Teater snakker til oss, snakker med oss og berører oss.

Kilden teater

Kilden Teater er landsdelens viktigste profesjonelle institusjon for scenekunst. Teaterscenen i Kilden er en av Nordens mest moderne, og en optimal arena for teatret som formidlende kunstart.

Teatret ble etablert i 1991 som daværende Agder Teater, og fikk status som regionteater i januar 1995. I dag hører de hjemme i Kilden teater og konserthus og i utendørsamfiet Fjæreheia i Grimstad.

Flere av landsdelens ledende skuespillere, regissører og dramaturger er jevnlig tilknyttet ulike produksjoner. Teatret har for tiden en fast ansatt skuespiller, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, og et ensemble på åremål.

Siden etableringen i 1991 har teatret presentert oppsetninger for publikum, gjennom små og store egenproduksjoner og som samarbeidsprosjekter med både lokale og nasjonale aktører. Kilden teater samarbeider også tett med de andre avdelingene i Kilden.

Forestillingene til Kilden teater settes som oftest opp i Teater- og Operasalen, med plass til inntil 650 publikummere, i Multisalen som har 220 seter og i Intimsalen med 102 seter. Utendørsamfiet i Fjæreheia kan ønske inntil 970 mennesker velkommen, og benyttes til egenproduksjoner og gjestespill i sommersesongen.

Teater snakker til oss, snakker med oss og berører oss. På sitt beste er teatret en formidler av kunst, poesi, alvor, humor, kritikk og satire – en metafor for livet selv. Derfor vil teatret alltid være en relevant samfunnsaktør.

Valborg Frøysnes er ny teatersjef fra januar 2020. Hun er utdannet ved Rose Bruford College of Speech and Drama i England og ved Goethe Universität i Frankfurt, Tyskland.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt