loader
11. okt 2019
Konsertsalen
Klassisk, Konsert, KSO

Trygve Skaug og KSO

Kilden Kultur og KSO presenterer: Trygve Skaug og KSO
Dirigent : Helge Sunde

Trygve Skaug har mye på hjertet. Og han har heldigvis like mye inni det.

Det er duket for en varm og vakker kveld i Kildens konsertsal, når Kristiansand Symfoniorkester inviterer Trygve Skaug med på en helt unik konsert.

Poeten, låtskriveren og vokalisten Trygve Skaug er en stor formidler som fremkaller latter så vel som tårer. En varme og tilstedeværelse av de sjeldne. Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og sangene har ligget til sammen over 180 uker på NRKs lister. Som forfatter har han gitt ut fire diktsamlinger, og har vært landets mestselgende lyriker de siste to årene, i tillegg til å være en av de mest delte poetene på sosiale medier.

Selv sier Trygve : Det å få spille med symfoniorkester er en blanding av konstant klype-seg-i-armen-nytelse og følelse av at musikken din får vinger å fly med. Låtene letter og stiger ut av sin vanlige form, liksom. De blir større, vakrere og tydeligere.Fra å være en som bare spiller aleine, og så plutselig få stå der med et svært fantastisk orkester i ryggen, det kan ikke beskrives som noe annet enn surrealistisk stas. Jeg gleder meg til at #verdensfinestepublikum skal møte sangene i denne vakre drakten og kanskje få bli kjent med musikken helt på nytt.

I 2017 slapp han albumet «Sanger du skal få når jeg dør». Et album som blant annet ble belønnet med Spellemann nominasjon. Nå skriver han på nytt materiale, ny bok og ny plate. Han beskriver prosjektet slik: Konserter fremover vil nok bære preg av det jeg er mest opptatt av å skrive om nå: lyset i enden av folks tunneler. Eller kanskje litt tunnelturen i seg selv også. Jeg heier på de folka som tar jobben med å stå inni sånne tunneler med refleks vest på. De som heier folk frem og sier: – Hold ut, det er ikke langt igjen.Eller som peker og sier: – Sett deg her og hvil litt. Jeg har som mål at poesien og musikken min skal være sånn.

Film

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt