KILDEN TEATER

Kilden Teater er landsdelens viktigste profesjonelle institusjon for scenekunst. Teaterscenen i Kilden er en av Nordens mest moderne, og en optimal arena for teatret som formidlende kunstart.

Teatret ble etablert i 1991 som daværende Agder Teater, og fikk status som regionteater i januar 1995. I dag hører de hjemme i Kilden Teater og Konserthus og i utendørsamfiet Fjæreheia i Grimstad.  Flere av landsdelens ledende skuespillere, regissører og dramaturger er jevnlig tilknyttet ulike produksjoner. Teatret har for tiden en fast ansatt skuespiller, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, og et ensemble på åremål.

Siden etableringen i 1991 har teatret presentert rundt 200 oppsetninger for publikum, gjennom små og store egenproduksjoner og som samarbeidsprosjekter med både lokale og nasjonale aktører. Kilden Teater samarbeider også tett med de andre avdelingene i Kilden. Oppsetningen av The Sound of Music i 2016 var et samarbeid mellom Kilden Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Kilden Opera, mens det årlige Juleevangeliet er et Kilden Dialog-prosjekt.

Forestillingene til Kilden Teater settes som oftest opp i Teater- og Operasalen, med plass til inntil 650 publikummere, og i Intimsalen med 102 seter. Utendørsamfiet i Fjæreheia kan ønske inntil 970 mennesker velkommen, og benyttes til egenproduksjoner og gjestespill i sommersesongen.

Teater snakker til oss, snakker med oss og berører oss. På sitt beste er teatret en formidler av kunst, poesi, alvor, humor, kritikk og satire – en metafor for livet selv. Derfor vil teatret alltid være en relevant samfunnsaktør. Gi deg selv en forestilling i gave!

Amalie Nilssen har vært teatersjef siden 2014, da hun kom til Kristiansand fra tilsvarende stilling ved Haugesund Teater. Hun er utdannet skuespiller ved Guilford School of Acting.

MENNESKENE

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt