loader
30. aug 2018
Konsertsalen
Klassisk, Konsert, KSO
75 - 375 NOK

Velkommen, Nathalie Stutzmann!

Kristiansand Symfoniorkester presenterer: Velkommen, Nathalie Stutzmann!

Det var kjemi fra første takt da Nathalie Stutzmann og Kristiansand Symfoniorkester møttes. Det er med stolthet og glede at vi nå ønsker Nathalie Stutzmann velkommen som KSOs nye sjefdirigent.

– Jeg håper å rive ned det mange oppfatter som en mur, og at det blir like naturlig for folk å kjøpe billett til en konsert med KSO som til kino, har Stutzmann tidligere uttalt.

Hun får sin debut som sjefdirigent når hun åpner konsertsesongen 2018/19 med en konsert full av varme følelser, blendende virtuoseri og storslagen orkesterprakt. Vi innleder kvelden med den praktfulle ouverturen til Richard Wagners opera Tannhäuser – i sin tid en kontroversiell opera om åndelig kontra fysisk kjærlighet. Vi får også gleden av å se Henning Kraggerud, KSOs «artist in residence» denne sesongen, fremføre Peter Tsjajkovskijs fiolinkonsert fra 1878. Fiolinkonserten byr på dramatikk, melodisk sødme og tekniske utfordringer som fikk to tiltenkte solister til å kaste inn håndkleet før Adolph Brodsky til slutt urfremførte stykket i 1881. Kvelden avsluttes med Johannes Brahms’ 2. symfoni, inspirert av de naturskjønne omgivelsene på den østerrikske landsbygda hvor komponisten tilbrakte sommeren 1877.

Velkommen til en forrykende sesongåpning!

Førsnakk 18:40

Dirigent: Nathalie Stutzmann

Solist: Henning Kraggerud, fiolin

Richard Wagner: Ouverturen til Tannhäuser

Peter Tsjajkovskij: Fiolinkonsert

Johannes Brahms: Symfoni nr. 2

Nathalie Stutzmann
Født 1965, Suresnez, Frankrike.
Alt-sanger og dirigent.
Sjefdirigent Kristiansand Symfoniorkester.
Hovedgjestedirigent ved RTE National Symphony Orchestra i Dublin.

Spotify

Solistenes inntogsmarsj

2018–2019 blir Nathalie Stutzmanns første sesong som sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester. Hun har også invitert med seg verdenskjente solister til podiet. Her er noen av høydepunktene.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt