Kristiansand Symfoniorkester

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er ett av Norges syv profesjonelle symfoniorkester og består av 70 heltidsansatte musikere. KSO har er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 15 ulike nasjoner. Siden 2013 har meritterte Giordano Bellincampi vært sjefdirigent for KSO. Bellincampi overtok taktstokk og podium etter andre kjente navn som Terje Boye Hansen og Rolf Gupta.

KSO ble dannet i 2003 etter en fusjon mellom daværende Kristiansand Kammerorkester og Forsvarets Distriktsmusikkorps Sørlandet. I 2012 ble de en del av Kilden Teater og Konserthus. KSO har et tett samspill med de andre avdelingene i Kilden. De fungerer som orkester for opera- og musikaloppsetningene til Kilden Opera og Kilden Teater, og samarbeider med Kilden Dialog om prosjekter som SPOR og Juleevangeliet.

Hver sesong spiller KSO ca tjue abonnementskonserter. Konsertsalen er et av Skandinavias mest imponerende akustiske rom, med plass til 1.180 publikummere. Orkesteret spiller også egne konserter for barn, familiekonserter og årlige arrangementer som Fædrelandsvennens ønskekonsert og de tradisjonsrike nyttårskonsertene.

I førjulstiden gjennomføres prosjektet Kristiansand Symfoniorkester på byen. Orkesteret deles opp i mindre ensembler som spiller små konserter på ulike steder. I 2016 resulterte det i 100 konserter på bl. a. sykehus, skoler, barnehager, arbeidsplasser, restauranter og biblioteker. NRK spiller regelmessig inn konserter med Kristiansand Symfoniorkester og det planlegges for et hyppigere samarbeid fremover. I juni 2017 innleder KSO samarbeid med to internasjonale plateselskap.

Noen øyeblikk varer livet ut. Symfonisk musikk treffer oss mennesker på steder der ord ikke strekker til. Orkesterets visjon er å invitere deg ut av hverdagen for noen timer, så du kan gå inspirert og beriket tilbake.

Velkommen ut av hverdagen

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt