louise Asbjørnsen og Nordic Tenors. Teodor har også et langt samarbeid med Norsk Kammerorkester og har gitt ut plater med både DNK og Oslo Sinfonietta. Høsten 2019 har han satt opp show med Lene Kongsvik, Sjur Hjeltnes og Truls Svendsen, og oversatt musikalen Så som i himmelen for Oslo Nye teater. For det yngre publikumet er han nok best kjent som «Åke» i NRK-serien Alle sammen sammen.

FRANSISKA SVEINALL er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Rudra Bejart i Lausanne. Hun har representert Norge i Eurovision Young Dancers. Under sin utdanning i Lausanne var hun med i flere oppsetninger med Ballet Bejart. Siden har Fransiska medvirket i en rekke musikaler, som Cats og A Chorus Line på Chat Noir, Rockeulven på Trøndelag Teater og Nationaltheatret, Skjønnheten & Udyret på Christiania Teater og Sandnes Kulturhus, Sound of Music på Kilden Teater og Spamalot, Mary Poppins, Singin’ in The Rain og Phantom of The Opera på Folketeateret. Hun er ansatt som danser i Skuespiller- og danseralliansen. I sommer spilte Fransiska sjørøver i Dyreparken i Kristiansand, og til neste år er hun å se i musikalen Chess på Folketeateret.


ANNE SJØBAKKEN FLEINER gikk ut med en bachelor with honors fra London Studio Centre i 2005. Siden den gang har hun jobbet på de store musikalscenen rundt om i Skandinavia. Blant forestillingene hun har medvirket i finner vi alt fra Mamma Mia, West Side Story og Evita til Shrek, Jersey Boys og Flashdance. Anne har også vært å se i Kristiansand tidligere, som Bjørg Villkatt i Herli land.

LARS HELGE LESTEBERG THRONDSEN er oppvokst på Roa, Hadeland. Han ble uteksaminert fra Musikkteaterskolen i Oslo med BA i musikkteater i 2014. Siden da har han jobbet frilans og har medvirket i  forestillinger som Jesus Christ Superstar ved Haugesund teater, Fuglane for Riksteateret, Spellemann på taket og Frendelaus for Hadeland Teaterlag, Dyrene i Hakkebakkeskogen i Kristiansand Dyrepark og Folk og røvere i Kardemommeby for Riksteateret.

Lars Helge Throndsen

Ola Magnus GjermshusOLA MAGNUS GJERMSHUS er utdannet fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo og The William Esper Studio i New York. Musikaltitler inkluderer blant annet Jesus Christ Superstar ved Haugesund Teater og Billy Elliot ved Sandnes Kulturhus. Som skuespiller har han blant annet spilt i Sviker ved Haugesund Teater, Jeg er Kolibri ved Akershus Teater og Ingen er homo i 2. divisjon av Norges fotballforbund. I 2020 kan du se ham i musikalen Chess på Folketeateret i Oslo.

KIRSTI LUCENA MEDALLE ANDERSEN har medvirket i flere musikaler, herunder Mamma Mia!, Les Miserables, Evita, The Producers, og West Side Story. Hun hadde også en rolle da Lillestrøm Kultursenter hadde norgespremiere på musikalen Kristina Från Duvemåla i 2016. I tillegg har hun flere sesonger på Wallmans Salonger bak seg, samt at hun turnerer som artist og koordinator på Wallmans On Tour. Kirsti har også medvirket på 2Entertains’ båtshow på Color Magic, og er i tillegg vokalist i bandet SisterSoul. Fra januar 2020 skal hun medvirke i musikalen Chess på Folketeateret i Oslo.

UNGDOMSKILDEN er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år.

Gjennom profesjonell undervisning og praktisk sceneerfaring, skal vi bidra til å utvikle og rekruttere flere lokale, profesjonelle scenekunstnere som kan fylle regionens scener med nytt innhold og nye uttrykksformer. I tillegg til undervisning, får elevene delta i workshops og oppsetninger med andre scenekunstnere og skuespillere. Programmet gir elevene et godt grunnlag for å søke seg videre til formell skuespillerutdanning.

Målgruppa er ungdom fra Agder med særlig talent og interesse for teaterfaget. Det arrangeres åpne opptaksprøver hvert år. All undervisning er obligatorisk. UngdomsKilden ble etablert med støtte fra stiftelsen Cultiva, og er et ledd i satsingen på kompetanseheving og talentutvikling i regionen.

Medvirkende fra Ungdomskilden:

Max Key Graarud

Samuel Balsnes

Martin Roaldsnes

Espen Alan Garriott

Fia Søfting

Maia Klippen

Cornelia Brekke

Caroline Sjøstrøm

Mathea Kilane

Astri Elisabeth Jåvold Akselsen

Elisabeth May Freitag

Kajsa Hjelmerud-Rosendal

Anders Hardeland

Kai Vidar Bech

Cecilie Nybakk Nore

Viola Hamre

Vilde Fredvik

Tora Skogvoll Brostrøm

Ada Lois Bråthen Hansen

Lena Reinhardtsen

Medvirkende:

Morten Leithe Abrahamsen

Enohlay Pettersen Tim

Linnea Sunde Mortensen

Hennie Elen Norbakken

Reinert Sødal

Viktor Palmer Norbakken

Kunstnerisk team

Jostein Kirkeby- Garstad

JOSTEIN KIRKEBY-GARSTAD er en prisvinnende musikalregissør, som i år har 20-års jubileum fra da han debuterte som skuespiller på Agder Teater i 1999. Han har regissert og koreografert teaterforestillinger og musikaler over store deler av landet, blant annet ved Det Norske Teatret, Kilden Teater, Torshovteatret, Haugesund Teater og Nordland Teater. Noen utvalgte forestillinger er Annie ved Folketeateret, Skjønnheten og Udyret ved Christiania Teater og den prisvinnende versjonen av Billy Elliot på Sandnes Kulturhus. I Kilden har han tidligere blant annet hatt regi på Doktor Proktors prompepulveri og rapmusikalen Sult1. Han har også skrevet og dramatisert flere teaterstykker og musikaler, som Dyreparkens versjon av HakkebakkeskogenKardemommeby og Kristian And fra Herli Land. Jostein har også skrevet sangtekster og sketsjer for private aktører og komikere, blant annet Ylvis, Raske Menn og Soleglad & Løvold.

PER ELIAS DRABLØS jobber ved Institutt for rytmisk musikk ved UiA, og har lang fartstid som freelance musiker. Han har turnert internasjonalt med Secret Garden siden 1996, og har i tillegg jobbet med mange ulike artister rundt om i Norge. Han har også vært tilknyttet tidligere Agder Teater, nå Kilden teater og konserthus, som kapellmester/musikkansvarlig ved en lang rekke musikaloppsetninger, bl.a. Jesus Christ Superstar, Spellemann på Taket, Skyfri Himmel, og nå sist The Book of Mormon.

MARIA WULCAN er koreograf og danser med base i Norge og Sverige. Hun er utdannet ved Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm og har siden hun uteksaminerte i 2008 danset i forestillinger som Spamalot, Annie og Mary Poppins på Folketeateret, Skjønnheten og Udyret på Christiania Teater, Historien om en soldat og Addams Family på Östgötateatern i Norrköping og Linköping, Bullets Over Broadway på Göta Lejon i Stockholm, Spellemann på taket på Trøndelag Teater og Flashdance på Chateau Neuf. Hon har også koreografert Billy Elliot på Sandnes Kulturhus («Årets forestilling 2018», Musikkteaterprisen), Evita på Bømlo Teater, samt vært medkoreograf på Skjønnheten og Udyret på Christiania Teater. Siden 2015 har hun også vært regiassistent og koreograf i det kunstneriske teamet i Dyreparken i Kristiansand, og hun har også i denne perioden drevet Folke Dansteater.

LIBBY WATSON har sin utdannelse fra Bristol Old Vic Theatre School og BA av 1. klasse, honours degree fra Wimbledon School of Art. Hun har designet over 150 forestillinger i Storbritannia og utlandet, inkludert West End, Birmingham Rep, The Crucible, The Wolsey, Nottingham Playhouse, Soho Theatre, Royal Court, Northcott Exeter, Bristol Old Vic, Bolton Octagon, Salisbury Playhouse, West Yorkshire Playhouse, Riverside Studios, Hampstead Theatre, Tricycle, Stratford East, Bury St. Edmunds Theatre Royal, Beograd Coventry, Bush Theatre og Manhattan Theatre Club New York. Libby designet vinneren av Olivier Award for Best Play i 2011 og The Mountain top på Trafalgar Studios West End. Hun har tidligere gjort Helt privat ved Kilden Teater. Fremtidige prosjekter for Libby inkluderer Toast (London West End) og Once.

HELENA ANDERSSON er kostyme-, maske- og parykkdesigner med 20 års erfaring. Hun har base i Stockholm, og er utdannet ved Dramatiska Institutet. Hun arbeider mest med scenekunst og gjerne med store uttrykk som teater, opera, sirkus og musikaler, men også med foto, musikk og reklame. Hennes første produksjon i Norge var forestillingen «Knutby» på Hålogaland Teater i 2011, og har siden da vært innom Rogaland Teater, Den Nationale Scene, Peer Gynt teateret ved Gålåvatnet, Teater Manu, Opera Østfold, Nordland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Nord-Trøndelag Teater, Tigerstadsteater, Brageteateret og Teateret Vårt. Hun har vært involvert i tre Heddaprisvinnere så langt. Særlig stolt er hun over fotoutstillingen «Ikoner» på Fotografiska museet i Stockholm hvor hun sammen med en kollega var initiativtaker og gjorde scenografi, kostyme- og maskdesign. Forestillingen turnerer fremdeles verden rundt. Etter Trolle skal Helena videre å gjøre Pinocchio i Tromsø.

HILDE NORBAKKEN er vokalpedagog ved Institutt for Rytmisk musikk ved UiA. I tillegg er hun vokalist, låtskriver og pianist. Som vokalprodusent har hun gjort flere produksjoner ved Kilden, bl.a. The Sound of Music, Skyfri Himmel, Terje Vigen og Det Perfekte Liv.

Mike Robertson - lysdesignerMIKE ROBERTSON er utdannet ved Guildhall School of Music and Drama. Han reiser verden rundt for å lysdesigne skuespill, musikaler, opera, konserter og andre arrangementer. Teaterbransjen har gitt Robertson stor anerkjennelse for oppsetninger som Sunday in the park with George (vinner av Olivier Award i 2007, sammen med Natasha Chivers)GirlfriendsCamelotAnnieYoungry, A Princess UndoneMuch Ado About Nothing, klassikerne Daisy Pulls It OffState FairWhen We Were WomenArt,The Sisterhood og Great Expectations – og de nye skuespillene The Odyssey: Missing Presumed DeadGo SeePropaganda Swing og The Perfect Life. Nylig utviklet Robertson New Color Blue-serien for lysfilterprodusenten Lee Filters, ubeskjedent nok døpt Robertson Blue!

SIMEN HEFTE ENDRESEN er lyddesigner og har jobbet ved Agder Teater siden 2001, og jobber til daglig som lydtekniker ved Kilden teater og konserthus. Han har jobbet på en rekke av Agder Teater og Kildens oppsetninger og har gjort lyddesign på bl. a. Kulde, Bad Boy Bubby, Spellemann på taket, Les Miserables, Plutselig Pervo, Skyfri Himmel, Sound of Music, Snødronningen, Jeg er Lucia, Terje Vigen, Gutta i Juletrehuset, Lik og Del og nå sist Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt