Kilden Vokalensemble (KVE)

Kilden Vokalensemble (tidligere Kristiansand Solistensemble) har gjennom mer enn ti år vært Sørlandets fremste ensemble for profesjonelle sangere. De siste to årene har KVE fått økonomisk støtte til virksomheten fra Norsk Kulturråd. Ensemblet er sterkt knyttet opp mot Kilden Opera og Kristiansand Symfoniorkester.

KVE er en elitesatsning og vil alltid søke en posisjon hvor de til enhver tid beste sangerne i markedet er tilknyttet ensemblet.

KVE presenterer vokalmusikk med stor sjangermessig bredde og av høy kunstnerisk kvalitet. Vokalensemblet har siden starten gjennomført a cappellakonserter på et internasjonalt nivå, deltatt i operaproduksjoner med Kilden Opera og vært med som ensemble i musikaler og konserter sammen med Kristiansand Symfoniorkester.

De kvalifiserte sangerne bidrar til å høyne det kvalitative nivået i regionens musikkliv ved medvirkning på konsert- og scenekunstproduksjoner, i tillegg til å initiere egne prosjekter.

Kilden Vokalensemble har også en ambisjon om å være en ressurs for kormiljøet på Sørlandet gjennom blant annet å delta som pedagoger på nivåhevende prosjekter for amatørkor. Sangerne er i tillegg en støtte i forbindelse med innstuderingen av de større korverkene som gjøres i samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester og regionens amatørkor.

Sterk framføring av ny kormusikk

Kilden Vokalensemble gav lørdag til beste noe så sjeldent som en konsert med moderne korverk i profesjonell utførelse.

Av Emil Otto Syvertsen
Foto Kjartan Belland
LES MER PÅ FVN

Vakker korsang – slapt arrangement

Profesjonell korsang er vi ikke bortskjemt med. Kilden Vokalensemble gjør en forskjell.

Av Emil Otto Syvertsen
LES MER PÅ FVN

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt