loader
5. mar 2020
Konsertsalen
Klassisk, Konsert, KSO
75 - 390 NOK

Vinner av Grieg pianokonkurranse spiller Ravel

Kristiansand Symfoniorkester presenterer: Vinner av Grieg Piano konkurranse spiller Ravel

Dirigent: Hans Graf
Solist:Ryoma Takagi, piano

Leoš Janácek
Sinfonietta
(ver. H. Stolba)

Maurice Ravel
Pianokonsert i D-dur
(for venstre hånd)

Paul Hindemith
Konsert for orkester

Paul Hindemith
Symfoni, Mathis
der Maler

Hans Graf, høyt respektert dirigent med enorm erfaring, møter i kveld den unge japanske pianisten Ryoma Takagi, vinner av Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse i 2018.

Denne konkurransen har etablert seg som en av de store musikkonkurransene i Nord-Europa og arrangeres annethvert år. Konkurransen er åpen for unge pianister fra hele verden i alderen 17–33 år.

Kveldens program er konsentrert omkring sent 1920- og tidlig 1930-tall, og Ryoma Takagi bidrar med Maurice Ravels briljante og fargerike pianokonsert i D-dur for venstre hånd. 

Lekker folkloristisk melodikk kjennetegner Leoš Janáceks Sinfonietta, rammet inn i begynnelse og slutt av flotte messingkaskader. 

Konsertens andre del byr på neoklassisk melodiøs, klangskjønn og intens rytmisk musikk signert den tyske komponisten Paul Hindemith – et av 1900-tallets store genier med et personlig tonespråk og integritet.

Pianokonsert for én hånd – Å se muligheter i stedet for hindringer

Paul Wittgenstein mistet sin høyre arm i den første verdenskrigen. Det stoppet ham ikke fra å bli en verdensberømt pianist.

Spotify

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt