SPOR

SPOR er et banebrytende dialogprosjekt der Kristiansand Symfoniorkester og elever fra videregående skole utvikler en forestilling som berører og begeistrer.

SPOR – en forestilling med kontraster: Det stumme og det høylytte, det avanserte og det enkle, de profesjonelle og de ikke-profesjonelle. Alt i et samspill. Alt for å sette spor.

SPOR tar utgangspunkt i Kristiansand Katedralskole Gimles satsing på kunst som verktøy for mestring, forståelse og inkludering mellom elever med psykiske og fysiske utviklingshemninger og andre elever. Prosjektet handler om å avdekke og utvikle de kunstneriske ressursene elevmassen og samarbeide frem mot en forestilling. Formålet er å skape innovative møter mellom profesjonelle kunstnere og ungdommer, og ungdommene imellom, som bidrar til økt mestring, toleranse og kvalitetsopplevelser.

Nykomponert musikk av Stig Nordhagen danner den musikalske og kunstneriske rammen rundt prosjektet. Egne orkesterstykker, musikk til akrobatikk, drama, tablåer, dikt og tekster laget av elevene, er elementer som inngår i forestillingen.

Medvirkende: Kristiansand Symfoniorkester, elever ved Kristiansand Katedralskole Gimle og Kvadraturen Skolesenter.

Prosjektleder og kunstnerisk ansvarlig: Elisabeth Lindland – elisabeth.lindland@kilden.com i samarbeid med pedagoger på Kristiansand Katedralskole Gimle.

SPOR ble første gang fremført høsten 2015. Se klipp fra forestillingen.

Forestilling nummer to ble vist i 2017. Neste SPOR-oppsetting blir 8. og 9. mars 2019.

SPOR 2017

Kilden

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt