Mozarts requiem anno 2017

Mozarts Requiem anno 2017 er et nytt, banebrytende prosjekt i regi av Kilden Dialog.

Requiem i d-moll fra 1791 er Mozarts (1756–1791) siste komposisjon – en komposisjon han ikke rakk å fullføre før han døde, og som ble fullført av hans elev. De uvanlige omstendighetene rundt komposisjonsoppdraget og den tidsmessige nærheten mellom verket, en sjelemesse for avdøde, og Mozarts tidlige død har gitt opphav til mange og frodige mytedannelser. Historien gir et spennende utgangspunkt for et samarbeidsprosjekt mellom Abup – Avdeling for barn og unges psykiske helse, ved Sørlandet Sykehus og Kristiansand Symfoniorkester.

Kick Off er Abup sine grupper for ungdom som selv opplever å ha det vanskelig, eller med familiemedlemmer som sliter psykisk og/eller med rusavhengighet. Vi har invitert ungdom fra gruppene til å arbeide sammen med forfatter Rune Belsvik og skrive tekster til korsatsene i Mozarts Requiem. I løpet av vinteren og våren 2016 ble det arrangert flere skrivestuer. Tekstene tar utgangspunkt i ungdommenes eget liv, med både utfordringer, gleder, lengsler og håp, og er tematisk knyttet opp mot de latinske tekstene i korsatsene.

Rekviet, med ny tekst, skal fremføres av et fullt Kristiansand Symfoniorkester og et kor bestående av over 100 ungdommer fra videregående skoler i regionen, først og fremst musikklinjene ved Vågsbygd VGS i Kristiansand, Dahlske VGS i Grimstad og Kristen VGS i Vennesla. Øvelsene er en del av skolenes eget studieprogram høsten 2016, med fellesøvelser vinteren 2016/2017 og i konsertuka (uke 18). Den entusiastiske dirigenten Ragnar Rasmussen vil besøke skolene for å bli kjent og for å sikre en felles forståelse av verket.

Fremføring av Mozarts Requiem anno 2017 er 5. mai kl. 19.30.

Her synger de om ungdommers lidelser og håp

Brutale vitnesbyrd fra ungdom med psykiske utfordringer er blitt til tekster satt til Mozarts Requiem. Dirigent Ragnar Rasmussen lover god kunstnerisk kvalitet når musikkelever fra videregående skoler fremfører det unike verket, Mozarts dødsmesse, som berører et tema som sjelden settes ord på.

Mer
Dele
Mozart oppdateres og kles i 2017-drakt

Slik har ingen hørt Mozarts «Requiem» før!  Med ferske beskrivelser fra ungdommer med psykiske utfordringer skal teksten til Mozarts aller siste verk oppdateres og gis et helt nytt uttrykk. Det

Mer
Dele
Kilden

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt