loader
16. nov 2017
Teater- og Operasalen
Dans
150.00 - 295.00 NOK

«While they are floating» Carte Blanche

Carte Blanche presenterer: «While they are floating »

Med utgangspunkt i flyktningers personlige fortellinger tar Carte Blanche for seg individuelle transitthistorier og menneskelige fornemmelser som smak, sanselighet og savn.

Flyktninger blir ofte presentert som menneskemasser som kommer i store grupper. Men for hver enkelt asylsøker er det en personlig reise fylt av egne opplevelser, valg, erfaringer, minner og savn. Selv om reisen foregår i fellesskap med andre, er man også veldig alene – med ansvar for seg selv og sine historier.

Hva tar vi med oss når vi forlater et hjem, og hvordan tar vi vare på det vi har forlatt? Danserne kroppsliggjør historier til flyktninger og prøver å oppdage universelle minner. Med empati og fysisk, tunge, store, seige bevegelser, prøver danserne å skape et felles møtepunkt slik at vi kan sameksistere.

Forestillingen er koreografert av Hooman Sharifi, teatersjef i Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Han kom selv til Norge som enslig ung asylsøker fra Iran i 1988. Helge Sten (aka Deathprod) står for musikken.

En ny utgave av magasinet, utgis i forbindelse med forestillingen. Denne utgaven består av ni tekster av forfatter Odveig Klyve, basert på samtaler med asylsøkere og flyktninger i Norge våren 2017.

Koreografi og konsept
Hooman Sharifi

Koreografiassistent
Rikke Baewert

Musikk
Helge Sten aka Deathprod

Dansere
Caroline Eckly, Judith Arupa, Noam
Eidelman Shatil, Olha Stetsyuk, Anne Lise Rønne, Guro Rimeslåtten, Ole Martin Meland, Daniel Mariblanca, Yousef Sbieh, Adrian Bartczak, Dawid Lorenc, Einar-Anton Nikkerud, Jack Lorentzen, Mathias Stoltenberg

Pressefoto: Arash Nejad

While they are floating hadde premiere under Festspillene i Bergen i mai:
 
«While They Are Floating» er en vakker og tankevekkende tittel til en forestilling som mestrer å kombinere samfunnsansvar og estetikk. Som til tross for den vonde tematikken aldri er overtydelig eller lar en politisk overbevisning gå på bekostning av selve danseopplevelsen.» Bergens Tidende – Charlotte Myrbråten, 28.05.2017
Ettersnakk i Teaterbaren 16. november kl. 20.30.

«Etter forestilling møtes koreograf og teatersjef i Carte Blanche Hooman Sharifi  og teatersjef i Kilden Teater Birgit Amalie Nilssen til ettersnakk i Teaterbaren ledet av daglig leder i Scenekunst Sør Peder Horgen. Både Birgit Amalie og Hooman Sharifi har markert seg gjennom deres kunstnerisk virker så vel som deres sterke engasjement for et mer inkluderende samfunn. Gjennom Sharifis koreografiske arbeid i While they are floating og Anne Franks søsken som Nilssen skrev manus til har de funnet måter å iscenesette og løfte opp de individuelle flyktningeskjebnene som skjuler seg bak nyhetsoverskrifter og i FNs dystre statistikk. Hvordan iscenesette forestillinger som vekker empati med grunnlag i en av nåtidens største kriser? »

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt