Kunstnerisk ledelse

Ragnar Rasmussen

Rasmussen er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim og er i dag professor i kordireksjon ved Universitetet i Tromsø. Tidligere har Rasmussen undervist ved Trøndelag Musikkkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Toneheim FHS, samt gjesteprofessorater ved Musikkakademiet, Universitetet i Ljubljana, Slovenia og Sichuan Universitet for media og kommunikasjon, Chengdu (Kina).

Ragnar Rasmussen har studert korledelse/dirigering hos musikkpersonligheter som Eric Ericson, Stefan Sköld, Colin Metters og Jorma Panula.

Rasmussen har blant annet vært dirigent for vokalensemblet Vokal Nord, Kammerkoret Mimas, Kammerkoret SAGA, Norges Ungdomskor og The World Youth Choir. I dag er han en av to kunstneriske ledere i det internasjonale Utopia & Reality Chamber Choir og UArctic World Ensemble.

Han har gjestet og dirigert et stort antall kor og flere orkestre, og har turnert i en rekke land i Europa, Asia og Amerika. Han har dirigert blant annet Tromsø symfoniorkester, det Serbiske Radiosymfoniorkesteret, det Latviske statskor, det Estiske Nasjonale Mannskor, Det Slovenske Filharmoniske Kammerkor, Kristiansand Symfoniorkester og Slovensk Radio og TVs symfoniorkester.

Ragnar Rasmussen er hyppig brukt som dommer i internasjonale kor- og dirigentkonkurranser, og har gitt mesterklasser i kordirigering over store deler av verden.

Ragnar Rasmussen har vært tilknyttet KVE siden 2015 og har kontrakt som kunstnerisk leder for KVE frem til desember 2019.

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt